|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Souča

|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 10:54 am Předmět: Váha se nemění, co dělám špatně? |
|
|
Čau, je mi 21 let, 189 cm a cvičím 2,5 měsíce, z toho 1,5 měsíce cvičím freimenův těžko-lehký split, po tréninku pak 20 minut běhu. Ze 84kg jsem snížil na 80kg a už měsíc se váha skoro nehýbe, stále se mi ukazuje stejný poměr tuků (21%) a svalů (37%). Něco dělám blbě a stagnuju, ale nevím co.
Denně přijímám cca 300g sacharidů, 190-200g bílkovin a cca 50g tuků. Sacharidy z vloček, rýže, brambor a ovoce. Bílkoviny z bílýho jogurtu, kuřecích prs, tuňáka, vajec, šunky a proteiňáku (po tréninku a na noc). Tuky jen občas z arašídů, jinak jich je asi dost z vajec a masa. Samozřejmě k jídlům navíc zelenina. Pečivo nejím vůbec (nedělá mi dobře).
Síla samotná se zvyšuje dost. Každý týden přidávám 2,5kg na dřepu, mrtvole i benchi. Z toho mám radost, jen mě prostě zaráží, že při takové stravě a tréninku se jinak tělo vůbec nemění.
Napadá prosím někoho, co s tím dělat? Zaplatil bych si trenéra, ale žiju teď v drahé zemi a 2000,- na hodinu za trenéra si nemůžu dovolit.
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlkisekk
|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 11:03 am Předmět: |
|
|
ahoj, napis celodenni jidlo posledni dva dny, s gramazemi a casem prijmu, jaky si somatotyp?
|
|
| nahoru |
|
 |
Souča

|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 11:23 am Předmět: |
|
|
Jsem asi něco mezi mezomorfem a endomorfem, trochu statnější, celý život jsem jedl hodně. Ale přesně nedokážu říct.
Pátek 13.11.
08:00: 60g vloček, 250g bílého jogurtu, banán
10:30: 100g 96% vepřové šunky, hruška
12:30: 80g rýže, 140g tuňák, 2 rajčata
15:00: 5 vajec, okurka
19:00: 20g 80% proteiňáku po tréninku
20:30: 500g brambor, 200g kuřecích prs, okurka
23:30: 35g 80% nočního proteiňáku
Sobota 14.11.
08:00: 60g vloček, 250g bílého jogurtu, banán
10:00: 5 vajec, okurka
13:00: 500g brambor, 200g kuřecích prs, rajče
16:00: 25g 80% proteiňáku
19:30: 20g 80% proteiňáku po tréninku
21:00: 100g rýže, 200g kuřecích prs, okurka
23:30: 35g 80% nočního proteiňáku
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 11:36 am Předmět: Re: Váha se nemění, co dělám špatně? |
|
|
Jakou pouzivas vahu? Co vim, normalni vahy toho dost dopocitavaji, takze se na jimi vypoctene hodnoty nelze spolehnout.
Kazdopadne, nebud netrpelivy. Cvic a dodrzuj jidelnicek a vysledky se dostavi. Pokud mas na 189 cm 80 kg, je tvoje vaha celkem nizka
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 11:47 am Předmět: |
|
|
Použil bych krejšovský metr. Pokud by mi v pase ukazoval méně při stejné hmotnosti, byl bych v klidu.
Domácí váhy na měření tuku jsou k ničemu. Jednu jsem doma měl (kvůli kulatému tvaru, ne kvůli té blbosti měřící impedanci). Ta hmotnost se mi zdá na Tvoji výšku docela nízká.
|
|
| nahoru |
|
 |
Souča

|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 11:49 am Předmět: |
|
|
Používám obyč váhu z obchoďáku, je mi jasný, že nebude přesná, ale ty hodnoty se prostě nemění ani trochu. A i to vidím v zrcadle, že se změny nekonaj. Těch 21% tuku odpovídá orbrázkům na netu, jsem takovej oplácanej.
Zapomněl jsem dodat, že dodavám denně multivitamin, vitamin C a vitamin B.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 1:09 pm Předmět: |
|
|
Zrcadlo je dobry pomocnik, ale nemysli si, ze z tebe bude za mesic Arnold.
Zkus zlepsit jidelnicek tim, ze se vykasles na protein a budes jist normalni jidlo. A podle me, tuku take muzes mit vice.
Sportujes? Jakou mas praci?
Napis i svuj rozvrh cviceni
|
|
| nahoru |
|
 |
Blackoff

|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 1:13 pm Předmět: |
|
|
Zbytečně moc bílkovin, zbytečně málo tuků. Jestli chceš pro dobrý pocit dát protejňák, tak max jednou denně a jak psali výše, zaměř se na klasickou stravu.. _________________ 180/80
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 1:25 pm Předmět: |
|
|
kdybych byl v tve situaci a chtel zhubnout, coz si myslim, je tvoje vaha neni nikterak vysoka, drzim se kalorickeho prijmu okolo 10200 kj, v pomeru 120 gr. bilkovin, 300 gr. sacharidu a 80 gr. tuku, jidlo bych rozdelil do 5, max. 6 porci behem dne a to vc. potreninkoveho koktejlu. Jelikoz pevna strava spise zazene hlad nez tekuta strava, uprednostnoval bych pevne jidlo, bohate na vitaminy, mineraly a vlakninu. Silovy trenink 3x tydne plus 2-3 x tydne nejakou formu kardia, a hlavne bych se nestresoval tim, ze to nejde rychle, protoze psychycka pohoda je v procesu redukce velmi dulezita.
|
|
| nahoru |
|
 |
Souča

|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 3:33 pm Předmět: |
|
|
Děkuju za rady, snížím ty bílkoviny a navýším tuky. Proteiňák mám jen po tréninku a jako nouzovou svačinu když nestíhám. Noční protein dávám, protože teď žiju v zemi, kde jsou tvarohy a všechny mléčné výrobky několikanásobně dražší a nedoplatil bych se, protein je levnější. Ale ano, budu ho zařazovat méně.
Jinak nejde o váhu samotnou, ale o těch 21% tuku. 80kg může znít jako málo, ale hubenej nejsem a rád bych zase byl.
Mablung: jsem student s brigádou, kde jsem sice na nohou, ale nic náročnýho. Rozvrh je na freimenovo webu freimen.cz/clanky/trenink/kulturisticky-tezko-lehky-split.html . Přijde mi jako rozumnej člověk, proto jsem první informace o jídle a tréninku bral od něj. Třeba o jídle píše tady freimen.cz/clanky/vyziva/prvni-cast-predsoutezni-diety.html
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne listopad 15, 2015 4:25 pm Předmět: |
|
|
Pokud nic narocneho, zacni sportovat. Kolo, beh, fotbal, ... Jsou financne nenarocne sporty a vahu redukuji slusne (pokud to neprezeres :-) )
|
|
| nahoru |
|
 |
0utsider
|
Zaslal: čt listopad 19, 2015 7:48 pm Předmět: |
|
|
Nejsem expert, ale mně pomohlo, když jsem vynechal přílohy k večeři. Maso jen se zeleninou nebo vajíčka. Žádný brambory, rýži nebo těstoviny večer.
|
|
| nahoru |
|
 |
Souča

|
Zaslal: čt listopad 19, 2015 8:35 pm Předmět: |
|
|
Tak já tu večeři mám jako hlavní potréninkové jídlo, tam mi ta příloha dává celkem smysl.
Naopak narážim na informace, že přes den by člověk sachry do sebe vůbec cpát neměl (nebo alespoň ne 4-5 hodin před tréninkem) a pak je naopak dát po tréninku... každopádně po tréninku mám hlad a samotné maso se zeleninou by mi asi nestačilo.
Teď stáhnu ty bílkoviny na 150-160g a nebudu nijak škrtit tuky (takže hurá nakoupit tuňáky v oleji a smetanu do kafe :D) a uvidim, jak se to pohne do konce roku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
|
| nahoru |
|
 |
Michal96
|
Zaslal: pá listopad 20, 2015 6:40 am Předmět: |
|
|
| Barbar Conan napsal: | Když roste síla, tak musí růst svaly! |
To jsem si celou dobu myslel, roste síla tak rostou i svaly :D bohužel jsem se přesvědčil, že tomu tak není aneb síla není přímo úměrná svalům : ( :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|