.... protože tahle imigrační krize je když nic jinýho, taky velký byznys - kde jsou ty tři miliardy pro Turecko a co s nimi Turci provedou, když platí tyhle sra*kové zákony???
FRONTEX
Moncureová upozornila, že když se objeví loď s migranty na moři, Frontex, potažmo řecká pobřežní stráž, z hlediska mezinárodního práva nemá možnost přimět běžence ke zpáteční cestě. Jakmile jsou migranti v řeckých vodách, mají už právo žádat o azyl.
Dyť tohle je první věc, co je postavená na hlavu - doplavím se někam nelegálně bez povolení, překročím na moři pomyslnou hranici a už mě nemůžou vypakovat a já můžu žádat o azyl???
Se omlouvám že se vám tady do toho seru, ale čistě jen dvě technické.
Tři giga pro Turecko nejsou zas něco, z čeho by si bývalá Osmanská říše sedla na prdel. Popravdě řečeno, nic bych za to nedal, že oni na nějaké peníze kašlou a mají ze zdejšího dusna celkem slušnou prdel:-). A navíc i klid, protože jim tam aspoň Evropa nemá čas do něčeho kecat.
To vracení je super nápad .... ještě dořešit KAM a KOHO bys chtěla vracet. Ahola to jistě napíše líp a upřesní, ale pokud ti někdo připlaváčkuje z mezinárodních vod, tak jej budeš jako vracet kam? Zpátky do těch vod to jde, ale to asi neprojde. Navíc bych tě chtěl vidět jak se koukáš na to, jak se tam x lidí topí a utopí. Zajímalo by mne, jaké bys pak měla spaní. A vracet je zpět odkud vypluli moc taky nejde, protože to nejsou občané té země, kam bys je hodlala šoupnout, a ta s nima logicky nechce mít nic společného. Že tou zemí prošli, téměř jistě ilegálně, je sice pravda, ale na základě toho jim tam těžko někdo může lifrovat nějaké nešťastníky, které posbíral v mz vodách.
Aby bylo jasno, mně se to taky nelíbí, ani trochu, ale tahle snadná a jasná řešení jsou fajn někde u půlitru v místní hospě, ale to je tak všechno.
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
tak to urobit ako australia, vozit ich na jeden ostrov, ktory je uzemim EU (grecko ich ma na predaj dost) ked zistili ze australia vozi utecencov len na ostrov, priliv prestal
Jj.... chudák USA... za nic nemůže a takhle se mu křivdí.
V Sýrii nezasáhli, ale jakže se to tam ta občanská válka rozpoutala?? Já myslela, že konfliktem mezi rebely, vládou a pak taky Kurdy a dalšíma.....
A kdo že to ty "umírněné" rebely podporuje a vyzbrojuje??? Ale tak Amíci to určitě nedělají, protože by potřebovali válečný konflikt a rozkvět zbrojního průmyslu.... oni to určitě myslí dobře a jinak se do států nenávažejí.
Jinak souhlasím.....vracení je problém. Z Afriky jich sem bůhví jak přišlo x tisíc... a Africké státy je zpátky nechtějí... záhada. Takže odtam sem to jako budeme (my africké státy) dělat, že to nevidíme, ale když nám je budete chtít vrátit, tak to zasejc néééé. To by tak jako nešlo. Ovšem je to jako náš problém??? Je to problém Evropy, že se sem rozhodli jet???
Upřímně o obětech na člunech si myslím svoje.... viz mediální kauza jako prase s tím utonulým chlapečkem na pláži.... nejdřív chudáčci migranti... utíkají před válkou.....nemají domov....a nakonec z toho vylezlo, že to byli chlapečci Syřana, který už od roku 2012 žil v Turecku, měl tam práci i bydlení, ale chtěl do Evropy, protože chtěl lepší zuby. A tak ho kreténa nenapadlo nic chytřejšího než celou rodinu neplavce bez plovacích vest posadit do pašeráckého člunu.... Je to jeho zodpovědnost, jeho kreténismus největšího kalibru a největší sobeckost, kterou upřímně nesnáším. A jsou to jeho děti, které za to všechno zaplatily životem.
A řešení?? ... jedno napsal Petey. Když se s imigranty umí vypořádat Austrálie nebo Kanada, tak proč ne Evropa???
A ne nějaký placení miliard Turecku, který se statečně jako tváří, že si těch denně vyplouvajících pašeráků jako nevšimlo.....
Upřímně o obětech na člunech si myslím svoje.... viz mediální kauza jako prase s tím utonulým chlapečkem na pláži.... nejdřív chudáčci migranti... utíkají před válkou.....nemají domov....a nakonec z toho vylezlo, že to byli chlapečci Syřana, který už od roku 2012 žil v Turecku, měl tam práci i bydlení, ale chtěl do Evropy, protože chtěl lepší zuby. A tak ho kreténa nenapadlo nic chytřejšího než celou rodinu neplavce bez plovacích vest posadit do pašeráckého člunu....
Napis mi prosim ta zdroj tohto tvrdenia, lebo som nikdy predtym nepocul. Dal by som krk, ze sa z toho vykluje nejaky medzicas alebo parlamentnilisty
Jinak souhlasím.....vracení je problém. Z Afriky jich sem bůhví jak přišlo x tisíc... a Africké státy je zpátky nechtějí... záhada. Takže odtam sem to jako budeme (my africké státy) dělat, že to nevidíme, ale když nám je budete chtít vrátit, tak to zasejc néééé. To by tak jako nešlo. Ovšem je to jako náš problém??? Je to problém Evropy, že se sem rozhodli jet???
Upřímně o obětech na člunech si myslím svoje....
Myslet si můžeš co chceš, ale jisté je to, že jich tam zařvalo docela hodně, a kdyby je Frontex nelovil, zařvalo by jich ještě víc. Jinak, já jsem stará cynická svině, takže bych je nechal svému štěstí a vůbec z přístavu nevyplouval, ale když už bych teda vyplul a viděl, že je buď vytáhnu, nebo je během pár hodin po nich, tak bych je prostě vytáhl. Ty jsi možná větší tvrďák ... nebo si to myslíš ...
Afrika je fakt super země, tam je máme vracet? Jestli sis nevšimla, tak těch zemí v té Africe je víc. Takže nejdřív musíš přijít na to o čem jsem již psal ... KAM je vrátit. Jisté je nicméně to, že skoro nikdo není ze země, odkud na těch kocábkách vyplouvají. Takže tam je vrátit nemůžeš. Takže zase je musíš nejdřív vylovit ... nebo nechat utopit ... zjistit odkud jsou a pak je deportovat do jejich domovské země.
Fakt si myslíš, že to je až taková prdel?
Austrálie je trochu jiný případ. Stačí kouknout na mapu a pár rozdílů jistě najdeš:-))). Ale řešení to je, jen s ohledem na ty davy bys musela přemluvit Špáňo, ať pustí přinejmenším Menorku, nebo Řecko Korfu. Hodně štěstí:-).
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
1) pokud by je frontex nejezdil lovit po středozemním moři...nesnížil by se počet ochotných lidí to risknout?
2) pokud by potenciální migranti věděli, že budou po ilegálním překročení hranic deportováni na ostrov, kde by přednostně byli odbaveni žadatelé o azyl s platnými doklady (ale i přesto by to trvalo měsíce, možná roky? - prověření jedná li se o nárok oprávněný atd.), nesnížil by se počet lidí ochotných to risknout?
A k třem miliardám pro Turecko, radši bych ty peníze nasypal do táborů v Libanonu nebo Jordánsku pro opravdové chudáky, co tam žijí v nelidských podmínkách. Zde bych i rovnou udělal místa pro žádosti o azyl.
A poslední věc. Myslím, že dokud západ nepřistoupí na udržení Asada u moci, popřípadě vymyslí nějaký důstojný odchod nebo možná rozdělení Sýrie, tak ta země bude pořád v totálním chaosu a sračkách.
_________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
Premiestnovali sa z miesta na miesto v Syrii kvoli vojne. Odisli do Turecka odkial sa 2015 vratili spat do Syrie. V juli utiekli spat do Turecka. Nasledovali 2 neuspesne pokusy dostat sa do Grecka. Ich vstup do Kanady kde mali rodinu, bol zamietnuty.
Neverim, ze niekto prejde x kilometrov na lodi, zaplati dost velku sumu aby si siel opravit zuby. Myslim, ze zdrhali pred vojnou a ta oprava zub bola pesnicka buducnosti ked sa dostanu do europy.
BTW ten titulok na zaciatku videa, ktory podsuva `pravdu` pridali podporovatelia UKIP (pravicova populisticka strana).
Jasně jsem napsal, že bych se na nějaké lovení kohokoli zvysoka.
To by nějaký takový ostrov musel být ... a kde ho vzít?
Jak to bude se Sýrií se uvidí, na druhé straně, kdyby byla problém jen ona, tak by to bylo zlaté. Turecku se chtějí dát peníze proto, že z Turecka sem ti utečenci jdou ... tedy se jedná o platbu (pokus:-), aby si je tam nechali. Alespoň některé. A že jich tam furt mají víc než DOST. Z Libanonu nebo Jordánska to někam do EU dá někdo stěží. Z Turecka je to kousek a řecké ostrovy jsou prakticky neuhlídatelné. A tady se nehraje na nějakou humanitární pomoc nebo lidskost, tady se hraje o to je udržet co nejdál a co nejdéle.
Yggu já nepopírám, že jich na tom moři dost nezařvalo, ale bylo to JEJICH rozhodnutí na ty lodě nastoupit a pašerákům zaplatit.
Pro mě celá slavná EU a její lovení lidí z moře = přímá podpora těch pašeráků. Nechci se opakovat po Cmenim - napsal to trefně. Čím víc jich vyloví, tím víc jich nastoupí další den.
Kdyby věděli, že tady dostanou kulový a ne azyl a prachy, kdyby věděli, že si nebudou slučovat rodiny jak se jim zachce a natahovat ruku "Dej dej.", tak nebudou nastupovat pašerákům na lodě a pašeráci těžko budou čekat na pobřežích kdy k nim náhodou někdo nastoupí.
Co udělala EU s pašeráky??? Co se udělalo, aby se jim nevyplatilo sem přijet??? V Českých zařízeních si stěžují, že dostali boty, které jsou z číny....videí jak se skutečně chovají, když je jim nabízeno jídlo a voda apod. se dá najít desítky....
A prachy do Turecka??? To je "dobrý" vtip. Cpát prachy zemi, jejíž prezident tvrdí, že Islámský stát je menší zlo než Kurdové, kteří s ním bojují. Který klidně porušuje lidská práva, posílá policii na média, nechává policajty hledat svoje odpůrce a pak je tvrdě trestá apod.
Nevěřím tomu hajzlovi Erdoganovi ani pozdrav natož že z prostředků EU bude mírnit následky nějaké imigrační krize.
Maďaři v tom mají jasno a mají klid, Bavorsko chystá ústavní žalobu kvůli uprchlíkům, Poláci v tom mají taky jasno.... a já s nimi souhlasím.
Zatím je EU loví..... a dál???? Co jako dál??? Uděláme Evropu nafukovací??? Nebo jak jako???
Tak může za to chybné nastavení sociálního systému v zemích EU, nebo něco jiného? Protože pokud to nastavení sociálního systému ... jako že ano ... tak není problém v tom, že sem lezou, ale v nastavení toho systému, protože bez toho by se tak nedělo. Takže příčina a následek. Řešit následky bez řešení příčin je jaksi na ...
Jejich rozhodnutí to samozřejmě bylo, ale když už na tom moři jsi, tak je holt vytáhneš. Že by bylo lepší vůbec nevyplouvat ... a Lampedusu věnovat například Lybii:-) ... což by ale min rybáři z Itálie dost řvali:-) ... je sice pravda, ale to je tak všechno.
Maďaři jsou v poho jen díky Rakousku a Německu ... které na oplátku v poho nejsou vůbec:-). Poláci mají teď jasno nějak v moc věcech, a já jsem rád, že takhle jasno v tom tady nemáme taky ... zatím. Ústavní žaloba ty migranty fakt zastaví:-).
Ve vodách zemí EU s pašeráky něco dělat lze ... pokud na těch lodích v tu chvíli ještě jsou, oni zase nejsou úplní blbci:-) ... v mz vodách s nima nemá kdo co dělat.
Zkrátka a dobře, tohle je průser jak vyšitý a zatím to vypadá, že bude spíš hůř než lépe. Ale některé naivní představy jak to lze řešit mne opravdu udivují. Pokud tedy jejich zastánci fakt nemají koule na to si jít do té Makedonie ... například ... stoupnout na čáru s kulometem, nebo natvrdo ty lodě s uprchlíky na moři potápět i s nima.
Jo, a ta agitka o SL z FB mne tedy dostala .
Že každej průser, kterej někoho ohrožuje nebo je pro něj nebezpečný (ať pro stát, národ nebo jednotlivce) časem vede prostě a jednoduše k reakcím z pudu sebezáchovy, to je asi jasný všem.
A tudíž že čím víc migrantů tady bude, čím větší hovínko bude vyřešený, čím víc bude znásilněných a obtěžovaných ženských, čím víc bude ubodaných sociálních pracovnic, čím víc bude kauz s vyřvávajícími migranty, že oni chtějí značkové zboží.... tím větší je riziko, že to povede k čemu??? No ještě k většímu průseru.
A upřímně.... když tu píšeš o postavení se s kulometem na čáru.... když to přeženu do extrémních důsledků.... jednou by nějaký bastard zbil nebo ublížil mojí dceři nebo by chtěl ztřískat a znásilnit mě kvůli tomu že nosím parfém a tu hlavu mu klidně ustřelím a bude mi srdečně jedno, že je to "chudáček co prchá z válkou zmítané země".
A přesně k takovým reakcím tohle celý prostě povede i na státních úrovních. Čím víc států bude bojkotovat nařízení EU, čím víc Spolkových zemí podá na svou vlastní vládu Merkelové ústavní žalobu, čím víc zemí zaujme postoj jako Polsko...tím větší bezpečí si ty země zaručí a tím míň migrantů si k sobě nastěhuje. Jedním z cílů EU resp. předchozích snah, ze kterých EU vzešla, bylo zabezpečit mír v Evropě a omezit vliv Německa.... a jaký je výsledek dnes je asi vidět celkem jasně. A až v tom Němci zůstanou sami, tak jsem na budoucnost Evropy skutečně MOC zvědavá.
Ale .... takže aniž by z těch co k té čáře přijdou udělal cokoli zlého, tak to do něj pošleš? Jako, Call of Duty bylo většinou fajn, ale přece jen bych se držel té myši a v reálu se trochu zklidnil.
Navíc, z těch uprchlíků je skutečně řada těch, kterým doma šlo když ne rovnou o kejhák, tak o svobodu. A ty nevíš kteří to jsou. A kteří naopak ne. A jak to poznáš? Za drátama? Vysereš se prostě úplně na všechny? Nebo je budeš rozpočítávat? Házet kostkou?
A fajn, takže pokud by někdo náhodou zbil tvoji dceru nebo tebe ... Bůh chraň aby se to stalo ... tak mu tu hlavu klidně ustřelíš? Fakt? I když by to byl někdo kdo bydlí o pár ulic dál? Hmmm ... to by byl zajímavý svět. Nebo bys střílela jen ty co nejsou "domácí"? Já mám totiž takový pocit, že pro tu ženskou je asi dost jedno, kdo ji znásilní, jestli Franta nebo Ahmed. Nebo to je jinak?
Jinak k tomu znásilnění si myslím vystačíme sami .... V ČR je oficiálně registrováno jedno až dvě znásilnění denně – předpokládá se, že znásilnění je oznamováno pouze v 8 % případů (znásilnění, ke kterému došlo v rámci rodinných a partnerských vztahů, je nahlašováno pouze v 3 % případů). .... http://stopznasilneni.ecn.cz/cz/znasilneni/statistiky
Přitom je zajímavé, že kvůli tomu nikdo nějak veřejně nevyšiluje, byť mi to přijde poměrně brutální statistika. Fakt si myslíš, že by s tím tisíc nebo dva nějakých chudáků výrazně zamával k horšímu?
A že cílem EU někdy bylo omezit vliv Německa ... na to jsi přišla jako jak???
Že schopnost absorbovat migranty je limitovaná je jasné, ale tvé představy jak to řešit jsou poněkud nereálné. Ona to fakt není taková prdel. Že to dnes (ne)funguje samospádem, a tím pádem na hovno, je jedna věc, ale zcela opačný extrém je úplně na to samé.
Yggu, to že Ti to Makuška nedokáže pořádně zargumentovat a občas se utápí v nepřesných formulacích nebo zcela nepodstatných marginálií, ještě neznamená že v řadě věcí nemá pravdu.
1. Masová migrace je problém. Je třeba hledat a) příčiny b) řešení.
2. Ano řešení není jednoduché, ale je lepší ho hledat než zavírat oči a čekat že se to zlepší samo.
3. Větší část ze současných migrantů, jsou migranti ekonomičtí. Je třeba nastavit takové podmínky, které je odradí. Pokud ti jde o život, jsi rád že dostaneš jídlo a střechu nad hlavou. A neřveš, že ti nechutná a není dost zásuvek na nabíječky.
4. Sexuální kriminalita - samozřejmě že tisíc nebo dva tisíce emigrantů statistikou nepohne. Desetitisíce nebo statisíce ano. Obzvlášť, pokud jsou to mladí muži bez vzdělání a naděje na řádnou práci a tudíž i s malou nadějí na nějakou potenciální partnerku ze společnosti z rozdílné kultury.
5. ... cílem EU omezit vliv Německa... klasický příklad nevhodné formulace na které se snadno chytne každý, kdo chce oponovat. Ano, je pravda že jedním z důvodů vzniku Evropského společenství byla kontrola a spolupráce s Německou ekonomikou ve smyslu zabránění potencionální další války a tím zajištění míru v Evropě.
_________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru