běh na páse po objem. treninku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - běh na páse po objem. treninku  Úvodní stránka -> Trénink -> běh na páse po objem. treninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DeEf

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 10:39 am    Předmět: běh na páse po objem. treninku Odpovědět s citátem

Zdravím , sem ektomorf na celý tělo tedy jedu trenink na objem, ale vlivem sedavého zaměstnaní špatné stravy a létama nicnedělání mám přes břicho skoro 100cm (ted dodržuju jak stravu tak pravidlený cvičení), proto po kazdym treninku dávám 10-15 minut na páse pruměrně 10km/h. Chci se tedy zeptat jestli tím nemůžu pálit svaly místo tuku a jestli tím teda ten trénink není k ničemu. díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Svaly tím nespálíš, ale tuk asi taky moc ne.
Lord_Ivory

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Svalu se neboj. Na aerobce klidne pritlac.
DeEf

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 11:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lord_Ivory napsal:

takže když cvičím 3x týdně a po kazdym treninku dám 15-30 minut na páse,tak to jen prospěje?
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 12:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DeEf napsal:
Lord_Ivory napsal:

takže když cvičím 3x týdně a po kazdym treninku dám 15-30 minut na páse,tak to jen prospěje?

Jo.
Souča

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Opravdu to dává v objemu smysl? Teď jedu freimenovo korte, jím hodně a jde mi o sílu a svaly, ale stále mám na sobě ještě dost tuku (20%) a rád bych kardio po trenálu zařadil, ale když jedu "objem" a musim si držet přebytek kalorií, tak by byl běh kontraproduktivní, nebo ne...?

Jsem mezomorf/endomorf, váhy zvedám malý, takže z toho asi moc objemu taky nebude, ale teď jsem prostě kardio utnul a chtěl jsem ho zas zařadit až v budoucnu v dietě.

Navíc dřepuju každý trénink, tak nevim, jak s tim během teda..?
Tiah

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kardio má smysl buď jako dlouhá chůze (45+ minut), nebo HIIT. Nějaký dvacetiminutový klusání moc zázraku neudělá. Já po tréninku dělám různý kondiční věci, např. různý typy farmers walk kdy si zapnu stopky a 10 minut jedu co nejvíc můžu, nebo třeba 5 minut benche, mrtvoly, nebo dřepů s lehčí vahou, kdy se konečný číslo opakování snažím příště navýšit atd. Na internetu se toho dá najít plno (conditioning, finishers). Je to zábavnější než kardio a vedle spalování tuku se tím navíc dá silově zlepšit. A hvězdičky kolem hlavy až skončíte jsou k nezaplacení.
Ikee

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tiah napsal:
Kardio má smysl buď jako dlouhá chůze (45+ minut), nebo HIIT. Nějaký dvacetiminutový klusání moc zázraku neudělá. Já po tréninku dělám různý kondiční věci, např. různý typy farmers walk kdy si zapnu stopky a 10 minut jedu co nejvíc můžu, nebo třeba 5 minut benche, mrtvoly, nebo dřepů s lehčí vahou, kdy se konečný číslo opakování snažím příště navýšit atd. Na internetu se toho dá najít plno (conditioning, finishers). Je to zábavnější než kardio a vedle spalování tuku se tím navíc dá silově zlepšit. A hvězdičky kolem hlavy až skončíte jsou k nezaplacení.

Dovolím si nesouhlasit, podle mě je všechno kardio lepší než žádné a na 20 min výklusu po tréninku také nevidím nic špatného. Záleží, jestli je pro člověka primární slovo objem a tak chce nabrat i tuk nebo jestli chce jet čistý objem v podobě svalů. Pak si myslím, že je kardio samozřejmě na místě, jeho podobu si každý člověk už vymyslí sám, ať mu je co nejpříjemnější.

A i když si úplně neumím představit, co děláš 10 min pod pojmem farmers walk, tak úplně nevěřím, že při nejvyšší počtech opakování na cvik si udržíš tak kvalitní techniku, aby pak nebyla zdraví spíš škodlivá než prospěšná.
Mablung

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souča napsal:
Opravdu to dává v objemu smysl? Teď jedu freimenovo korte, jím hodně a jde mi o sílu a svaly, ale stále mám na sobě ještě dost tuku (20%) a rád bych kardio po trenálu zařadil, ale když jedu "objem" a musim si držet přebytek kalorií, tak by byl běh kontraproduktivní, nebo ne...?

Jsem mezomorf/endomorf, váhy zvedám malý, takže z toho asi moc objemu taky nebude, ale teď jsem prostě kardio utnul a chtěl jsem ho zas zařadit až v budoucnu v dietě.

Navíc dřepuju každý trénink, tak nevim, jak s tim během teda..?

Většina (to znamená, ne všichni) lidí, co nedělá kardio, jsou jen líní a hledají omluvu.
Kardio by lidé měli dělat přirozeně coby součástí sportu. Bez rozmýšlení. Pokud jsou to sportovní střeva, dělat ho nemusí z tohoto důvodu a nemusí hledat výmluvy.
Tiah

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:
Dovolím si nesouhlasit, podle mě je všechno kardio lepší než žádné a na 20 min výklusu po tréninku také nevidím nic špatného. Záleží, jestli je pro člověka primární slovo objem a tak chce nabrat i tuk nebo jestli chce jet čistý objem v podobě svalů. Pak si myslím, že je kardio samozřejmě na místě, jeho podobu si každý člověk už vymyslí sám, ať mu je co nejpříjemnější.

A i když si úplně neumím představit, co děláš 10 min pod pojmem farmers walk, tak úplně nevěřím, že při nejvyšší počtech opakování na cvik si udržíš tak kvalitní techniku, aby pak nebyla zdraví spíš škodlivá než prospěšná.

Mně se kardio délkou a intenzitou někde mezi delší chůzí a kratším HIITem nikdy neosvědčilo. A pod pojmem 10 minut farmers walk si představ to, že do každý ruky chytnu jednoručku, stopky dám na 10 minut a snažím se s tím nachodit co nejvíc. Pauzy jen co nejkratší na rozdýchání. O špatný technice nemůže být řeč, když to dělám jako finisher (aneb místo kardia) tak ty váhy nejdou nad polovinu mojí hmotnosti na ruku a beztak, při farmers walk je pro mě vždy limitující úchop.
Ikee

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tiah napsal:
Mně se kardio délkou a intenzitou někde mezi delší chůzí a kratším HIITem nikdy neosvědčilo. A pod pojmem 10 minut farmers walk si představ to, že do každý ruky chytnu jednoručku, stopky dám na 10 minut a snažím se s tím nachodit co nejvíc. Pauzy jen co nejkratší na rozdýchání. O špatný technice nemůže být řeč, když to dělám jako finisher (aneb místo kardia) tak ty váhy nejdou nad polovinu mojí hmotnosti na ruku a beztak, při farmers walk je pro mě vždy limitující úchop.

Pokud se to neosvědčilo tobě, to chápu. Ale pak bych úplně generálně neříkala, že to nefunguje všeobecně. Kdo nikdy kardio třeba nedělal, tak mu bude stačit méně než hiit. Jinak ta chůze s JR, proč ne. Na úchop to musí být fajn. Ale doporučovat tak benche, dřepy, mrtvoly.. jako kardio počet opakování na čas, musí lítat hlava nehlava, a na to bych skutečně byla opatrná.
Tiah

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nepsal že to nefunguje, jen že to neudělá moc zázraku, což si myslím, je pravda. Padla tu rychlost 10km/h a čas 10-15 minut...to mi přijde tak na půl cesty.

A s tím benchem, dřepy a mrtvolou jsem to měl možná rozepsat. Technika je bez debat klíčová. Během těch pěti minut neudělám jediný opakování který by bylo na prasáka. To by, jak jsi už psala, bylo spíš ke škodě než k užitku. Já si naložím třeba jen 50% z maxka a jedu do doby, dokud můžu, nebo dokud nepoleví technika únavou. Pak co nejkratší pauza na rozdýchání a takhle dokola.

Důležitý je, a proto mě to baví, že takovýhle cvičení je plno, každý to může přizpůsobit tomu, v čem se potřebuje zlepšit. A makačka je to slušná.

Rychle na stránku:

Přejdi na: