|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
suchareq
|
Zaslal: so listopad 21, 2015 10:13 am Předmět: Strečink po těžkém tréninku |
|
|
Zdravím. Zajímaly by mě Vaše rady a názory na strečink a protahování po těžkém tréninku. Úplný začátčník nejsem, momentálně jezdím fullbody trénink. Co byste mi doporučili jako regeneraci? Po dřepech a mrtvolách na sobě cítím, jak jsem zpevněný, až ztuhlý... Jde mi predevším o to, zapracovat právě na dřepech a mrtvolách prostřednictvím strečinku. Díky, ZG
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
PMKB5

|
Zaslal: so listopad 21, 2015 1:37 pm Předmět: |
|
|
- "resetovat" tělo - cviky alá Resety z Original Strength, Primal Move, Ground Force Method
- foam rolling - sebemasáž
- statický/relaxační strečink _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so listopad 21, 2015 2:08 pm Předmět: |
|
|
zavěs se na hrazdu - dekomprese páteře. Jsi zatuhlej po tý mrtvole.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so listopad 21, 2015 2:18 pm Předmět: |
|
|
Vždy po mrtvole je dobré se někde "vytáhnout". Ideálně na hrazdě. Na muscle beach měli Arnold a ostatní takové "antigravitační" boty - něco jako gripy-jen na nohy, kdy se zavěsili hlavou dolů. To musí být na páteř super.
|
|
| nahoru |
|
 |
suchareq
|
Zaslal: so listopad 21, 2015 2:49 pm Předmět: |
|
|
super, mockrát děkuju za rady. Zavesovani na hrazde delam (instinktivne), ale nekde jsem cetl, ze pry to neni zase az tak dobre na pater. Vysvetleno to bylo tak, ze po velke zatezi (mrtvola) je svalstvo stale aktivni a ma jakysi prirozeny tlak, aby bylo telo pripravene pro dalsi aktivitu.. a právě zavesovanim se tento tlak uvolnuje (neprirozene) a vznika prostor pro zraneni. Co myslite? DELAT/NEDELAT??
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: so listopad 21, 2015 5:03 pm Předmět: |
|
|
| suchareq napsal: | | super, mockrát děkuju za rady. Zavesovani na hrazde delam (instinktivne), ale nekde jsem cetl, ze pry to neni zase az tak dobre na pater. Vysvetleno to bylo tak, ze po velke zatezi (mrtvola) je svalstvo stale aktivni a ma jakysi prirozeny tlak, aby bylo telo pripravene pro dalsi aktivitu.. a právě zavesovanim se tento tlak uvolnuje (neprirozene) a vznika prostor pro zraneni. Co myslite? DELAT/NEDELAT?? |
zkus to a uvidis,jak se budes citit ;-) ja to delam,protoze po mrtvolach jezdim shyby :D jinak se vesim mezi serkama po benchi
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so listopad 21, 2015 5:15 pm Předmět: |
|
|
Dělat. I mezi sériemi. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: so listopad 21, 2015 7:48 pm Předmět: |
|
|
Mňa raz napadlo zavesiť sa na hrazde bezprostredne po ťažkej sérii mrtvoly a okamžite po zoskočení ma seklo v krížoch  Tak som to radšej už nikdy v živote neskúšal.
Inak je to ale príjemne uvoľňujúce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so listopad 21, 2015 7:53 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | Dělat. I mezi sériemi. |
Já to vidím tak, že chci být po čas pracovních sérií zpevněný a "zatuhlý" kolem kloubů, páteře apod. Proto bych se věšel až po odjetí tahu/tréninku. Nelíbí se mi nápad opakované komprese a dekomprese páteře. Stejně tak bych neuvolňoval předky kolen, bederku a kyčle dřepěním na bobku mezi sériemi těžkých dřepů s činkou. Co myslíš?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so listopad 21, 2015 8:20 pm Předmět: |
|
|
Mezi sériemi se vyvěšuji a pokud ne, tak protahuji záda. Tam to vnímám jako důležité.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: ne listopad 22, 2015 9:59 am Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | PMKB5 napsal: | | Dělat. I mezi sériemi. |
Já to vidím tak, že chci být po čas pracovních sérií zpevněný a "zatuhlý" kolem kloubů, páteře apod. Proto bych se věšel až po odjetí tahu/tréninku. Nelíbí se mi nápad opakované komprese a dekomprese páteře. Stejně tak bych neuvolňoval předky kolen, bederku a kyčle dřepěním na bobku mezi sériemi těžkých dřepů s činkou. Co myslíš? |
Přijde na to kolem kterých kloubů - v příkladu, který si uvedl, např. bederku ne. Nelíbí se mi nápad opakované komprese páteře.Dekomprese páteře v sériích mezi deadlifty ano, protahování zad ne. Nevidím to tak jen já, ale i moji učitelé Pavel Tsatsouline, Michael Hartle (SFL Chief instructor, ex-IPF šampión a coach teamu USA, navíc renomovaný fyzioterapeut) a další a další.
Cituji:
| citace: | | A set of hangs after every set od deadlifts makes a healthy addition to the Power to the People! strength program. |
Pavel Tsatsouline, Relax into Stretch , p. 53. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne listopad 22, 2015 11:55 am Předmět: |
|
|
Za mě aktiv hang jo, pasiv ne. Ale sto lidí, sto názorů :)
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: ne listopad 22, 2015 12:20 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | Za mě aktiv hang jo, pasiv ne. Ale sto lidí, sto názorů :) |
Víš co říká Dirty Harry o názorech :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne listopad 22, 2015 12:24 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | Moocha napsal: | | Za mě aktiv hang jo, pasiv ne. Ale sto lidí, sto názorů :) |
Víš co říká Dirty Harry o názorech :-) |
Sice jsem to musel vygooglit, ale zase jsem o něco moudřejší
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: ne listopad 22, 2015 1:42 pm Předmět: |
|
|
:-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|