Freimen - co dělat, když váhy nejdou zvyšovat?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Freimen - co dělat, když váhy nejdou zvyšovat?  Úvodní stránka -> Trénink -> Freimen - co dělat, když váhy nejdou zvyšovat?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
weightlifter

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 10:48 am    Předmět: Freimen - co dělat, když váhy nejdou zvyšovat? Odpovědět s citátem

Zdravím, přesně před měsícem jsem začal Freimena a dle mých pocitů, jsem váhy docela podstřelil a řídil jsem se přímo tím, co Koubík u tréninku navrhoval:

citace:
Pro všechny cviky v rozsahu 8 sérií po 4 opakováních začínejte s váhou, se kterou provedete bez dopomoci právě 6 opakování. Pro cviky o 6 sériích a 6 opakováních začínejte s váhou, se kterou provedete právě 8 opakování, a pro třetí cviky 4x 8 začínejte s váhou, se kterou provedete právě 10 opakování.

Nicméně tento týden, o měsíc později, jsem se stejně dostal na mé maxima, co dokáži po sériich zvedat a nevím jak pokračovat. Ve všech cvicích jsem přidaval pouze 2.5kg/týden (tedy ne 5kg jak bylo navrhováno) a momentálně jsem se zasekl na těchto cvicích:

Benchpress na rovné lavici
Tlaky s JČ na rovné lavici
Upažování JČ ve stoje
Upažování JČ v předklonu
Bicepsové zdvihy VČ

Zatímco na doplňkových cvicích to asi až tak moc nevadí, selhání u hlavních cviků by bylo spíše kontraproduktivní.

Tento týden jsem to řešil tak, že jsem opakoval váhy z minulého týdnu, stejně ale mám pocit, že když přidám, už pojedu do selhání.

Nějaké návrhy?

Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pokedex

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 10:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jak jíš ? , používáš doplňky ? , přibral jsi nejakou svalovou hmotu ? , co technika ? otázek je hodně. je jasný že se nedá pokračovat do nekonečna ale měsíc je brzo
weightlifter

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Snídaně 9:00
150g granola
300ml mléko
Oběd 12:00
pečené kuřecí čtvrtky 400g
pečený brambor 300g
1/8 salátové okurky
30g mléčné čokolády, banán jablko
Svačina 15:00
obložený chléb (3 plátky 78% vepřová šunka, plátek cheddaru, soft cheese, zelenina)
chilli oříšky 30g
čokoláda 30g
17:00 trénink
18:30 ihned po tréninku

Protein 20g + Malta 50g
BCAA 4.5g
Arginin 1.5g
19:00 večeře
Tuňák ve vlastní štávě 120g
Těstoviniy 200g (neuvařený stav)
Cibule, paprika
Kečup 50g, sýr cheddar 40g
21:30 druhá večeře
viz. svačina

Vím, že jídelníček není ideální, ale brzy bude (nechávám si dělat na míru). Váha +1kg (což je na mě až až), technika perfektní (a ne, to není domněnka).
člověk

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Řekl bych, že změnit trénink :o)

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
sovajs

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak říká člověk, mně ten jídelníček připadá dost v pohodě (oproti jistým úkazům co tu čtu).
Ale kdybys tu pro srovnání hodil ten "individuální" jídelníček a nejlíp od koho - rád se podívám.
weightlifter

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Individuální zatím nemám, bude to na dálku, takže nejdříve jsem byl žádán o informace z bodystatu, které snad budu mít v průběhu tohoto týdne. Od toho se pak bude jídelníček vyvíjet :) Doufám, že ho budu mít na začátku třetího týdne listopadu :)
Sabonis

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Muzes pridat vahu jen pro nekolik serii.
Kdyz minuly trenink byl 8x4x100kg, tak muzes pristi trenink udelat 4x4x102,5 a 4x4x100.
Humanic145

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podelim se o svou zkusenost s timhle treninkem. Zacal jsem vsechny zakladni cviky na 80% maxima a tréninky chodím obden, takze ted po 2,5tydnech mam odjety v podstate 3. tyden. Prihazuju o 5kg na zakladnich cvicích, takze dalsi trenink uz pojedu bench s 90% maxima a jsem si jisty, ze to pujde v poho, protoze minule to bylo taky dost v poho. Zeru v prumeru 500g sachru,270-300g bílkovin a 100g tuku...
na zacatku jsem vazil 85,5kg a ted mam 97kg po necelych 3 tydnech. Zkratka si myslim, ze tenhle trenink je o tom to fakt poradne uzrat,abys mohl prihazovat,takze moje rada je, vic zrat :D
Freimen

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 5:15 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

úplně ve mně chlapi hrklo, když jsem viděl název topicu já raději moc nikde v poslední době nic nepíšu, protože kdybych začal, musel bych psát dlouho při tom, co se v tomhle sportu poslední měsíce děje

weightlifter: Samozřejmě záleží, jaké jsou výchozí váhy. Pokud začínáš na 120 na bench a 150 pro mt a dřep, tak je ta rychlost přidávání v pohodě, ale je jasné, že pokud začínáš níž, je potřeba to na začátku více podseknout, případně přidávat menší váhy. V téhle situaci, kde teď jsi, se osvědčilo ty váhy podseknout o 2 týdny zpátky a navyšovat znovu, ta odpověď na růst svalů a síly tam bude stále díky tomu vysokému objemu těch pracovních sérií a fullbody stimulaci.

Sabonis: perfektní! díky za velmi užitečnou radu. To jsem nikdy při tomhle tréninku nezkoušel a je pravda, že tady na to při 8 pracovních sériích prostor je a obecně tohle funguje také skvěle (jít pyramidou nahoru, dát 3 "golden" série, snížit a v požadovaném objemu dojet)
Freimen

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 5:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Humanic145 napsal:
Podelim se o svou zkusenost s timhle treninkem. Zacal jsem vsechny zakladni cviky na 80% maxima a tréninky chodím obden, takze ted po 2,5tydnech mam odjety v podstate 3. tyden. Prihazuju o 5kg na zakladnich cvicích, takze dalsi trenink uz pojedu bench s 90% maxima a jsem si jisty, ze to pujde v poho, protoze minule to bylo taky dost v poho. Zeru v prumeru 500g sachru,270-300g bílkovin a 100g tuku...
na zacatku jsem vazil 85,5kg a ted mam 97kg po necelych 3 tydnech. Zkratka si myslim, ze tenhle trenink je o tom to fakt poradne uzrat,abys mohl prihazovat,takze moje rada je, vic zrat :D

Ty jo, to zní skoro jako kdybych si to psal sám. Resp. ještě lépe To jsi opravdu přibral 12 kilogramů hmoty za 3 týdny? Nemáš náhodou nějaké srovnávací fotky? To je opravdu brutální výsledek, ať tam máš jakýkoliv "šulinotvořič" nebo ne
Humanic145

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to bez sulinotvorice :D a srovnavaci foto bych nejake udelat mohl, tak kdyztak zitra dodam :). Spis jde o to, že ten trenink jsem najel bezprostredne po soutezi (takze samozrejme neco z te hmoty bude voda) a musim rict, ze to bylo to nejlepsi co jsem mohl udelat. Ve tve knize jsem se docetl, ze to po soutezi proste nejlip roste a tak jsem do toho zacal poradne dupat a ted jsem na tom silove a objemove jako nikdy v zivote a stacilo me na to jen par tydnu.
ryvaru

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Humanic145 napsal:
na zacatku jsem vazil 85,5kg a ted mam 97kg po necelych 3 tydnech

nechci nic zpochybňovat, ale nabrat za nějakých 20 dní 11,5kg se mi zdá dost nereálný...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Viděli jste Humanica?...je to hromada svalů. Jestli to je po soutěži, tak to chápu. To jsem měl těch 12 kg nahoře snad za dva dny:o)...bez tréninku:o)
Freimen

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Humanic145 napsal:
Je to bez sulinotvorice :D a srovnavaci foto bych nejake udelat mohl, tak kdyztak zitra dodam :). Spis jde o to, že ten trenink jsem najel bezprostredne po soutezi (takze samozrejme neco z te hmoty bude voda) a musim rict, ze to bylo to nejlepsi co jsem mohl udelat. Ve tve knize jsem se docetl, ze to po soutezi proste nejlip roste a tak jsem do toho zacal poradne dupat a ted jsem na tom silove a objemove jako nikdy v zivote a stacilo me na to jen par tydnu.

Super, to mám velkou radost, že ses do toho rovnou pustil, i když se člověku hned po závodech vůbec nechce, a přineslo to takové pěkné výsledky. Přiznám se, že kdyby se Ti chtělo a byl bys tak hodný, tak bych byl za tu srovnávací fotku docela rád. A kdyby se Ti podařilo např. vyfotit teď v pěkném světle fotku v nějakém podobném postoji jako na těch závodech, aby to bylo na první pohled porovnatelné a bylo vidět, že jsi opravdu nabral hodně hmoty, rád bych to dal i na fb stránku FESTu, kdybys nebyl proti. Je to věc, kterou teď po skončení podzimní části sezóny bude řešit velká řada dalších závodníků a tato fáze po závodech je skutečně nejanaboličtější z celého roku a třeba to namitovuje další nevyrazit hned na diskotéku a ještě měsíc pořádně makat a nabrat maso. A bylo by to pěkné foto k výročí 150.000 přečtení FESTu :)
Freimen

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2015 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ryvaru napsal:
Humanic145 napsal:
na zacatku jsem vazil 85,5kg a ted mam 97kg po necelych 3 tydnech

nechci nic zpochybňovat, ale nabrat za nějakých 20 dní 11,5kg se mi zdá dost nereálný...

jak píše deadlift, ve fázi hned po závodech a u těžšího svalnatého závodníka jako nic, to pak roste jak z vody, když je tam po několika týdnech/měsících diety najednou všeho dost a silvoý trénink 3x týdně...já jsem vždycky nabral cca 7 kg do týdne po závodech a to jsem byl hubený klasik :) , takže u vělkého chlapa není po závodech 12 kg žádný problém a když je tam právě i ten trénink, tak to jde daleko více do svalů, než kdyby se vymetaly diskotéky a steakové restaurace

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Freimen - co dělat, když váhy nejdou zvyšovat? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: