pomoc pro začátečníka

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - pomoc pro začátečníka  Úvodní stránka -> Začátečníci -> pomoc pro začátečníka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
theMadDave

PříspěvekZaslal: ne listopad 08, 2015 3:10 pm    Předmět: pomoc pro začátečníka Odpovědět s citátem

Zdravím,

Takže je mi 18 let a dá se říct, že jsem ještě docela začátečník.. Měřím 176cm a vážím 68kg.. Moje zkušenosti s posilováním- cvičil jsem od února do června od té doby jsem vůbec necvičil a už jsem vyšel z formy , cvičil jsem 3x týdne, celé tělo každý ten den.. jen by se hodilo pár rad . Vím že jsem asi dělal pár chyb a teď bych se jich chtěl vyvarovat..

Takže..

1)Zajímalo by mě po mých zkušenostech bude lepší cvičit celé tělo každý den nebo si to rozdělit? co bude mít lepší/rychlejší účinek?

2)Také by mě zajímalo jestli by nějak zásadně pomohlo kdybych tam chodil 4x týdně? mám volný ještě jeden den o víkendu....

3) je ideální tento jídelníček? stravoval jsem se tak když jsem cvičil od unora
snídaně- musli/vajíčka někdy prostě chleba se . šunkou/salámem
svačina- ovoce
oběd- kuřecí maso nebo ryba na vodě + přiloha- rýže
svačina- salát/rajče bez dresinku
pak posilovna po posilovně protein
večeře- k večeři volím vajíčka/ někdy si dám i protein
je to ideální jídelníček nebo by jste něco upravili?

To je zatím tak vše, děkuji za každou pomocnou ruku.. važím si toho..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: ne listopad 08, 2015 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau, já jsem sice věčnej začátečník, ale pár rad bych měl:

1) obecně vzato je pro lidi co maj svalů málo lepší fullbody, ale určitě sem ten trénink napiš , 3x tejdně stačí, pokud je to rozumně sestavený

2) zásadně ne, ale dobrý je každej den mít nějakou aktivitu (i kdyby jen procházku), 2 dny za sebou "regenerace"ve smyslu nicnedělání už mužou mít nějakej menší negativní vliv na následující trénink

3) Ideální to není ani omylem, místo musli vločky, nebo aspoň (pšenično)žitný pečivo.
Pokud nejseš nějak zvlášť vysazenej na svačiny, tak dej to ovoce k snídani.

Kuřecí maso na vodě? Jako really? Vážíš 68kg, udělej laskavost sobě i ostatním a šoupni to na tu pánev (na olej). Jinak si za pár měsíců vypěstuješ takovou nechuť k jídlu, že příští tvoje pauza od cvičení bude trvat rok. Rýže ok, pro cvičící je lepší klasická bílá než natural!

K večeři příloha žádná? Brambory na sto způsobů jsou tvůj přítel.

Obecně: 3x denně velký jídlo, ráno vejce, k obědu a večeři 150-200g masa a k tomu rozumný množství přílohy, svačiny jsou k ničemu (ty oceníš až budeš mít 100kg), ale jak chceš

Pokud máš prachy na suplementy, tak po tréninku spíš gainer než protein (nějakej 20/70 zhruba - 20% proteinů 70% sacharidů). Na ronniem jsou sice skoro samí protejnfašisti, ale pro začátečníka je gainer ideální, páč vážíš málo a veškerý bílkoviny bohate pokryješ normálním jídlem. Nehledě k tomu, že po těžkým tréninku potřebuješ jen trošku proteinu a hodně cukrů.
theMadDave

PříspěvekZaslal: po listopad 09, 2015 4:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ja zapomel dodat ze ten jidelnicek jsem mel takovej v ty dobe kdyz jsem cvicil poprvy.. vazil jsem 76 a zhubl s nim na tech 68kg.. ted tu vahu drzim ale musím se furt hlidat protoze staci malo a stloustnu.. jsem tlustci postavy proste.. ale ted bych tedy chtel poradit je lepsi protein nebo gainer? Nebot kdyz mam spis predpoklady k ty tloustce je oprqvdu lepsi gainer? .. dekuji
Mravenec1

PříspěvekZaslal: po listopad 09, 2015 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je to úplně jedno, neovlivní to nic, tak aby jsi to poznal úbec (pokud se bavíme o 1 koktejlu po tréninku)
já si po tréninku dávám gainer jenom na chuť po té námaze

něco jinýho je, když by sis chtěl koupit pixlu..tak to je jasný pak, že je lepší protein pochopitelně.. já třeba tyhle věci nekupuju už, nikdy sem nic nepoznal ani tak moc..protoze je u toho nutný drzet aspon nejak rozumne stravu... jinak je to stejny efekt jako bys to nepoužival skoro
cipinek

PříspěvekZaslal: po listopad 09, 2015 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

theMadDave

PříspěvekZaslal: po listopad 09, 2015 6:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ja zapomel dodat ze ten jidelnicek jsem mel takovej v ty dobe kdyz jsem cvicil poprvy.. vazil jsem 76 a zhubl s nim na tech 68kg.. ted tu vahu drzim ale musím se furt hlidat protoze staci malo a stloustnu.. jsem tlustci postavy proste.. ale ted bych tedy chtel poradit je lepsi protein nebo gainer? Nebot kdyz mam spis predpoklady k ty tloustce je oprqvdu lepsi gainer? .. dekuji
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po listopad 09, 2015 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tloustnes, protoze nedavas dostatecne zabrat svalum
pokud by jsi drel jako kun, tak muzes zrat co chces a pujde to do svalu (nechytat za slovo,ale prenesene to plati aspon na 80%)
Mablung

PříspěvekZaslal: po listopad 09, 2015 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
pokud by jsi drel jako kun, tak muzes zrat co chces a pujde to do svalu (nechytat za slovo,ale prenesene to plati aspon na 80%)

Popovidej si o tom treba s Kvitovou a myslim ze budes rad, kdyz te jen pretahne palkou
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po listopad 09, 2015 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

telo uklada jenom tu energii, kterou nespotrebuje
mas jiny nazor?
Michal96

PříspěvekZaslal: út listopad 10, 2015 6:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mě baví to maso na vodě :D to snad nemůže ani trošku chutnat ne? to musí omrzet po první porci ne?
Balista

PříspěvekZaslal: út listopad 10, 2015 7:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov nejdřív napsal:

Peter Ustinov potom napsal:
mas jiny nazor?

Jako obecně máš pravdu, ale mám vyzkoušeno, že jakkoliv náročný trénink se dá relativně v klidu přežrat
coder

PříspěvekZaslal: st listopad 11, 2015 7:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
mas jiny nazor?
ono ve fitku muzes drit klidne 2 hodiny ale ten kaloricky vydej stejne nebude zadny zazrak ....jakykoliv trenink ve fitku se da uzrat bez vetsich problemu (tim treninkem myslim zvedani cinek bez kardia)

Rychle na stránku:

Přejdi na: