|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Thadeas
|
Zaslal: čt leden 14, 2016 4:15 pm Předmět: |
|
|
Díval jsem se na ten sportester,akorád nevim jaký si mám vybrat.Zatím mě zaujal Polar FT40 nebo sigma PC 15.11. _________________ vv
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mikimajky
|
Zaslal: čt leden 14, 2016 8:46 pm Předmět: sportester. |
|
|
Kludne skús ten z Lidlu za 14€:D alebo na bazári dakde. Nas začiatok stačí. Neskor ak ťa bude beh baviť si určite kúpiš nejaký garmin aj s GPS kvoli štatistikám a tak. Ja so to tak urobil a som spokojný.
Netreb as toho robiť žiadnu vedu . Dá sa aj bez toho. Behaj tak aby si stíhal dýchať iba nosom a občas niečo povedať. Ak sa ti nedá spomaľ ,alebo prejdi do chôdze. To je základ. Kondička pojde rychle nahor uvidíš sám. Pridávaj iba postupne. Radšej rýchla chôdza ako pomalý beh.
Kľudne na indiána (beh-chôdza) na striedačku.
Začni tak na 10-15 minútach a postupne pridávaj. 10-20% za týždeň. Ak to nepodje kludne si počkaj. Nič ti neujde.
Nebehaj na vzdialenosť zo začiatku ,ale iba na čas. Sím uvidíš že na tej istej trase prebehneš už po zopár týždnoch daleko dlhšiu trasu za rovnaký čas.
Na začiatku je krásne že sa extrémne rýchlo zlepšuješ. Neskôr to už také ľahké nie je.
|
|
| nahoru |
|
 |
petrseky
|
Zaslal: pá leden 15, 2016 6:30 pm Předmět: |
|
|
tak hole sem koupil v Lidlu za pár stovek a jsou super, jsou z jednoho kusu. chtěl sem je koupit i babě, ale za posledni 2 roky je neměli. teda meli max skládací. no a těma si nejsem v tyto cenový jistej. Jinak to vypada ze koupim něco od Leki, sobě i ženský. ale zase jednodilny...
sporttester mám sigmy 15.11 a stačí, na tu kontrolu. taky se chystam na neco s GPS ;-)
Kolobezka, kolo... to je otazka vice peněz, chuze/běh jsou celkem nenáročný
|
|
| nahoru |
|
 |
petrseky
|
Zaslal: pá leden 15, 2016 6:32 pm Předmět: |
|
|
jo a sporttester z lidlu sem musel vratit, blbě navazoval spojeni s hrudnim pásem
|
|
| nahoru |
|
 |
mikimajky
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne leden 17, 2016 2:12 pm Předmět: |
|
|
Měl jsem GPS sporttester Garmin a prodal ho. S mojí výkonností je zcela zbytečné sledovat tepovku. Vystačím si s mobilem a endomondem, abych věděl čas a vzdálenost. Podle mě dostačující....a třeba na iphone nebo samsung koupíš BT pás, když to nutně potřebuješ.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikimajky
|
Zaslal: ne leden 17, 2016 6:33 pm Předmět: |
|
|
No lenže táto téma nie je o tebe a tvojej výkonnosti.
Chalan sa pýta ako má začať a čo robiť keď chce schudnúť.
Tvoja výkonnosť ho iste nezaujma.
Pre neho je naopak veľmi dôležité v akej tepovej frekvencii behá ak chce schudnúť.
Naopak čas a vzdialenosť u neho nie sú podstatné až tak.
Ale to je na dlhú debatu by som povedal.
|
|
| nahoru |
|
 |
marzochi
|
Zaslal: ne leden 17, 2016 6:43 pm Předmět: |
|
|
Před pár týdny jsem si pořídil sigmu 15.11 a jsem spokojenej. Gps mi trackuje telefon poměrně přesně, takže jsem nepotřeboval utrácet za něco dražšího. Hrudní pás k telefonu mi nepřijde uplně praktickej vzhledem k tomu že tu tepovku prostě nevidíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Thadeas
|
Zaslal: út leden 19, 2016 5:40 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem si zakoupil sigmu PC 15.11,akorád nevim,jak se vypíná.Nemáte prosím ještě radu,jak si to třeba i nastavit?Je tam toho opravdu hodně  .Jinak koncem Února vám sem skusim hodit jak sem pokročil,zatím děkuju za vaše rady a podporu*a01* _________________ vv
|
|
| nahoru |
|
 |
jim1282
|
Zaslal: út leden 19, 2016 6:21 pm Předmět: |
|
|
| mikimajky napsal: | No lenže táto téma nie je o tebe a tvojej výkonnosti.
Chalan sa pýta ako má začať a čo robiť keď chce schudnúť.
Tvoja výkonnosť ho iste nezaujma.
Pre neho je naopak veľmi dôležité v akej tepovej frekvencii behá ak chce schudnúť.
Naopak čas a vzdialenosť u neho nie sú podstatné až tak.
Ale to je na dlhú debatu by som povedal.
|
Pokud mu jde o redukci tuku, sporttester nepotřebuje, stačí běhat pomalu. A ani to v podstatě není úplně pravda, protože hubnout bude i při sprintech. Samozřejme pokud bude příjem energie deficitní.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikimajky
|
Zaslal: út leden 19, 2016 7:20 pm Předmět: |
|
|
Máš pravdu nepotrebuje. Aj som to písal. Stačí si prečítať.
Ale s ním je to ďaleko jednoduchšie.
A aj s tým šprintom je to pravda. Ale dlhé pomalé behy sú lepšie.
Vieš si predstaviť niekoho so značnou nadváhou robiť šprinty?
Nejaký ten klus striedaný s chôdzou sa predstaviť dá .
|
|
| nahoru |
|
 |
Thadeas
|
Zaslal: so únor 13, 2016 7:33 pm Předmět: |
|
|
Nevíte kolik bych měl za den spálit kalorií při chůzi za den?
Já jsem za čas: 19:28 spálil 271 kalorií _________________ vv
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so únor 13, 2016 7:46 pm Předmět: |
|
|
Spálený kalorie za 20 minut chůze bych vůbec nepočítal do nějakýho počtu :) ... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Thadeas
|
Zaslal: ne březen 20, 2016 7:10 pm Předmět: |
|
|
Takže od 13. Února jsem se pustil do toho a nejhorší věc, která se mi stala, že jsem měl něco přes týden problémy s kolenama, ale to mě později přešlo, nyní v tom hubnutí pokračuju nadále ( za nedlouho bych chtěl začít i s posilováním) a když to teda schrnu tak:
z mých 100 kg jsem to schodil na 91 kg.
čili 13. Únor - 20.Březen = 9 a půl kg dole , (chodím k Nutrič. Terapeutce,takže i můj jídelníček mi v tom dosti pomáhá)
1. bod) Nejvíc jsem za tu dobu spálil tuším že 1625 kaloriií za den, jinak se to pořád pohybuje okolo těch 1200 až 1400 kalorií za den. 4 krát týdně tak průměrně 1 hodinu a půl bez přestávky, nezastavuju se a nedávám si dýchánek. S rychlou chůzí, protože ty kolena jsem měl přesně s toho, jak jsem nedal na vaše rady a hned jsem ze začátku běhal  .
A jinak,myslíte, že 91 kg je už ideální váha na běh?
A ještě malý dodatek, (baví mě to, po těch problémech, které mám, si během sportu odložím myšlenky stranou, pročistím si mozek, lidé okolo mě si toho snad také všímají a celkově se cítím lépe, a víc mě to láká i proto, že pořád mám před sebou další kila, kterých se chci zbavit.) _________________ vv
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: ne březen 20, 2016 8:30 pm Předmět: |
|
|
Já ti říkal, že máš chodit!  90kg ideální váha na dlouhé běhání samozřejmě není, ne nadarmo mají vytrvalostní běžci 60kg. Při běhu se zkrátka klouby opotřebovávají vždycky. Ale samozřejmě je to menší zlo než nedělat nic a sedět doma u televize a neznamená to hned, že po roce budeš muset na výměnu kloubu...
Být tebou běhal bych tak max 1-2x týdně, zbytek dnů ráno nalačno hodinová chůze, na chození si můžeš vzít i 10-20kg krosnu (naplněnou petlahvema s pískem třeba) a o klouby se nemusíš bát. _________________ "Každá válka je válkou občanskou, neboť všichni muži jsou si bratry."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|