| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Je podle tebe dobré dávat cukry po tréninku? |
| Ano |
|
64% |
[ 9 ] |
| Ne |
|
35% |
[ 5 ] |
|
| Celkem hlasů : 14 |
|
| Autor |
Zpráva |
Dave1913

|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 7:21 am Předmět: Cukry po tréninku? |
|
|
Ahoj.
Setkávám se s různými názory ohledně posílání cukrů po tréninku. Jedna strana říká, dej cukry po tréninku, potřebuješ se dostat z katabolické do anabolické fáze. Druhá strana říká, cukrama po tréninku celej trénink zničíš, tělo potřebuje chvílu hladovět kvůli hladině inzulinu.
Nebavme se už o GI cukrů (maltodextrin vs. glukóza).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 1:24 pm Předmět: |
|
|
...v objemu?
V objemu bych dal 50 g cukrů po tréninku ( mám přes metrák). V dietě ne.
Dost záleží na tom, zda jdeš další den trénovat, zda jsi neměl dost cukrů před tréninkem apod.
Naposledy upravil Deadlift dne st prosinec 02, 2015 1:40 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 1:38 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 2:31 pm Předmět: |
|
|
Heh, spousta kulturistů by mě určitě za to ukamenovala, ale podle mě to je úplně fuk  Efektivnost tréninku vůbec neleží na tom, jestli si pak dáš cukry nebo ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 2:31 pm Předmět: |
|
|
zasadne nedavam, ale ja si to vynahradim dezertem po jidle _________________ Happiness comes from lifting weights overhead.
|
|
| nahoru |
|
 |
DeGuise

|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 2:48 pm Předmět: |
|
|
Ano, moc pěkný článek od Michala...já bych si dovolil rozporovat pouze jednu věc a to příjem vitamínu C po tréninku. Vitamín C ve své podstatě brání vstupu glukózy do buňky, takže to jde přímo proti smyslu rychlého potréninkového nápoje.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 3:00 pm Předmět: |
|
|
Příjem céčka po treninku bych nedoporucil z jiných důvodů než blokace vstupu glukosy do buněk.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 3:15 pm Předmět: |
|
|
Mně BCAA + proteinový drink s mlékem pomáhají, abych se rychleji vzpamatoval, funguju pak po tréninku v práci líp. Ale pokud ti jde jen o samotné sacharidy, je to podle mně více méně jedno, důležité by to bylo jen v případě, pokud bys měl víc než jeden trénink denně. V poslední době k tomu dělal nějaké studie Alan Aragon, tak si to když tak vygoogli.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 3:28 pm Předmět: |
|
|
Nezbyva ti nic jineho, nez to vyzkouset a rozhodnout se, zda cukry ano ci ne, protoze je mnoho uspesnych zavodniku, kdy jedni to delaji tak a druzi onak. Za sebe se priklanim k proteinu do 20 gr. a trosky ovoce s mensim podilem vlakniny.A pak se normalne najist.
Naposledy upravil vlkisekk dne st prosinec 02, 2015 4:19 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 3:47 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 3:49 pm Předmět: |
|
|
To by som nechapal ako problem - mne s vodou nechuti a tak tiez pijem s mliekom. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 3:52 pm Předmět: |
|
|
Taky bych to neviděl jako problém vzhledem k tomu, že to je kondičák bez soutěžních ambicí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 3:53 pm Předmět: |
|
|
dyť se potom posereš... to mi neřikej
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 3:55 pm Předmět: |
|
|
Jasne a z 25tich serii drepu sa pretrenujem... _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st prosinec 02, 2015 3:57 pm Předmět: |
|
|
Protein + mléko nebo protein + voda- Pokud nemáš po této kombinaci zažívací potíže, tak rozdíl nemáš šanci poznat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |