Zákaz kouření ve městech

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zákaz kouření ve městech  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Zákaz kouření ve městech
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jste pro zákaz kouření ve městech?
Ano - jsem kuřák
3%
 3%  [ 3 ]
Ne - jsem kuřák
14%
 14%  [ 13 ]
Ano - jsem nekuřák
66%
 66%  [ 59 ]
Ne - jsem nekuřák
12%
 12%  [ 11 ]
Je mi to jedno
3%
 3%  [ 3 ]
Celkem hlasů : 89

Autor Zpráva
Marcela

PříspěvekZaslal: čt únor 03, 2005 11:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem nekuracka, ale palici nikomu neurazim kdyz si nekdo v me pritomnosti zapali. Pokud jdu do restaurace mimo dobu obedu, tak nejsem tak naivni abych predpokladala ze v ni budou sami nekuraci. To tak leda nekde v cukrarne.
Na fotbale si taky neumim predstavit ze by prosel zakaz koureni v hledisti na nasich stadionech. Patrne by se hralo pred prazdnymi ochozy. Kterej vlastnik by to riskoval?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
walk3r

PříspěvekZaslal: čt únor 03, 2005 11:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sem nekurak. Globalni zakaz koureni povazuju za pitomost. Me osobne by stacil zakaz koureni v dobe obeda - nekde to funguje, presto se ale najdou lidi co si tam zapali - a vubec jim neni divny, ze na stolech nejsou popelniky :-/ Povahu na to, abych jim to chodil vysvetlovat nemam :o) Pokud chci jit vecer do hospody, je asi jasny ze budu v zakoureny mistnosti. Pokud se tomu chci vyhnout, nejdu tam. Jak prosty. To samy v pripade cisniku - vadi mi kour? jdu delat jinam.

Me treba - a hlavne mym plicim - vadi vyfukove plyn z aut. Co treba zakaz jezdeni po ulicich? hmm? O co vic, me nici plice vedle stojici kurak, cekajici na autobus, palici startku bez filtru nez stara Avie s vyfukem skoro u myho nosu stojici na semaforu?

A pak hlavne, od kud budou tect penize do statni kasy kdyz uz ne z dane z cigaret a alkoholu? :o)))))
TotalN00B

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 12:31 am    Předmět: x Odpovědět s citátem

Pokud se nepletu, tak na BBC psali o jejich verzi protikurackeho zakona, ktery zakazuje v restauracich kourit ovsem pokud jste mazany, tak svuj podnik muzete prejmenovat na club a pokud vsichni jeho clenove odhlasuji ze se v nem muze kourit, pak muzete tento zakon obejit.. At si kazdej kouri co chce jak chce pokud tim nebude otravovat druhy, proste se domluvit na jasnejch pravidlech a je to
Stan

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 1:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

walk3r napsal:
Sem nekurak. Globalni zakaz koureni povazuju za pitomost. Me osobne by stacil zakaz koureni v dobe obeda - nekde to funguje, presto se ale najdou lidi co si tam zapali - a vubec jim neni divny, ze na stolech nejsou popelniky :-/ Povahu na to, abych jim to chodil vysvetlovat nemam :o) Pokud chci jit vecer do hospody, je asi jasny ze budu v zakoureny mistnosti. Pokud se tomu chci vyhnout, nejdu tam. Jak prosty. To samy v pripade cisniku - vadi mi kour? jdu delat jinam.

Me treba - a hlavne mym plicim - vadi vyfukove plyn z aut. Co treba zakaz jezdeni po ulicich? hmm? O co vic, me nici plice vedle stojici kurak, cekajici na autobus, palici startku bez filtru nez stara Avie s vyfukem skoro u myho nosu stojici na semaforu?

A pak hlavne, od kud budou tect penize do statni kasy kdyz uz ne z dane z cigaret a alkoholu? :o)))))

To je dobry nazor..
Cizopasniku,co tak chodit zadem a ten obed si brat do esusu a pak to doma,pekne v nezakourenem prostredi,spapat?

TotalNoob,tak jednoduche to zase neni,aspon ne v Americku..ve statech,kde zakon uz je,se nesmi kourit,pokud se tam vari a podava jidlo..v tech typickych hospodach,kde maji hlavni prijem z chlastu to resi tak,ze se vari treba jen do sesti hodin,pak se misto jidla roznasi popelniky..
Ondřej1

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

S těma autama je to takovej argument, no? Kdo z nás nepotřebuje automobilovou dopravu? Takovej člověk myslím neexistuje, kterej není určitým způsobem na autech přímo či nepřímo závyslej.

Argumenty typu "když jdu do hospody, tak musím počítat s tím, že tam bude zakouřeno" - to je teda logika To je jako, když jdu v noci po uliciv Praze, tak musím počítat s tím, že mě může někdo zabít a okrást. To, že to tak je přeci neznamená, že to nemůžeme změnit. Prostě moje svoboda končí tam, kde se dotýkám svobody druhého. Taky si v Praze v bytě nepustím hudbu naplno, protože vím, že bych s tím otravoval spoustu jinejch lidí. S kouřením je to stejné.

Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
walk3r

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondřej napsal:
S těma autama je to takovej argument, no? Kdo z nás nepotřebuje automobilovou dopravu? Takovej člověk myslím neexistuje, kterej není určitým způsobem na autech přímo či nepřímo závyslej.

Argumenty typu "když jdu do hospody, tak musím počítat s tím, že tam bude zakouřeno" - to je teda logika To je jako, když jdu v noci po uliciv Praze, tak musím počítat s tím, že mě může někdo zabít a okrást. To, že to tak je přeci neznamená, že to nemůžeme změnit. Prostě moje svoboda končí tam, kde se dotýkám svobody druhého. Taky si v Praze v bytě nepustím hudbu naplno, protože vím, že bych s tím otravoval spoustu jinejch lidí. S kouřením je to stejné.
no nevim jestli potrebujeme automobilovou dopravu skrz centrum Prahy :-/ Ale primo o to mi nejde. Rika se - normalni je nekourit, pro nekoho je to treba uplne normalni. Proc tedy nekdo nezalozi hospodu se zakazem koureni?

Jako s tou svobodou nevim. To prece funguje i obracene. Proste nevim, nejsem pro takvyhle radikalni reseni tohoto problemu.

citace:
Argumenty typu "když jdu do hospody, tak musím počítat s tím, že tam bude zakouřeno" - to je teda logika
nevim co je na tom nelogickyho. Za soucasny situace snad naprosto logicky
Ondřej1

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

walk3r napsal:

1) no nevim jestli potrebujeme automobilovou dopravu skrz centrum Prahy :-/

2) Proc tedy nekdo nezalozi hospodu se zakazem koureni?

3) Jako s tou svobodou nevim. To prece funguje i obracene. Proste nevim, nejsem pro takvyhle radikalni reseni tohoto problemu.

4)nevim co je na tom nelogickyho. Za soucasny situace snad naprosto logicky

1)myslel jsem to tak, že každej někdy potřebuje automobilovou dopravu a téměř vždy to někoho jiného otravuje. Jelikož ale lenost některých lidí je nekonečná (včetně např. mě), tak by omezení v některých místech Prahy nebyla naškodu.

2) Protože za současné situace, kde se kouří všude, je výhodnější mít hospodu, kde se kouřit může (choděj tam jak kuřáci tak nekuřáci, do nekuřácké by hodně kuřáků nešlo, protože mají na výběr). Kdyby byly všechny nekuřácké, tak by tam kuřáci stejně chodili, stejně jako dnes jdou nekuřáci do hospody, přestože je kouř obtěžuje.

3) Myslím, že pravidlo slušnosti v civilizované společnosti je chovat se tak, abych příliš neobtěžoval své okolí. Tzn. nebudu si tunit auto tak, aby mi to řvalo na 2km a pak s tím jezdit okolo bloku, abych všem ukázal jakej jsem frajer. Když chci mít hudbu nahlas, tak si vezmu sluchátka a nebudu plašit ptáky (a sousedy) v okruhu 1km. Když jezdím MHD, tak si na sebe nevystříkám celou voňavku, aby kolemstojící pasažéři omdlívali. Nebo naopak budu se pravidelně koupat a prát oblečení. S tím kouřením mi přijde samozřejmý, že nebudu kouřit tam, kde to někoho obtěžuje. Jelikož ale mezi náma žije spoustu hulvátů a sobců, které ani nenapadne, že jejich chování může někoho obtěžovat, natož aby se jakkoliv omezovali, tak jsou potřeba zákony, které budou neomezenou svobodu regulovat tam, kde to naopak omezuje druhé lidi.

4) Nelogické je omlouvat současný stav tím, že "tak to prostě je". Ta věta je samozřejmě pravdivá, ale v kontextu této diskuze mi připadá nesmyslná.

walk3r

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

... jojo, v idealni svete ... bohuzel

Mluvis o svobode, ale vzapeti tvrdis
citace:
Protože za současné situace, kde se kouří všude, je výhodnější mít hospodu, kde se kouřit může (choděj tam jak kuřáci tak nekuřáci, do nekuřácké by hodně kuřáků nešlo, protože mají na výběr). Kdyby byly všechny nekuřácké, tak by tam kuřáci stejně chodili, stejně jako dnes jdou nekuřáci do hospody, přestože je kouř obtěžuje".

Proc nemuzou mit lidi pravo svobodny volby?
Bubu

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

... protoze by se navzajem pozabijeli !!!
Ondřej1

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

walk3r napsal:
... jojo, v idealni svete ... bohuzel

Mluvis o svobode, ale vzapeti tvrdis
citace:
Protože za současné situace, kde se kouří všude, je výhodnější mít hospodu, kde se kouřit může (choděj tam jak kuřáci tak nekuřáci, do nekuřácké by hodně kuřáků nešlo, protože mají na výběr). Kdyby byly všechny nekuřácké, tak by tam kuřáci stejně chodili, stejně jako dnes jdou nekuřáci do hospody, přestože je kouř obtěžuje".

Proc nemuzou mit lidi pravo svobodny volby?
pořád se motáme dokola, už jsem to snad dostatečně objasni! Tak ještě jednou... tam, kde chování někoho výrazně obtěžuje popř. ohrožuje zdraví druhého není možné, aby platilo "ať si každej dělá co chce", ale je potřeba aby tuto situaci ošetřil zákon. Svoboda není totéž jako "můžu si dělat co chci". Ve společnosti, kde by to tvé "můžu si dělat co chci" platilo bys asi žít nechtěl.

Ondřej1

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bubu napsal:
... protoze by se navzajem pozabijeli !!!
přesně tak , stručné a jasné

Marcela

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobre Ondreji, kolik takovych restauraci prezije, kdyz v nich zakazes kourit? Nekuraci nejsou pro hospody zadny terno, obcas si zajdou na obed, k tomu jedno pivo a to je tak asi vse. Jsou podniky ktere radeji zrusi kuchyni nez by prisly o daleko vetsi trzby ktere jim plynou hlavne od stamgastu a ti si k tem svym pivum proste zapalit musi. Takze kdyz si vyjdu na veceri, dam si bily vinko, jsem v pohode a nebudu nikoho buzerovat ze ta ci ten si zabavu bez cigarety neodpusti.
Ja se tam zase nejakej cas neukazu, ale ten pivar tam bude sedet i zejtra. Stejne tak i ten, kdo se jde do restaurace pobavit s partickou pratel a bez cigarety to pro nej neni ono. Ano nemusim to tolerovat. V tom pripade jdu do extrovky kde se nekouri a nebudu koulet ocima co ze je to za bordel, ze se v restauraci kouri a nezacnu odnaset ze stolu popelniky. Ondreji, chodis do restaurace? Jinak bys zjistil ze kourit tam, je naprosto normalni a toleruje se to, kdyz se tak nedeje v dobe podavani obedu.
Takze me tento stav absolutne nevadi.
Ondřej1

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když ti to nevadí, tak to máš fajn, mě ano. Zejména vyuzený oblečení. Co se týká států, které to už zavedli, tak v reportáži, kterou jsem viděl v televizi, majitelé těchto podniků tvrdili, že žádnej pokles tržeb nezaznamenali. Štamgasti jsou na tom chození do hospod tak závislí, že tam budou chodit stejně a holt si odskočej zakouřit třeba před hospodu. A ty, co tam přestanou chodit, zase nahraděj lidi, co naopak začnou. Neznám restauraci, kde se nekouří, teda průzkum jsem si nedělal, ale zatím jsem na žádnou takovou nenarazil.

Ještě jedna věc, co mě (krom toho, že mě naštvala) pobavila. Některé vagóny vlaků Euro nebo Inter-city mají kuřáckou část vyřešenou takto: vagón, kde nejsou kupé, ale normálně sedačky po celé délce zasebou a kuřácká část je jenom ze 2/3 "oddělená" skleněnou zástěnou. Kouř jde tedy normálně do celého vagónu. Pro někoho, kdo je třeba na kouř alergickej nebo maminku s malým dítětem to je opravdu zážitek, když si v té "kuřácké části" někdo zapálí. To vymejšlel nějakej... kuřák.

walk3r

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no ... vsichni maji svou pravdu. Ja bych byl radsi, kdyby se resili opravdove problemy. ;-)

Vis jak by to vypadalo, kdyby si stamgasti behali zapalit pred hospodu. Vzdyt by to nahodny kolemjdouci mohlo zabit!!!! :o))))))
Prinz Eugen

PříspěvekZaslal: pá únor 04, 2005 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stromba napsal:
Přesně, já nechci mít rakovinu plic kvuli pasivnímu kouření těhle sobeckejch ignorantů, který nezajímá, že svým zlozvykem kurví zdraví druhým. Pamatuju si, jak jsem po zápalu plic nemohl vůbec ani do restaurace, jak sem cítil kouř, hned jsem musel pryč kvuli kašli. . Normální je snad nekouřit ne?

ses debil ?... z pasivniho koureni dostanes mozna vlka ale to bude ve finale z toho ze si blbe vytiras prdel a to co je normalni a souvisi to s osobnim rozhodnutim jednotlivce esi kourit bude nebo ne, TY rozhodne nemas zadny pravo posuzovat...

a jestli si fakt myslis ze sem sobeckej ignorant a BEZPROSTREDNE tobe nebo ostatnim nekurakum kurvím zdravi tak to teda ses fakt festovní píčus (Im so sorry).. ja nenutim nekuraka aby se se mnou bavil kdyz zrovna hulim a vetsinou se s nekurakama kamaradim jen nerad ....

to co ty vykladas je jen HYPE .. jestli vis co to je...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zákaz kouření ve městech Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: