Důsledky zanedbávání břicha

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Důsledky zanedbávání břicha  Úvodní stránka -> Trénink -> Důsledky zanedbávání břicha
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lukin.7

PříspěvekZaslal: so leden 02, 2016 6:55 am    Předmět: Důsledky zanedbávání břicha Odpovědět s citátem

Zdravím, chci se zeptat, jestli může mít zanedbávání břicha nějaké zdravotní důsledky? Cvičím už docela dlouho a jak se znám, břicho mě nikdy nebavilo cvičit a často ho i z tréninku úplně vypouštím.

Už nějakou dobu mě trápí určité bolesti v oblasti břicha a občasná křeč konečníku. A protože podle doktorů jsem zcela v pořádku - možná mám prý jen hemeroidy - napadlo mě, že možná necvičím úplně nejlépe. Nemohou být mé problémy způsobeny slabým středem těla? (píšu sice slabý střed těla, ale mám na mysli především břicho - bederní část zad jsem cvičil vždy poctivě) Myslím, že při některých cvicích (např dřepy, mrtvola) nezapojuji tolik střed těla, jak bych měl - místo toho vyvíjím tlak na střeva a tím si způsobuju hemeroidy.

EDIT: Kromě toho jsem zjistil, že mi nedělají dobře některé potraviny - především mléčné výrobky a kofeinové nápoje - což bude asi způsobeno těmi hemeroidy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so leden 02, 2016 9:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Břicho se občas určitě hodí cvičit, ale něčím smysluplným a ne 1000 opakování sklapovaček. Já měl trochu problémy se spodní páteří a cvičení břicha spolu mi celkem pomohlo
RaptorMira

PříspěvekZaslal: so leden 02, 2016 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to víš že má zdravotní důsledky - všechny možné - počínaje přetížením zad, spolu se zkracováním zadku a hamsů ... špatné držení těla, deformace páteře, bolesti, výhřez plotýnky atd atd
Turakam

PříspěvekZaslal: so leden 02, 2016 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sorry, príde mi, ale že si tie diagnózy ťaháš z prdele, zájdi si k reálnemu doktorovi a daj si zistiť prípadne potravinové intolerancie.
Hulkie

PříspěvekZaslal: so leden 02, 2016 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Silovy trenink hemoroidum nahrava. Na tom neni nic divneho.
Lukin.7

PříspěvekZaslal: so leden 02, 2016 10:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Sorry, príde mi, ale že si tie diagnózy ťaháš z prdele, zájdi si k reálnemu doktorovi a daj si zistiť prípadne potravinové intolerancie.

U doktora jsem už byl několikrát. Nejdřív mi napsal prášky na hemeroidy a bylo mi řečeno, že to můžu mít z posilky, tak jsem na nějakou dobu přestal cvičit a bral jsem nějakou dobu ty prášky. Řekl bych že mi i trochu pomohly - přestal mě svědit zadek, ale zase mě po nich začala bolet hlava a po čase jsem začal být trochu náladový a neklidný - nevím jestli to bylo po těch práškách nebo z nedostatku pohybu, protože mi posilka hodně chyběla. Nedávno mi doktor nechal udělat testy na potravinové alergie, protože i tak mě břicho občas bolelo. Nenašli mi nic a řekl mi jen že to mám od nervů. Tak jsem se mu na ty prášky vysral a začal jsem zase chodit cvičit. Nálada se mi po pár dnech zase zlepšila a už nejsem tak nervozní, ale bolesti se mi stále občas vrací. K doktorovi už se mi nechce, protože mi připadá že mě má stejně jen za simulanta - byl jsem totiž už na několika různých prohlídkách a vždycky mi bylo řečeno, že jsem v pořádku. O nemocnici, kam mě vždycky posílá na vyšetření, jsem se doslechl od různých lidí, že tam člověku moc nepomůžou. Jednoho pacoše prej poslali s prasklým slepákem domů, že to nic není a pak mu na to přišli jinde. Proto já moc doktorům nevěřím a řekl jsem si že se zkusím zeptat ještě tady.
danny1744

PříspěvekZaslal: so leden 02, 2016 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemyslim si, že tvoje problémy, bolest v oblasti břicha a křeče v konečníku, jsou způsobený necvičenim břicha. Zkus si něco přečíst o syndromu dráždivého tračníku. Nejsem doktor ale to by klidně mohl být tvůj problém.

Břicho bych z tréninku určitě nevypouštěl, tím spíš pokud cvičíš těžký dřepy a mrtvý tahy, který zatěžujou oblast bederní páteře. To zatížení je potřeba kompenzovat právě cvičenim břicha.
Hulkie

PříspěvekZaslal: so leden 02, 2016 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jéžišmarjá bydlíš na Uralu? dneska už ti každej druhej doktor hemoroidy podváže a za ten odpadne, za dva dny máš po problému... nevím o nich už pět let...

Rychle na stránku:

Přejdi na: