|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
enthusiasm
|
Zaslal: st leden 13, 2016 7:45 pm Předmět: Slabé zápěstí |
|
|
Zdravím, momentálně řeším problémy se zápěstím. Při zvedání váhy cítím, že bych zvedal víc jenže na vyšší váhu mě právě brzdí zápěstí které to už nezvládá. Žádné pásky nebo omotávky nechci používat, protože jejich použití znamená že tělo bez nich váhu nezvedne a extrémně se přetěžuje.
Někdy v minulosti jsem videl na ESPN parádní dokument kde byla sonda do tréninkových metod profesionálních sportovců. Hvězdy ukazovaly speciální cviky na nejnamáhavější svalové skupiny v jeich sportech. Byl tam právě prostřih na někoho z NHL kdy ukazoval jak posílit zápěstí pro tvrdou střelu švihem v hokeji. Jednalo se o kroucení nějakých lan, bohužel si to už presne nepamatuju : (
Tak kdyby měl někdo nějakej dobrej tip jak posílit zápěstí + předloktí budu rád.
Na netu jsem něco našel petrruzickacom/blog/jak-posilit-zapesti/ ale tomu celkovému efekte z videa na ESPN se to ani nepřibližuje. Co si jeste vybavuju tak celej klíč byl v přetáčení, rotaci svalovejch skupin, ne namáhání tlakem ( přenášení váhy na ruce viz odkaz )
Ještě me teda napadá že sport ve kterým se nejvíce namáhá zápěstí je podle mě páka a tomu budou i upříspúsobeny tréninkové metody...když vidím zápěstí Cyplenkova, Larratta nebo Voyevody :D
Diky za postřehy :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dante Flyshit
|
Zaslal: st leden 13, 2016 9:45 pm Předmět: |
|
|
U mňa je sila zápästia dlhodobý problém, od prírody ich mám dosť tenké v pomere k zbytku tela a aj udržať ich správnu polohu napr. pri bicepsovom zdvihu mi robí problémy. Poslednú dobu pravidelne 3x týždenne posilňujem flexory zápästia klopením so závažím a zdá sa to lepšie, no žiadna sláva to nie je. Podľa mňa je to geneticky podmienené že niekto má tie svaly slabšie a niekto silnejšie, inak si to neviem vysvetliť.
Samozrejme ak si človek, ktorý doteraz nebol aktívny a často pracoval napr. s počítačovou myšou tak verím, že ti tréning zásadne pomôže. U mňa je to ale problém aj po niekoľkých rokoch posilňovania.
|
|
| nahoru |
|
 |
ryvaru

|
Zaslal: st leden 13, 2016 9:58 pm Předmět: |
|
|
nějakým bandážím bych se být tebou tak moc úplně nevyhýbal... samozřejmě je blbost to používat vždy nebo často, ale na nějaký cviky na těžší váhy to určitě není na škodu
pokud chceš posilovat úchop (nevím jak by jsi chtěl trénovat přímo zápěstí, takže asi myslíš předloktí) tak doporučuju třeba držet činku u pasu s nějakou vahou a na jak dlouho to udržíš, nebo jenom prostě vyset na hrazdě  pak je hromada dalších cviků jako třeba klopení zápěstí v sedě (rukama se zapřeš o nohy), různý posilovače kde jde o mačkání/stisk, přímo různý speciální cviky co mají armwrestleři atd... těch cviků není málo a určitě si vybereš
úchop určitě můžeš dost zesílit a předloktí zvětšit, ale počítej s tím, že to jak máš široký přímo zápěstí je dost o genetice a ruku jako třeba zmiňovanej cyplenkov mít nikdy ani nemůžeš...
|
|
| nahoru |
|
 |
enthusiasm
|
Zaslal: st leden 13, 2016 11:23 pm Předmět: |
|
|
máte pravdu, genetika je alfa omega, zápěstí mám štíhlé, švih v ruce extrémní ale síla minimální. Hodně delam raketový sporty ze kterých jsem si přines tenisový loket. Kde bývají pretizeny především svaly natahující zápěstí (extenzory zápěstí) a svaly obracející ruku dlaní vzhůru (supinátory).
zacal jsem rehabko, od protahování, studená/tepla voda, masáže. Cvičit jsem zacal s gumovým kroužkem, potom powerball, cviky s vlastní vahou, jde to pomalu ale cítím že jsem uvaznul na mrtvým bode,není videt zadnej progress. Proto chci pozmenit skladbu cviku
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: čt leden 14, 2016 6:32 pm Předmět: |
|
|
No, nemyslím si, že by to bolo úchopom. Bez trhačiek udržím určite cez 250 kg striedavým úchopom na olympijskej ose a beztak ma to limituje. Hlavne keď idem s niekým na páku tak zápästia kruto nestíhajú.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|