Přetržené nervy v rameni

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Přetržené nervy v rameni  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Přetržené nervy v rameni
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
iUnique

PříspěvekZaslal: pá srpen 08, 2014 12:28 pm    Předmět: Přetržené nervy v rameni Odpovědět s citátem

Zdravím. Chtěl bych se zeptat, zda tu není někdo, kdo měl přetržené nervy v rameni a má zkušenost se znovu posílením ruky a jejího zapojení do běžného života..?
Abych to trochu nastínil - jsem po nehodě na motorce, nárazem jsem si přetrhl nervy v oblasti ramene a nemohl jsem hýbat rukou, ani prsty. Po dvou operacích a rehabilitacích se to trochu zlepšilo, ale stále je ta ruka hodně slabá a zeslábla mi tím i celá pravá strana (záda, rameno, prsa..). Také to zapříčinilo, že jsem dost přibral, jelikož předtím jsem byl dost sportovně aktivní a potom jsem se nemohl skoro hýbat (nalomené obratle)...
Ted jsem začal opět cvičit, avšak levou stranu s 5-11kg jednoručkou a tu pravou s 1-2kg (víc tou rukou neunesu) + rotoped.
Můj dotaz tedy zní - má s tím někdo zkušenost, případně dokáže mi někdo poradit, jak co nejlépe ruku posílit, příp. jakými cviky atd..?
Moc děkuji a omlouvám se za takový sloh.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dali_290

PříspěvekZaslal: so říjen 03, 2015 11:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam možná stejný problém. Po pádu na kole jsme si vyhodil rameno a potrhal měkké tkáně ramene.. Mám necitlivý delta sval. Zatím nevím jak seto bude řešit. Mám obavy že to bude navždy.
Co tvoje rehabilitace ? Jak ti pomohla ?
Poman

PříspěvekZaslal: ne říjen 04, 2015 9:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak rozhodně takhle po netu se nedá poradit vůbec nic.

Zvlášť u takhle vážný věci. Jinak pracoval jsem se čtyřma osobama se stejnou diagnozou tj. vyrvanej brachiální plexus po havárce na motorce a pokud hýbeš alespoň trochu vším na ruce tak to je už velmi výrazný úspěch.

Tak jsou tak výrazný poruchy hybných stereotypů, že cvičení proti odporu nějakému většímu externímu - navíc v otevřených řetězcích což je třeba to tahání činek:) by mělo být pod velmi kvalitním dorozem.
iUnique

PříspěvekZaslal: út listopad 10, 2015 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jj, Hýbu tak nějak celou rukou, ale je pořád slabá. Jinak po havárii jsem 5,5 roku a po operacích cca 5let. Primář neurochirurgie Vinohradský nemocnice mi doporučoval cvičit proti odporu/se zátěží, tak se furt tak nějak snažim a myslím, že je to stále lepší. Dokonce už nemám tak vystouplou lopatku, jak se mi zpevnili záda a celkově to svalstvo.

Rychle na stránku:

Přejdi na: