|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
riker

|
Zaslal: po září 28, 2015 2:01 pm Předmět: |
|
|
| tyboo napsal: | | Pokud se stejně stavíš k údržbě pohonného ústrojí a dalších částí pod kapotou, tak jako k laku, tak si to auto musí vyloženě chrochtat blahem. |
Co bys na tom chtel udrzovat. Od toho jsou snad garancni prohlidky ne?
A po par letech to prodas nekomu kdo si mysli ze koupi staryho auta usetri...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po září 28, 2015 2:49 pm Předmět: |
|
|
Chtěl jsem se zeptat zkušenějších řidičů na doporučení vozidla s 4x4.
Jezdím hodně a jezdím ať sněží, prší...cokoliv. Ročně to je cca 80 000 km. Prakticky každý týden jezdím přes Beskydy a občas to je v zimě ve tři ráno s 20 cm sněhu na silnici docela adrenalin. Ono v -15°C nasazovat za tmy řetězy je docela napytel nehledě k tomu, že to představuje druhou sadu oblečení (v obleku a lakýrkách to působí komicky adocela rychle omrznete:o). Postupně jsem přidal k řetězům lopatu, kýbl s pískem a pro jistotu do pytle vyřazenou péřovku). Zase ale nejsme na aljašce, že:o)
Takže uvažuji o čtyřkolce. Mým úvahám nahrává i fakt, že čím víc v zimě jezdím, tím víc se bojím - když vidím co vidím.
Chtěl bych kombík (nejezdím do terénu) a pohonem 4x4 a naftovým motorem. Hledám ojetinu do cca 500 000 Kč. Objem 2 a více litrů.
Teď ten dotaz na zkušenější:o)
Vidíte nějaký zásadní rozdíl ve funkčnosti na sněhu/uježděném sněhu v kopci u 4Xč typu Haldex nebo stálé čtyřkolce typu subaru? Co byste volili?
Zatím váhám mezi subaru outback kombi a š. octavia combi 4x4.
Něco jsem si k tomu načetl, ale k jednomu pro je druhé proti.
Třeba názor toma k by mě opravdu zajímal:)
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po září 28, 2015 5:27 pm Předmět: |
|
|
mam obcas moznost pouzivat legacy, a jednoznacne by som siel do subaru  to ovladanie, istota, spracovanie, to je uplne niekde inde ako haldex _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po září 28, 2015 5:50 pm Předmět: |
|
|
vím, že ses neptal mně
ale jednoznačně bych koupil koncernový 2.0 TDI s haldexem. Netrval bych na Oktávce, to je fakt největší konfekce, což by nevadilo, kdyby se to tak nekradlo.
Subaru:
- má skutečný pohon všech kol jen ve spojení s manuální převodovkou, ovšem řazení je porod, trefit kvalt napoprvé není úplně snadné
- ve spojení s automatem je to totéž co haldex, tj. viskózní spojka
- chceš diesel a boxer diesel je průser, nemají to vychytané, diesely neumí a navíc dost žere
- pokud bys trval na Subaru, dá se použít něco oficiálně přestavěného na LPG, ale já mám na LPG blok, čistě psychický...
- jediné Subaru, které mně stoprocentně přesvědčilo byl Outback 3,6 s pětistupňovým automatem, tam byl použit pohon všech kol z Imprezy, krásný zvuk, automat dobře řadil, nebylo to CVT /variátor/ a celkově to bylo fajn auto, ale počítat se spotřebou 12-14 litrů.
Osobně jsem proti pohonu všech kol, protože to z auta udělá nedotáčivou potvoru, víc to žere a volant dává nulové množství informací. Ale jestli bydlíš v Ově a trpíte tam na sníh, tak možná čtyřkolku opravdu potřebuješ. Je třeba si uvědomit, že haldex posledních generací je už stálá čtyřkolka, byť na zadní kola jde jenom 10% výkonu. Řekl bych, že stejně nenajdeš situaci, ve které by tě haldex nechal ve štychu a Subaru ne, skutečná kalamita je 2 dny v roce a stejně zůstaneš stát, protože v kopci před tebou zůstalo trčet deset aut, které 4x4 nemají:)
Prostě Subaru je pro tvoje zadání k ničemu, subaristi jsou divná parta fanatiků a jsou velmi urputní. Já jsem jezdil pár roků s A6kou ve třech různých exemplářích a v zimě je to fajn, ale zbytek roku "chodíš v zimních botech". Prostě je to na suché cestě spíš otrava...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po září 28, 2015 6:21 pm Předmět: |
|
|
Díky:)
Je pravda, že to 4x4 využiju tak týden v roce, kdy je to rozdílové oproti předokolce.
Tak dva měsíce v roce ale budu klidnější třeba i na dálnici. Jezdím jak hory, kde se nesmí solit a inertní posyp kolem třetí ráno ještě jaksi není, protože silničáři ještě spí nebo co :ox, tak Ova-Brno-BA-Nitra a tam je to na té vzdálenosti hodně různorodé. V Ostravě je sucho mráz a v Brně mlha kolem nuly a v BA kolabuje okruh pod nánosy 3 cm sněhu a v Nitře prší a namrzá to. Prostě člověk si užije různých forem strachu na 350 km.
Prostě je to dost o tom,že nebudu ve stresu, že zítra v noci někam jedu a nebudu řešit zda dojedu nebo ne, protože ten komfort to zabalit a vykašlat se na to-to lze jen výjmečně.
Teď jezdím do 6 l nafty na 100 km (octavia combi 1,6 TDI 5,4 l a C5 2,0 HDI combi 5,9 l), takže bych se těžko smiřoval s 12-14 l i když ten nejsilnější motor od subaru mě taky láká:o)
Oktávku mám i teď a pokud pominu, že je to oproti C5 výbavou chudý příbuzný (což je ale dáno stupněm výbavy), tak je to celkem fajn auto. S tím kradením to je fakt - subaru by mi nikdo neukradl:o)))
Ona taková A6 avant taky neurazí. Principiálně jsem řešil zda Haldex nebo trvalé 4x4. Je asi fakt, že u mě, pokud nepojedu mimo silnici to haldex asi zvládne.
Každopádně díky. Myslím, že ty toho taky docela najezdíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
to je on
|
Zaslal: po září 28, 2015 6:28 pm Předmět: |
|
|
když máš Octávku, kup si Superb :-) Je to větší, jsou tam bezporuchová TDIčka, s manuální převodovkou se tam nemá co do#rat... jen nevím, jak je to s nabídkou 4 kolek - resp. vím - nabídka je menší a vozy jsou dražší. Superb je rozhodně dobrá volba.
Mé zkušenosti s Imprezou 2.0D, rok 2011 - po 30tkm od nového vozu měněny vstřiky, svezení parádní... avšak ty naftové boxery opravdu vychytané nejsou...
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po září 28, 2015 6:29 pm Předmět: |
|
|
hlavně jsem obrovský fanda do Subaru! teda byl:)
jednu dobu jsem Subaru hrozně chtěl. Vyzkoušel jsem Imprezu STI a pak jsem si přečetl zkušenosti uživatelů a jedna z nich byla, že "jediná jistota ve světě automobilů je motor WRX STI přidřený na klice"  proto taky má nová generace záruku na motor 200 tkm, protože šílenců co jim byli schopni dát milión a víc za auto, které se nedožilo motoricky 100 tkm a pak jim automobilka řekla, že nedodržovali potřebné servisní nároky, rapidně ubývalo. Když přišel boxer diesel, na prodejních akcích ukazovali minci, která na motoru držela i když ho nastartovali. Jenomže pak se ty motory začaly houfně srát, aktuálně jsou prý už v pohodě, ale z dvoulitru mají bídných 150 koní a chiptuning se moc nedoporučuje...
koncern, ať na něho spousta lidí 3,14uje má dvoulitrovou spolehlivou naftu a jezdí za pár korun.
kdybys chtěl brát DSG tak se doporučuje 6kvalt, ne sedmi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po září 28, 2015 6:31 pm Předmět: |
|
|
ono, kupit si japonca s naftou (A obzvlast subaru) je diagnoza  kolega ma noveho forestera, 2.0i, 150 koni, velmi dobre auto (no, nebyt ceny), spotreba pod 8 litrov, 80% mesto. Ale ja som zaujaty voci koncernu, tak brat s rezervou _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: po září 28, 2015 6:34 pm Předmět: |
|
|
Deadlifte, jestli na to máš půl míče, poohlídnul bych se po 4 kolce od Volva, případně M-B nebo BMW.
Za mě vyhrává Volvo V70 s pětiválcovým motorem D5. To je nezničitelný a pokud najíždíš tolik km ročně, tak v luxusu a pohodlí Volvu nekonkuruje nic. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po září 28, 2015 6:38 pm Předmět: |
|
|
Petey-tak jestli jede benzinový 2.0 např. ve forestru za 8 litrů, tak to je asi zbytečná ta nafta, která bude kolem šesti (snad).
Tak teď jsem jel v XC60 a i když majitel skoro plakal, že je to auto pro holky, že XC 90 je ta správná volba, tak určitě bych se neurazil, že mi parkuje před barákem:o)
MB ani BMW jsem neprohlížel, to mi přijde finančně docela daleko.
XC 70 je kombík, pětiválce má volvo slušné - hmm...zajímavý tip:o) Zase to není vidět na každém rohu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po září 28, 2015 6:42 pm Předmět: |
|
|
Deadlift - co som bol velmi prekvapeny, ked mi predajca subaru v prievidzi hovoril, ze uz preda 50/50 benzinovych a dieslovych foresterov a outbackov, pred rokom to bolo tak 80/20 pre diesel. _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po září 28, 2015 6:46 pm Předmět: |
|
|
Jestli najezdíš 80 tkm ročně, tak už je podle mně 8-10 litrů benzínu docela dost. Jasně, asi si to můžeš dát do nákladů, ale stejně...
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: po září 28, 2015 6:48 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: |
XC 70 je kombík, pětiválce má volvo slušné - hmm...zajímavý tip:o) Zase to není vidět na každém rohu. |
Nemyslel jsem přímo XC70. Pokud jezdíš po normálních silnicích, zvýšená verze je ti k ničemu, žere to cca o litr víc oproti klasický nízký V70 díky zvýšenýmu odporu vzduchu a navíc mě osobně se nelíbí to oplastování.
Klasická V70 s pohonem 4x4 pětiválec D5 151 kw nebo 169 kw. Ty maj obě vodou chlazený turbo. Ne že by na klasice se 132 kw, kde voda v turbu není turbo odcházelo, sám už mám 300 tkm a turbo origo.
myslel jsem něco v tomhle stylu:
http://www.tipcars.com/volvo-v70/volvo-v70-26645782.html
v německu se daj najít hodně pěkný kousky za stejnou cenu ale s nájezdem do 100 tis. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po září 28, 2015 6:48 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | ono, kupit si japonca s naftou (A obzvlast subaru) je diagnoza kolega ma noveho forestera, 2.0i, 150 koni, velmi dobre auto (no, nebyt ceny), spotreba pod 8 litrov, 80% mesto. Ale ja som zaujaty voci koncernu, tak brat s rezervou |
Honda má např. výborné diesely. Já jsem taky zastánce benzínu, ale když najezdíš 80 tkm tak už je benzín pro skutečně bohatého člověka.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po září 28, 2015 6:50 pm Předmět: |
|
|
Honda ano, u tej 1.6 som ochotny to uznat, aj ked som odporca dieslov  No najazd 80kkm rocne, to je uz ako kurier UPS, to by spotreba 8 litrov a viac benzinu bola vrazedna _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|