|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Cloxius
|
Zaslal: st září 23, 2015 8:52 pm Předmět: Otázka od začátečníka |
|
|
Zdravím, je mi 17let a jsem začínající bodybuilder ... Jako snad každý mám na začátku svou "vysněnou" postavu ... Moje otázka je vlastně taková ... Když určitý člověk ať je to Body builder nebo nějaký fitness model dosáhne své "vysněné" postavy .. Co poté dělají? Snaží se růst dále,nabírat svalstvo a zvyšovat váhy? Nebo už si jen udržují svojí postavu co mají v té chvíli tím, že nezvyšují váhy? :-) Vím, že je to napsané dost laicky, ale snad mě pochopíte :-) Děkuju předem za každou odpověď :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: st září 23, 2015 8:53 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Cloxius
|
Zaslal: st září 23, 2015 8:54 pm Předmět: |
|
|
Pardon, že tomu zatím nerozumím a zeptal jsem se :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: st září 23, 2015 9:38 pm Předmět: |
|
|
Ideal neexistuje, porad je co zlepsovat :) _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt září 24, 2015 7:27 am Předmět: |
|
|
| Cloxius napsal: | | Pardon, že tomu zatím nerozumím a zeptal jsem se :-) |
Je to jako ptát se na foru o investování: "Jsem chudý člověk, okusuju chleba, na hořčici nemám. Ale chci se stát milionářem. A chtěl bych se zeptat, co dělají milionáři, když mají pár set milionů?"
Teď už chápeš?
Jinak, jak napsal Tom, ideální postavy nikdy nedosáhneš, protože je neustále co zlepšovat. Ale někteří dosáhnou toho co chtějí a pak se na to většinou vykašlou a najdou si jiný koníček.
Naposledy upravil Mablung dne čt září 24, 2015 7:34 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt září 24, 2015 8:06 am Předmět: Re: Otázka od začátečníka |
|
|
| Cloxius napsal: | | Zdravím, je mi 17let a jsem začínající bodybuilder ... Jako snad každý mám na začátku svou "vysněnou" postavu ... Moje otázka je vlastně taková ... Když určitý člověk ať je to Body builder nebo nějaký fitness model dosáhne své "vysněné" postavy .. Co poté dělají? Snaží se růst dále,nabírat svalstvo a zvyšovat váhy? Nebo už si jen udržují svojí postavu co mají v té chvíli tím, že nezvyšují váhy? :-) Vím, že je to napsané dost laicky, ale snad mě pochopíte :-) Děkuju předem za každou odpověď :-) |
Každý máme nějakou hranici, kam až můžeme dojít. Problém je v tom, že nikdo z nás neví, kde přesně ta naše individuální hranice je. :) Kdo to myslí s tréninkem vážně, se snaží dojít co nejdál, jenže progres se postupně stále zpomaluje, zlepšení jsou stále menší a vyžadují stále větší úsilí a oběti. A i kdyby člověk vyladil trénink, stravu a regeneraci k dokonalosti, bude narážet na hranice, které mu klade vlastní tělo. Proto to možná někdy vypadá, že se sportovci od určité úrovně dále nezlepšují. Není to ale tím, že by se jen "udržovali", oni pracují ze všech sil na každém dalším zlomku sekundy, na každém kilu nebo centimetru, ale to další kilo navíc, které na začátku bez přemýšlení přihodili jen tak, mohou po patnácti letech usilovného tréninku přidávat třeba celý rok při intenzitě a objemu, o jakém se normálnímu smrtelníkovi ani nesní. Ale na to máš v 17 dost času. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Balista

|
Zaslal: čt září 24, 2015 9:15 am Předmět: Re: Otázka od začátečníka |
|
|
| Magumi napsal: | | Cloxius napsal: | | Zdravím, je mi 17let a jsem začínající bodybuilder ... Jako snad každý mám na začátku svou "vysněnou" postavu ... Moje otázka je vlastně taková ... Když určitý člověk ať je to Body builder nebo nějaký fitness model dosáhne své "vysněné" postavy .. Co poté dělají? Snaží se růst dále,nabírat svalstvo a zvyšovat váhy? Nebo už si jen udržují svojí postavu co mají v té chvíli tím, že nezvyšují váhy? :-) Vím, že je to napsané dost laicky, ale snad mě pochopíte :-) Děkuju předem za každou odpověď :-) |
Každý máme nějakou hranici, kam až můžeme dojít. Problém je v tom, že nikdo z nás neví, kde přesně ta naše individuální hranice je. :) Kdo to myslí s tréninkem vážně, se snaží dojít co nejdál, jenže progres se postupně stále zpomaluje, zlepšení jsou stále menší a vyžadují stále větší úsilí a oběti. A i kdyby člověk vyladil trénink, stravu a regeneraci k dokonalosti, bude narážet na hranice, které mu klade vlastní tělo. Proto to možná někdy vypadá, že se sportovci od určité úrovně dále nezlepšují. Není to ale tím, že by se jen "udržovali", oni pracují ze všech sil na každém dalším zlomku sekundy, na každém kilu nebo centimetru, ale to další kilo navíc, které na začátku bez přemýšlení přihodili jen tak, mohou po patnácti letech usilovného tréninku přidávat třeba celý rok při intenzitě a objemu, o jakém se normálnímu smrtelníkovi ani nesní. Ale na to máš v 17 dost času. :) |
Má pravdu předsedo, pěkně napsáno _________________ Buď najdu cestu, nebo si udělám vlastní!
|
|
| nahoru |
|
 |
Cloxius
|
Zaslal: čt září 24, 2015 4:08 pm Předmět: |
|
|
Ještě bych se zeptal když už je tu rozdělané téma ... Co přesně znamená Aesthetic Bodybuilder? Často koukám teď na videa na youtube a ostatní stránky abych se co nejvíce zasvětil do bodybuildingu... A často se vídám s timto pojmem ... Co je vlastně cíl těch Aesthetic Bodybuilderů? Vím, že Aesthetic znamená v překladu Estetický, ale nějak mi to nedává smysl :-) Děkuji :-)
Edit:// Ještě dodám, že to často vídám u videí lidí jako jsou Lazar Angelov,Jeff Seid, Sergi Constance atd... :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: čt září 24, 2015 4:39 pm Předmět: |
|
|
To byl dle me treba frank zane, pekna vyvazena posta, nic prehnanyho, libiva na oko. Bohuzel nynejsi "estetove" jsou spis nagelovani buzici. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
|
| nahoru |
|
 |
Cloxius
|
Zaslal: čt září 24, 2015 5:33 pm Předmět: |
|
|
Díky moc za odpovědi :-) Ještě se ale zeptám ... Řekněme čistě teoreticky, že bych se jednoho dne dostal na tu svojí "vysněnou" postavu (s čímž moc nepočítám, ale tak nikdy nebudu říkat nikdy) .... A už bych nechtěl být větší a chtěl bych si tu aktuální postavu jen udržet :-) Jak se tak potom postava udržuje? Už prostě nezvyšovat váhy? Je to jen čistě teoretická otázka :-) Díky :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: čt září 24, 2015 6:52 pm Předmět: |
|
|
uvedomujes si alespon trochu, ze tvoje "vysnena postva" je z vyrazne velke casti o jidle?
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: čt září 24, 2015 7:05 pm Předmět: |
|
|
Zajimavej pristup jit na to odzadu  neboli uz mam co chci a chci to jen udrzovat, ale pritom jsem jeste ani nezacal _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
|
|
| nahoru |
|
 |
Cloxius
|
Zaslal: so září 26, 2015 9:39 am Předmět: |
|
|
Dobře uznávám.. jdu na to špatně :-) Taky už jsem se poučil a nebudu řešit tyto "kraviny" dokuď to nebude potřeba :-) Jen bych se raději ještě zeptal ... Když jsem včera posiloval ramena a dělal například Rozpažování,Předpažování tak jsem v nich pociťoval mírnou bolest ... Neříkám, že u cviků na ostatní části těla mě nic nebolí ... Bolí, ale je to naprosto jiná bolest než pociťuji v těch ramenech ..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|