Nazor na trenink

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nazor na trenink  Úvodní stránka -> Trénink -> Nazor na trenink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
VespaQQ

PříspěvekZaslal: st prosinec 23, 2015 11:16 am    Předmět: Nazor na trenink Odpovědět s citátem

Zdravim, kamarad mi doporucil trenink a rad bych znal nazor i nekoho z Vas ...
jde o to, ze mam pry u vsech cviku zacinat na 60% sve maximalky a kazdy tyden pridavat 2.5kg

PO : Legpress : 6x5 , Hrazda : 5x5 , Bench press 5x5 (+ doplnky: biceps, triceps)

ST : Dřepy: 5x5 , přítahy činky k pasu : 6x5, Tlaky na prsa na rovne : 5x5
(+ doplnky: trapezy, ramena, lytka)

PÁ: Legpress : 5x5 , Hrazda 5x5, Bench Press 6x5 (+ doplnky: biceps, triceps)

Abych k tomu jeste pridal nejake detaily ... merim 179cm, vazim 64kg a za cil si kladu zvyseni sily, protoze od mala jsem slabej kus masa :)) pro predstavu, kdyz sem poprve vesel do fitka, stacilo mi benchovat ciste jen s velkou osou a byl sem K.O., nejaka hrazda sla uplne mimo me (mel sem problem udelat jediny shyb ci pritah) a na legpressu i ta zakladni vaha stroje (neco kolem 78kg) mi ve 3. serii zacala zapalovat svaly :D nastesti se to uz trosku zlepsilo a jsem zpevnenejsi a obecne jde trosku videt, ze sem se zacal "trosku hybat", ale tu silu bych rad zacal zvysovat :) .... neni pro me dulezite nabrat super-rychle na 90kg (asi to ani neni mozne, protoze dodrzovani striktniho preziraciho jidelnicku je pro me obcas problem), takze by mi stacilo si pomalicku budovat svalovou hmotu :)

Takze zaverem ... jaky je Vas nazor na takovou formu treninku ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Blackoff

PříspěvekZaslal: st prosinec 23, 2015 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Legpress bych vyhodil (má své uplatnění možná pro kulturisty), dřep Ti dá víc. Když tedy budeš mít zvládnutou techniku a budeš vědět co jak proč děláš. Ze začátku bych rozhodně nehleděl na váhy a na přihazování, ale na maximální provedení a rozumnou hloubku. Jestli s tímhle nemáš problém, tak bych střídal intenzitu.. jednou třeba 5x5 nebo 5x6 a podruhé třeba několik sérií těžších trojek. Jinak koncept tréningů je docela dobrej. Dřep (nohy), tahový cvik, tlakový cvik a doplňky.. to je můj oblíbenej systém. Klidně bych ve středu vyhodil ty tlaky na prsa a dal military a u benče podobně jako u dřepů střídal intenzitu.
VespaQQ

PříspěvekZaslal: st prosinec 23, 2015 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

double post, pardon :))

Naposledy upravil VespaQQ dne st prosinec 23, 2015 12:38 pm, celkově upraveno 1 krát
VespaQQ

PříspěvekZaslal: st prosinec 23, 2015 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Blackoff napsal:
Legpress bych vyhodil (má své uplatnění možná pro kulturisty), dřep Ti dá víc. Když tedy budeš mít zvládnutou techniku a budeš vědět co jak proč děláš. Ze začátku bych rozhodně nehleděl na váhy a na přihazování, ale na maximální provedení a rozumnou hloubku. Jestli s tímhle nemáš problém, tak bych střídal intenzitu.. jednou třeba 5x5 nebo 5x6 a podruhé třeba několik sérií těžších trojek. Jinak koncept tréningů je docela dobrej. Dřep (nohy), tahový cvik, tlakový cvik a doplňky.. to je můj oblíbenej systém. Klidně bych ve středu vyhodil ty tlaky na prsa a dal military a u benče podobně jako u dřepů střídal intenzitu.

Jojo, kamarad se prave hodne fitness venuje opravdu ve velke mire a techniku u snad vseho co znam me ucil on :) takze techniku mam si myslim vcelku dobrou ... jen mi opravdu chybi bohuzel ta sila ... ohledne toho, ze bych mel nahradit legpress za ten drep uz sem taky slysel pripominku, ale ... tohle je trosku vec mensiho ega :D predce jen, kdyz vidim drepovat borce s 120kg+, tak mi to s tema myma 40-45kg pripada az smesne :D kazdopadne diky za vyjadreni :)) na ten military press taky kouknu, diky :)
Blackoff

PříspěvekZaslal: st prosinec 23, 2015 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

VespaQQ napsal:

Jojo, kamarad se prave hodne fitness venuje opravdu ve velke mire a techniku u snad vseho co znam me ucil on :) takze techniku mam si myslim vcelku dobrou ... jen mi opravdu chybi bohuzel ta sila ... ohledne toho, ze bych mel nahradit legpress za ten drep uz sem taky slysel pripominku, ale ... t ohle je trosku vec mensiho ega :D predce jen, kdyz vidim drepovat borce s 120kg+, tak mi to s tema myma 40-45kg pripada az smesne :D kazdopadne diky za vyjadreni :)) na ten military press taky kouknu, diky :)

Z toho si nic nedělej.. taky jsem před třema rokama dřepoval jen s prázdnou osou Pomalinku přihazuju a je mi jedno co si kdo myslím, já to dělám kvůli sobě, ne kvůli tomu, co si myslí ostatní.
ryvaru

PříspěvekZaslal: st prosinec 23, 2015 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stav to na těhle základech: dřep , mrtvola , benchpress, shyb, military press, dip zbytek už jsou spíš doplňky, který je samozřejmě dobrý zařazovat, ale určitě ne na úkor těch základních cviků na to jak se na tebe koukají ostatní se vyser... a lepší dřepovat se samotnou tyčí než mít pár koutoučů na legpressu, dřepy ti daj mnohem víc síly i objemu (chtělo by to časem dát těch dřepů víc variant, ale na začátek ti stačí klasický dřepy)

pokud máš toho kámoše co tomu rozumí jak si psal, tak si toho od něj zjisti co nejvíc... čím víc toho člověk ví tím líp

Rychle na stránku:

Přejdi na: