|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Rohllik
|
Zaslal: ne leden 03, 2016 9:03 pm Předmět: Energiticky vydej v kJ - dost vysoke cislo prosim o kontrolu |
|
|
Zdarec, nez se zase po pulrocni pauze vrhnu na posilovani (predtim jsem cvicil 8 mesicu s minimem vysledku), rozhodl jsem se nejdriv nasprtat trochu te teorie o vyzive coz by melo byt 50% uspechu. Jestli tomu spravne rozumim tak pokud chci pribrat - hlavne svalovinu ale nejaky to pulkilo tuku mi taky nevadi - tak musi byt muj denni energeticky prijem vyssi nez muj energeticky vydej, cehoz se nejsnaze docili hlavne sacharidy a sacharidovymi napoji (gainery) a jako somatotyp ciste 100% ektomorf se jich nemusim bat.
Jenze kdyz jsem si secetl svoje veskere denni aktivity (je tam opravdu VSE od spanku pres jidlo, sport i zamestani..) tak mi vyslo tak ohromne cislo ze nemam zadnou sanci takove mnozstvi zivin do sebe dostat ani s 5ti plnymi davkami gainera a 5ti jidli dene.
Tu jsou moje pocty na 24hod. s 184cm a 84kg:
Ve dny kdy jsem v praci a zaroven mam posilovaci den to dela 24188kJ
(to je prece sileny ale podle poctu jen v praci necham 11250kJ a ve fitku kolem 5000)
Ve dny kdy neposiluju ani nejdu do prace to dela kolem 8000kJ
(to uz mi prijde relativne normalni..)
Je mozny ze toho za den spalim opravdu tolik?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: ne leden 03, 2016 10:59 pm Předmět: Re: Energiticky vydej v kJ - dost vysoke cislo prosim o kont |
|
|
| Rohllik napsal: | Zdarec, nez se zase po pulrocni pauze vrhnu na posilovani (predtim jsem cvicil 8 mesicu s minimem vysledku), rozhodl jsem se nejdriv nasprtat trochu te teorie o vyzive coz by melo byt 50% uspechu. Jestli tomu spravne rozumim tak pokud chci pribrat - hlavne svalovinu ale nejaky to pulkilo tuku mi taky nevadi - tak musi byt muj denni energeticky prijem vyssi nez muj energeticky vydej, cehoz se nejsnaze docili hlavne sacharidy a sacharidovymi napoji (gainery) a jako somatotyp ciste 100% ektomorf se jich nemusim bat.
Jenze kdyz jsem si secetl svoje veskere denni aktivity (je tam opravdu VSE od spanku pres jidlo, sport i zamestani..) tak mi vyslo tak ohromne cislo ze nemam zadnou sanci takove mnozstvi zivin do sebe dostat ani s 5ti plnymi davkami gainera a 5ti jidli dene.
Tu jsou moje pocty na 24hod. s 184cm a 84kg:
Ve dny kdy jsem v praci a zaroven mam posilovaci den to dela 24188kJ
(to je prece sileny ale podle poctu jen v praci necham 11250kJ a ve fitku kolem 5000)
Ve dny kdy neposiluju ani nejdu do prace to dela kolem 8000kJ
(to uz mi prijde relativne normalni..)
Je mozny ze toho za den spalim opravdu tolik? |
Při tvé váze by při normálním fungování by mělo stačit kolem 3 000 kcal k přibírání. Když budeš jíst 3 500 kcal, pokud se tvůj život neblíží k životu vrcholových sportovců, tenhle příjem by měl k nárůstu stačit úplně v pohodě.
Rozepiš se, co děláš, ale podle mě to počítáš blbě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Rohllik
|
Zaslal: ne leden 03, 2016 11:35 pm Předmět: Re: Energiticky vydej v kJ - dost vysoke cislo prosim o kont |
|
|
| Mablung napsal: |
Při tvé váze by při normálním fungování by mělo stačit kolem 3 000 kcal k přibírání. Když budeš jíst 3 500 kcal, pokud se tvůj život neblíží k životu vrcholových sportovců, tenhle příjem by měl k nárůstu stačit úplně v pohodě.
Rozepiš se, co děláš, ale podle mě to počítáš blbě. |
Posilování 4660 19572 5126
Cyklistika 21km/h 3000 12600 1740
Jídlo 430 1806 387
Job 1500 6300 11250
Spánek 355 1491 2485
Zevl 500 2100 2000
(+můj zkurvený typ) 1200 5040 1200
Ctrl+v tabulky co jsem si vytvoril...prvni cislo je vzdy spotreba "normalniho" cloveka s penisem s 84kg v kJ na jednu hodinu, druhy cislo je to samy jen v kalc a posledni je uz nasobek casu ktery tomu venuji ja (treba job = 7.5hod * 1500 - mam vazne relativne narocnou praci). Posledni polozka je jen co jsem si dal navic jako sichr ale asi je to prehnany, zkrouhnu to na 1/4, to kazdopadne nic moc neresi...
btw ty vychozi cisla na hodinu jsem si nevycucal z prdele..na internetu sice neni misto pro pravdu ale tohle mam zprumerovany z vice webu zamerenych prave na energeticky vydej (vcetne zahranicnich) a ruzne weby se rozchazeli maximalne v 20kJ cili bych ty cisla povazoval za duveryhodne. Tentokrat si na jidelnicku chci dat vazne zalezet, ale 22 tisic kJ se neda dodrzet cili pokud me nikdo neopravi budu se ridit spis mnozstvim jednotlivych latek (sacharidy - 7.5x84kg, tuky 1.5x84kg atd.), vitaminy a mineraly tady ted neresim.
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
Zaslal: po leden 04, 2016 11:12 am Předmět: |
|
|
1. kj se dělí 4,2 a ne násobí,abys dostal kcal.
2. Posilování bys musel počítat čistého času, aby ses dostal na takové čísla.
3. Napiš co děláš, 2680kcal je na kopání kanálú málo, na něco lehčího spíš moc.
4. I kdyby to dělalo 5760kcal jak jsi spočítal, užrat se to dá, ve vytrvalostních sportech to zvládnou aji holky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Rohllik
|
Zaslal: po leden 04, 2016 2:34 pm Předmět: |
|
|
| haino napsal: | 1. kj se dělí 4,2 a ne násobí,abys dostal kcal.
4. I kdyby to dělalo 5760kcal jak jsi spočítal, užrat se to dá, ve vytrvalostních sportech to zvládnou aji holky. |
S tima kcal mas samozrejme pravdu jsem vul. Jinak delam serizovace CNCcek. Povetsinou je to spis dost aerobni prace ale casto se taky taham s az 40kg pripravky, nebou soucastmi a to jeste v pomerne neprirozenych pozicich. Ono drzet v predklonu natazenyma rukama 30kg magneticky sverak neni prdel..
Btw ja se musim co mozna nejvic vyhybat mastnym jidlum ktere maji na jouly nejvic a fakt si neumim predstavit jak do sebe dene rvu v prepoctu tak 25 pytliku rejze :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po leden 04, 2016 2:44 pm Předmět: |
|
|
| Rohllik napsal: | | haino napsal: | 1. kj se dělí 4,2 a ne násobí,abys dostal kcal.
4. I kdyby to dělalo 5760kcal jak jsi spočítal, užrat se to dá, ve vytrvalostních sportech to zvládnou aji holky. |
S tima kcal mas samozrejme pravdu jsem vul. Jinak delam serizovace CNCcek. Povetsinou je to spis dost aerobni prace ale casto se taky taham s az 40kg pripravky, nebou soucastmi a to jeste v pomerne neprirozenych pozicich. Ono drzet v predklonu natazenyma rukama 30kg magneticky sverak neni prdel..
Btw ja se musim co mozna nejvic vyhybat mastnym jidlum ktere maji na jouly nejvic a fakt si neumim predstavit jak do sebe dene rvu v prepoctu tak 25 pytliku rejze :D |
Neděláš lehkou práci, ale také ne tak těžkou. Chlápek co v dole překonává normy a nebo skládá kamiony by se ti vysmál.
Každé tělo je individuální, tudíž ty výpočty jsou vždy orientační. Podle tvé činnosti by ti k přibírání mělo stačit 3 500 - 4 000 kcal. Začni na 3 500 kcal a pokud dva měsíce nepřibereš, přihodíš 500 kcal. Budeš poslouchat tělo místo kalkulačky.
Co se kalorií týče, já osobně nevidím problém sníst 5 000 kcal (tedy, jeden problém vidím. A to je že bych vážil 150 kg). 3,5-4 t kcal musíš dát v úplné pohodě. Jen musíš zapomenout na idiotské kuřecí prsa s rýží a jíst normálně. I ta pitomá pizza má přes 1 000 kcal. A podobných jídel je hodně.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|