|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Tom.K.

|
Zaslal: út září 22, 2015 8:01 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Tom.K. napsal: | | Hulkie napsal: | | Tom.K. napsal: | | Dnes už bych si auto nekoupil, ale pronajmul. Odpadavaj veškerý servisy, výměny gum, starosti s nehodama, krádežema a nikdy mu auto nezestárne a neztratí na ceně. |
To zní jako krásný sen. Zdá se, že ten člověk nebo firma, které ti auto pronajme, na něm hrubě prodělá |
to rozhodně ne, ale nedávno jsem se rozhodoval, že auto vyměním. Když jsem si spočetl co mě auto stálo a za co bych ho ted prodal, k tomu veškeré náklady na servis + 4 sady pneumatik + zákonné pojištění tak mi vychází částka 5900 měsíčně. A to nemám havarijní pojištění a nepočítal jsem drobné investice jako stěrače atd. To je taky pár tisícovek navíc. Kolega má operák na Octávku 2.0 TDI s DSGéčkem, nestará se o nic a platí měsíčně 6900. Takže co je lepší? Mít doma pak starej krám a zase vrazit další statisíce do novýho nebo tohle? Za mě je to jednoznačný, příště už beru operák. |
Většinou je to limitováno nájezdem. Sám si teď auto pronajímám, ale nájemce to má vždycky spočítané tak, aby vydělal. |
To je jasný. V tomhle aktuální případě co se mi zamlouvá je nájezd 20 tis ročně, což mě osobně stačí. Zbytek při nejhořším najedu autem potencionální manželky. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
riker

|
Zaslal: út září 22, 2015 8:45 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Tak dat za novy 700 a za tri roky ho prodat za 300 je podle me vetsi blbost.... auto proste zastarava...nejvetsi picovina je koupit uplne novy auto :) a tri roky stary auto podle me neni stary :D (navic to neberu na zadnou pujcku, takze se nestane, ze bych splacel pujcku a auto uz nebylo :)) |
Bud mam dost penez ze me tohle netrapi, nebo proste nebudu kupovat auto za 700...
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st září 23, 2015 8:18 am Předmět: |
|
|
| riker napsal: | | Grimley napsal: | | Tak dat za novy 700 a za tri roky ho prodat za 300 je podle me vetsi blbost.... auto proste zastarava...nejvetsi picovina je koupit uplne novy auto :) a tri roky stary auto podle me neni stary :D (navic to neberu na zadnou pujcku, takze se nestane, ze bych splacel pujcku a auto uz nebylo :)) |
Bud mam dost penez ze me tohle netrapi, nebo proste nebudu kupovat auto za 700... |
To jsou jenom pubertální řeči. Znovu se ptám: kolik aut jsi kupoval?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st září 23, 2015 8:34 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Tak ted uz jen precist dostatek recenzi na mondeo.... chci do toho dat max 300 tisic. Chtel bych zkusit sehnat Titanium verzi.... motor naftak bud 2.0 nebo 2.2 ... nasel jsem mondeo z 2013 v Titanium verzi, motor 2.2, 147 kW za 299 tisic, nalitano 135 tisic km.... | http://www.uhcar.cz/vozy-ojete/detail?id=298989
Ale novy se mi libi lancer
Za 320 mas i se zarukou... _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st září 23, 2015 8:36 am Předmět: |
|
|
@riker: Ja furt nevim co se mi snazis rict .... ted treba pokukuju po tech mazdach, to je rok vyroby 2013, tudiz dva roky stary auto... mivaj najeto od 100 do 130 tisic km ... samozrejme, zalezi jak s tim predchozi majitel jezdil, ale oproti uplne novy mazde je tam uspora cca 250 000 korun.... to jako ze si nechci koupit funglovku za 550 tisic, ale koupim dva roky stary auto za 300 je neco spatnyho? Nejaka znamka sockovstvi, ze na to auto nemam, tak kupuju ojety? .... podle me v tom je spis logika, ze usetrim, kdyz si necham ujit tu exkluzivitu ze si muzu vyjet s novym autem z autobazaru (ten pocit navic je dost drahej, u ty mazdy odhaduju 40 tisic minimalne)... a 100 tisic km je aspon zajety auto :) .... nevim, nebudu prece za 300 tisic kupovat uplne novou fabii, kdyz je to maly, pro me neprakticky auto, jen proto, abych mel fungl novy auto a mohl sousedum dokazat, ze mam na uplne novy auto z autobazaru.... nechapu ...
Pripominas mi myho kamarada, kterej si ted koupil Mercedes Benz SLK z roku 2006 a smeje se mi, ze si chci koupit mondeo nebo mazdu v kombiku, ze prej to jsou hrozny srace a MB SLK je top... to, ze ma kozenou strechu a v zime bude klepat kosu, nalozi do toho max pritelkyni a kabelku, to uz neresi :D ...je presvedcenej o svy pravde a nebere v potaz logicky argumenty :)
Tudiz bych te teda aspon poprosil, co je tak tragickeho na tom, koupit si 2 (pripadne 3 ) roky stary auto ?:)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
medwed

|
Zaslal: st září 23, 2015 8:40 am Předmět: |
|
|
Nechci se michat do diskuze, ale myslim ze MB SLK ma pevnou strechu uz aspon 20let. _________________ Jen mě těší, že za ten pád letadla nemůžou kettlebely. Doufám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st září 23, 2015 8:46 am Předmět: |
|
|
@Medwed: jop, mas recht, smichal jsem dve veci dohromady.... psal mi, ze chtel Z4ku BMW, ale psal, ze ma hadrovou strechu a susti a ja to spojil s tim MB.... tyhle auta neznam, v BMW ani Mercedesech se nevyznam, takze chybka se stala :)) kazdopadne to nemeni nic na tom, ze ten MB je pro me malej a nepraktickej :)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st září 23, 2015 8:49 am Předmět: |
|
|
myslim, ze se tady trochu moc operuje se skutecnosti, ze to ojete auto je opravdu v takovem stavu jak vypada, ma najeto opravdu tolik km, nebylo bourane a pod.
jestli napriklad Grimlyho mondeo ma mit necele 3 roky a je na nem nalitane 135k = 50k za rok, coz je proste hodne a pokud to jeste o neco stocili tak uz vychazi cisla do kterych ja bych rozhodne nesel
Cloveka ktery se v tom opravdu nevyzna u nas na 90% tezce ojebou. Potom 600k za nove auto, ktere po 5ti letech proda za 200+k, nevychazi zase az tak spatne. Nebo sehnat nejakou rok starou predvadecku z ofiko servisu, kde ma clovek 100% jistotu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st září 23, 2015 8:59 am Předmět: |
|
|
urcite poriadne preverit, a odlozit tak 10-20% z ceny auta na pripadne opravy _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: st září 23, 2015 9:07 am Předmět: |
|
|
Ja to berem tak ze silnejsie motorizacie a lepsie vybavy sa spajaju vacsinou s velkym najazdom kilometrov pretoze take auta sa nekupuju ked chodis len do potravin a vyzdvihnut decka zo skoly.
Podla tejto logiky som kupil par rokov stare mondeo s relativne slabym 85kw motorom a neprilis bohatou vybavou ale najazdene 58.000 km a sudiac podla toho ze som na nom nalietal dalsich 120.000 km a menil som len baterku, tak kilometre asi tiez neboli stocene. Zalezi co je pre teba priorita. Pre mna bola priorita aby auto sluzilo ako otrok do roztrhania sasi a najlepsie s minimalnou udrzbou. To sa od auta z bazaru omladeneho na 123.000km ocakavat neda... _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: st září 23, 2015 9:11 am Předmět: |
|
|
Hlavne teda počet km nemusí nič znamenať, ono tieto vozy strednej triedy v nafte ako Grimley vyžaduje, väčšinou síce majú najazdené viac ako Fabia HTP, ale zmysel dávajú hlavne ak človek jazdí často okresky a diaľnice a teda to opotrebenie nie je až také ako keď jazdíš po meste, vkuse sa rozbiehaš, zastavuješ atď.
Ich jazdný režim spočíva väčšinou v relatívne plynulej jazde a tá toľko nezaťažuje vozidlo v porovnaní s mestskou premávkou. Určite sa nedá porovnať napr. trojlitrová nafta jazdená po diaľnici s 250kkm a trojvalec jazdený v meste po tej istej porcii. Jedno je poriadne zabehnuté a druhé už pomaly dožíva
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st září 23, 2015 9:19 am Předmět: |
|
|
pokud s tim typek nejezdil D1 - 180...kamion...90, 180...kolona...90, 180...benzinka...0, 180...kamion.. atd...atd....idealne v dieselu, aby turbo dostalo pekne zabrat
samozrejme fabka 1,2 s 200k to tu snad nikdo neresi :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st září 23, 2015 9:52 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | myslim, ze se tady trochu moc operuje se skutecnosti, ze to ojete auto je opravdu v takovem stavu jak vypada, ma najeto opravdu tolik km, nebylo bourane a pod.
jestli napriklad Grimlyho mondeo ma mit necele 3 roky a je na nem nalitane 135k = 50k za rok, coz je proste hodne a pokud to jeste o neco stocili tak uz vychazi cisla do kterych ja bych rozhodne nesel
Cloveka ktery se v tom opravdu nevyzna u nas na 90% tezce ojebou. Potom 600k za nove auto, ktere po 5ti letech proda za 200+k, nevychazi zase az tak spatne. Nebo sehnat nejakou rok starou predvadecku z ofiko servisu, kde ma clovek 100% jistotu. |
Grimley píše, že bude kupovat za hotové. Jestli mít v autě 600 tisíc nebo 300 tisíc je rozdíl. Těch 300 může někde investovat a můžou mu vydělávat.
Ano, nepochybně tomu chce trochu rozumět, ale z druhé strany, já jsem si svoje první tři auta kupoval prakticky bez jakýchkoliv znalostí a nikde mně nic fatálního nepotkalo...
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st září 23, 2015 10:14 am Předmět: |
|
|
Tak ja ve vsedni den najezdim 95km dohromady (z a do prace) ... o vikendech jezdime na vylety .... tuhle sobotu treba prachovsky skaly ... najeto 200km ..... rocni najezd mam nejakejch 28 tisic km .... (za dva roky mam ted s focusem nalitano 59 tisic km za 25 mesicu).
Samozrejme, kdyz pujdu utratit 300 tisic, vezmu si sebou nekoho, kdo tomu rozumi :) .... riziko stocenejch km je u kazdyho bazarovyho auta, to nepopiram. _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|