Návrat ke cvičení

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Návrat ke cvičení  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Návrat ke cvičení
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Znáte někoho, kdo měl podobný příběh jako já?
ANO
100%
 100%  [ 3 ]
NE
0%
 0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 3

Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 04, 2016 1:33 pm    Předmět: Návrat ke cvičení Odpovědět s citátem

Nazdar borci, já nejsem moc nadšený, ale teď jsem si řekl, že bych to sem mohl napsat a třeba mi někdo napíše svůj názor. Je mi 23 a měřím 183 cm.

Před půl rokem jsem přestal cvičit a teď bych se k tomu chtěl zase vrátit. Nikdy předtím jsem neměl problémy s váhou a byl jsem obyčejný kluk. Pak jsem se rozhodl, že pro sebe začnu něco dělat a tak jsem se rozhodl chodit do posilovny. Ze začátku mi to moc nešlo, ale postupně jsem se do toho dostával.

Jak jsem napsal, tak jsem toho před půl rokem nechal, protože jsem nějak ztratil motivaci a postupně začal stagnovat. Zkoušel jsem to doma nějak nahradit - kliky, dřepy atd. Ale neustále jsem pociťoval, že se k tomu nedokážu dokopat. K tomu se přidal nezdravý způsob života, zvykal jsem si na pohodlí a furt seděl na zadku u PC.

Nyní jsem (ještě k tomu po Vánocích) si stoupl po té době na váhu a nevěřil jsem vlastním očím, když jsem zjistil, že jsem se ze 78 kg dostal na 99. V zrcadle jsem neviděl žádný rozdíl, ale teď si uvědomuji, že jsem se vždy uchlácholil, že mi rostou svaly na břiše, ale to byla stupidní blbost. Nikdy jsem neměl úplě dokonalé tělo, ale tlustý jsem taky nebyl. Tak mě udivilo, že se mi to může stát. Největší rozdíl jsem viděl na pažích a břichu. Paže bývaly namakané a teď jsou povislé. Břicho štíhlé a pevné, teď vypadá jako napěchovaný měkký polštář.

Kamarádi mě v mém stylu podporovali, hlavně když jsem s nimi. Oni ale moji proměnu nijak neřešili a přišlo jim to úplně normální.

Co mám udělat proto, abych se dostal do formy, aniž bych musel chodit do posilovny?

Jak se namotivovat? Kde získat opět motivaci k tomu, abych začal cvičit? Jak nepolevit?
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: po leden 04, 2016 2:02 pm    Předmět: Re: Návrat ke cvičení Odpovědět s citátem

Snid napsal:
.....Nyní jsem (ještě k tomu po Vánocích) si stoupl po té době na váhu a nevěřil jsem vlastním očím, když jsem zjistil, že jsem se ze 78 kg dostal na 99...

To si bol pol roka na výkrme niekde v chlieve, kde ti doň z domu zaviedli počítač ?? ... Lebo z príspevku cítiť, akoby si pol roka zrkadlo ani nevidel, že ťa zrazu tak šokovalo ako vyzeráš po pribratí 21kg špekov, akoby si to nepozoroval zo dňa na deň, ale fakt sa pol roka v zrkadle nevidel...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 04, 2016 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem byl línej něco dělat, jsem se vždycky uchlácholil, že to udělám zítra. Nějak jsem to přehnal a teď bych to chtěl zase vrátit zpátky. Docela toho lituju.

Jak jsem psal, tak mi to vůbec nepřišlo, že přibírám, jsem si říkal, že je to v pohodě. Rodiče a prarodiče byli rádi (tvrdí totiž, že chlapa má bý kus). Ale tohle asi ani moc ne, 20 kg tuku na sobě nosit navíc, to se mi už vážně déle nechce. Fyzička šla navíc taky do kopru. Předtím jsem neměl sebemenší problém s uběhnutím kilometru, teď už i s 500 metry. Když jsem chtěl doběhnout autobus, tak jsem to nezvládl. Uchlácholil jsem se, že počkám na další.

Fakt toho lituju. Teď za to pykám. Snad se mi podaří se vrátit tam, kde jsem skončil.
Spazik

PříspěvekZaslal: po leden 04, 2016 2:28 pm    Předmět: Re: Návrat ke cvičení Odpovědět s citátem

Snid napsal:

Kamarádi mě v mém stylu podporovali, hlavně když jsem s nimi. Oni ale moji proměnu nijak neřešili a přišlo jim to úplně normální.

To ja jasné že špekatí lenoši tě v tom budou podporovat, protože když si línej špekoun, uklidňuje tě, že ostatní jsou podobní. Pokud si línej špekoun a ostatní vysportovaní borci, asi se nebudš cítit moc dobře
Takové to - když vykrmené báby na koupališti vidí hubenou holku a hned plácají, že by tak vypadat nechtěli, ve skutečnosti jí jenom tiše závidí a omlouvají si tak svou vlastní lenost.

Nikdy se nesrovnávej s lidma co jsou na tom mizerně nebo hůř než ty, ale s těma co jsou na tom lépe. A to platí nejen ve cvičení
RomanKou

PříspěvekZaslal: po leden 04, 2016 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám obdobný problém. Taky jsem nakynul, ale tady je mezi námi rozdíl. Já jsem přibral taky 20 kg špeků, ale já s váhou bojuji celý život. Už od školních let. Ted je mi 25 a od posledního tréninku v posilce uběhly dva roky. Nějak jsem to nezvládal časově ani finančně.

To co jsem nabral za svaly předtím, tak jsem zase úspěšně shodil a místo svalů přibral tuk ze všeho toho smaženýho a sladkýho. Sport jsem úplně vynechal. Taky bych chtěl na sobě zase makat a dostát svému slovu, že letos zhubnu aspoň 10 kg (loni to byl planý slib a zase jsem 5 kg přibral).
Mablung

PříspěvekZaslal: po leden 04, 2016 2:55 pm    Předmět: Re: Návrat ke cvičení Odpovědět s citátem

Nemusíš chodit do posilovny, abys byl zdravý a štíhlý
Musíš si odkontrolovat jídlo. Když si byl předtím štíhlý, nemusí to být nějaká brutální kontrola. Stačí vynechat smažené, omezit sladké pečivo a jiné sladkosti (nemusíš úplně vynechat. Jen omezit).
Potom musíš začít sportovat. Když nemáš disciplínu, aby jsi sportoval sám, řešení je na snadě. Začni dělat nějaký sport v klubu. Začni box, kick-box či podobný sport. Zatraceně se hýbneš a dodá ti to krom fyzičky i sebevědomí. Doplň to fotbalem či začni hrát s kamarády badminton, tenis, volejbal, ... . Věřím, že když se poptáš, najdeš ve svém okolí lidi, kteří chtějí sportovat.

Rychle na stránku:

Přejdi na: