Čistička vzduchu

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Čistička vzduchu  Úvodní stránka -> Ostatní -> Čistička vzduchu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kid

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I.N.G. napsal:
Spazik napsal:
kid napsal:

Vy šmoulíci vševědoucí :-) Ze spodu to nejde a největší problémy jsou v létě. Dům leží v horském údolí s vysokou vlhkostí vzduchu. Víte, co to udělá, když se otevřou okna a pustí se vzduch z venku dovnitř?

Aha, no nemáš bydlet v díře

Takže kid je hobit.

Šmejdi!!!!

Moje vojenská míra je 182 cm.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:

Šmejdi!!!!

A jak dlouho je od vojny, s věkem se prý člověk zmenšuje
Judson

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
kid napsal:

Šmejdi!!!!

A jak dlouho je od vojny, s věkem se prý člověk zmenšuje

Ne jen pry, ja vzdy uvadel, ze mam 185cm, ale nedavno jsem si u doktorky stoupl pod metr a sotva 184
Slaboch

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čaute, rád bych pořídil na Vánoce nějakou čističku.Koukám po této :
Čistička vzduchu BIONAIRE BAP9424
Někdo tu psal, že by měla být naddimenzovaná.Vzhledem k tomu, že máme obývák s kuchyní bez dveří budu počítat metry dohromady, takže to bude kolem cca 35m.
Čistička je určena do prostor do 58m, bohužel (podle jednoho jediného komentáře) je prý hlučnější na noc.Má někdo zkušenost??
Další by ještě, finančně, prošla tato :
Čistička vzduchu BIONAIRE BAP1700
A ta je už do 74m.
Díky za rady...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máme doma Bionaire do 35 m3... nějaký starší typ. Je u dcerky v pokoji a ouštíme ho od podzimu do jara. Hlučnost. Má více stupňů výkonu - na jedničku to tiše ševelí. Na max. to už slyšet je-asi jako ventilátor. Podívej se jen, zda jsou dobře dostuní filtry. Já ojednávám v Chicagu - protože ten náš stroj je asi 20 let starý.

Jinak, pokud čističku vzduchu tak něco jako Bionaire - tj. hepafiltr a ventilátor....žádné elektrostatické strandy apod.
Slaboch

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc. Co se týče filtrů, tak u té levnější verze do 58m jsou filtry skladem.
U té dražší čističky už nejsou BAPF filtry, ale je tam nějaký:
PERMAtech filtr (typu HEPA) s účinností až 99%; nemění se, pouze čistí.
Takže cenový rozdíl lehce přes 1,000 kč s tím, že se těch 1,000 do roka vrátí, když nemusím kupovat filtr.
Naskýtá se ale otázka, proč nemá výměnný filtr jako jeho levnější předchůdce a teď i novější
nástupce BIONAIRE BAP001X, který je rovněž do 74m, ale přitom je o 2,000 dražší a má i nejdražší filtr.
Říká se zlatá střední cesta, ale vrtají mi hlavou ty filtry.Účinnost u PERMAtech filtrů je psána stejná jako u BAPF filtrů, jenže pokud by to bylo tak super, tak proč má novější model zase výměnné filtry?Myslíš, že jde čistě o marketingovou chybu, kterou udělali u neměnného čistícího filtru a u nové řady se jej zase snaží napravit??
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevím u tohoto typu produktu. Vzhledem k tomu, že se pohybuji v laboratořích kde máme speciální okruh kde přečišťujeme vzduch a tam je hepa filtr stejně jako v laminárních boxech a ty se kontrolují a poté mění, tak bych bral něco s měnitelným filtrem. Stejně jako filtry v bezsáčkových vysavačích se jen čistí, ale pak chtě nechtě stejně díl musíš měnit, bych šel cestou menšího odporu a koupil variantu s filtry. Jinak my máme typ kde je zboku taková kulička a když čističku zapneš na max. výkon, tak se vznese, podle toho kam až se vznese se usuzuje na potřebu výměny filtru. Bydlím v Ostravě a čistička nám jede od listopadu do května vždy v noci a filtry vydrží určitě dva roky...při celodenním použití rok zcela jistě.
Před zapnutím důkladně vyvětrám a přes noc už jen mikroventilaci a dcerka je zdravější...ale oni vlastně mají ty čističky i ve školce, takže to asi hraje také svoji roli.
Slaboch

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem taky z Ostravy, takže víš jak to tu je na cypa se vzduchem :-)
Dobrá, půjdu teda do výměnných filtrů.Díky moc za odpovědi.
A ještě jedna otázka...psal jsi, že ionizátor nezapínáš.Proč?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 7:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi jsem se nevyjádřil jasně - myslel jsem jinou čističku - existují čističky, které mají jen ten ionizátor a jak to stojí na zemi (vypadá to jako věž), tak to tahá smetí ze země a uživatelé tak argumentují, že to čistí. Základem je ale filtrace potřebného objemu vzduchu přes filtr. Některé jsou vlastně jen ten ionizátor

Ionizátor zapínáme.

Jinak - někde jsem viděl i zvlhčovače vzduchu - do toho asi půjdu já. Ta nízká relativní vlhkost vzduchu mi teď nedělá dobře.
Slaboch

PříspěvekZaslal: pá listopad 27, 2015 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc :-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Čistička vzduchu Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: