|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bombay

|
Zaslal: so únor 06, 2016 3:56 pm Předmět: Učení cizím řečem |
|
|
Čau.
Rád bych si doplnil vzdělání o cizí jazyk. Konkrétně zvažuji italštinu či španělštinu. Italština vede, ačkoliv pro španělštinu mluví větší použitelnost a navíc kurzy s rodilou mluvčí v našem městě.
Italština je méně praktická a nemá mě ji kdo učit - musel bych to zvládat samostudiem. Ale prostě líbí se mi mnohem víc, mám k ní vztah a proto si myslím, že tato motivace bude hnací motor.
Nechci se jazyk učit na 100%, nepotřebuji jej k práci. Prostě pro začátek pár frází, pochopit větnou stavbu, pochopit systém, být schopen pochopit psaný text a zvládnout základní konverzaci. Je to možné v rámci samostudia? Jak se vlastně dnes "samostuduje"? Jsou nějaké internetové kurzy?
Uvědomuji si, že v 35 letech už to do hlavy tak snadno nepůjde, že oproti osobnímu kontaktu s lektorem bude samostudium "číst-poslechnout mp3" dost náročné na motivaci, ale chci to zkusit.
Nějaké tipy, zkušenosti, rady? _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
Naposledy upravil Bombay dne so únor 06, 2016 7:26 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
pavouk
|
Zaslal: so únor 06, 2016 4:36 pm Předmět: |
|
|
samostudium je nejhorší možná varianta, jak se naučit jazyk
když máš možnost kurzů s rodilou mluvčí, tak neřeš samostudium
a pokuc cvičíš, tak budeš často unaven, o to těžší bude najít motivaci _________________ Don't waste your time or time will waste you.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so únor 06, 2016 4:38 pm Předmět: Re: Učení cizým řečem |
|
|
| Bombay napsal: | Čau.
Rád bych si doplnil vzdělání o cizí jazyk. Konkrétně zvažuji italštinu či španělštinu. Italština vede, ačkoliv pro španělštinu mluví větší použitelnost a navíc kurzy s rodilou mluvčí v našem městě.
Italština je méně praktická a nemá mě ji kdo učit - musel bych to zvládat samostudiem. Ale prostě líbí se mi mnohem víc, mám k ní vztah a proto si myslím, že tato motivace bude hnací motor.
Nechci se jazyk učit na 100%, nepotřebuji jej k práci. Prostě pro začátek pár frází, pochopit větnou stavbu, pochopit systém, být schopen pochopit psaný text a zvládnout základní konverzaci. Je to možné v rámci samostudia? Jak se vlastně dnes "samostuduje"? Jsou nějaké internetové kurzy?
Uvědomuji si, že v 35 letech už to do hlavy tak snadno nepůjde, že oproti osobnímu kontaktu s lektorem bude samostudium "číst-poslechnout mp3" dost náročné na motivaci, ale chci to zkusit.
Nějaké tipy, zkušenosti, rady? |
Zkoušel jsem se zhruba 3/4 roku učit sám španělsky, z učebnice španělsky pro samouky. Naučil jsem se relativně dost slovíček, jenže gramatika byla mizerná (část jsem pochopil špatně, část vůbec), výslovnost k ničemu a motivace šla do háje. Takže jsem si najmul učitele a hned to šlo lépe.
Pokud budeš pilný (a o tom pochybuji. Většina lidí dojede na motivaci), naučíš se sám číst a psát, základy gramatiky, nějaký poslech, ale nebudeš schopen mluvit. Respektive, nebudeš schopen reagovat při rozmluvě a tvá výslovnost bude katastrofální A nejhorší je, že si tu blbou výslovnost zafixuješ.
|
|
| nahoru |
|
 |
Souča

|
Zaslal: so únor 06, 2016 5:11 pm Předmět: |
|
|
doporučuju duolingo.com, je to asi nejpříznivější a nejpopulárnější cesta, jak se sám naučit aspoň trochu jazyk a zdaleka tam není jen italština či španělština :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so únor 06, 2016 6:22 pm Předmět: |
|
|
Já tedy nejsem žádný lumen, ale úplný blb přece jen také ne, a samostudiem jsem se kdysi zkoušel učit tu germánskou hatmatilku .... děs, běs, otřes, hrůza.
Samostudium je fajn doplněk, je to fajn pro někoho, kdo má nějaké rozumné základy, pro začátečníka je to s výjimkou skutečných jooo nadaných výjimek cesta do pekla. Pokud tedy neznáš velmi dobře nějaký příbuzný jazyk. A nevím jak na tom jsi třeba s latinou:-).
Dnes mohou být řešením nějaká internetové kurzy a podobně, ale s tím nemám zkušenost.
EDIT ... jsem to možná blbě pochopil, ale pokud jsou u vás kurzy italštiny, jen ne s rodilým mluvčím, tak bych se toho rozhodně jako začátečník nebál, v této fázi možná spíše naopak. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so únor 06, 2016 6:32 pm Předmět: |
|
|
začal bych s českou gramatikou, tam by se dalo ještě hodně zapracovat, soudě dle názvu topicu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: so únor 06, 2016 6:32 pm Předmět: |
|
|
Skoro se mi chce říct, jestli by nebylo lepší se napřed naučit pořádně česky, když vidím to "cizým", ale nejsem žádnej grammar nazi, že  Já se už nějaký čas učím norštinu při cestách autem, ale není to ono. I když to je kvalitní kurs, chce to při poslechu mít tu psanou předlohu před sebou a zároveň pokud možno i psát to, co člověk slyší. Pokud se člověk dokope věnovat tomu půl hodiny denně, dá se udělat slušný výsledek. Ale samozřejmě kontakt s realitou a rodilými mluvčími je pak vždycky šok i pro nejnadanějšího samouka _________________ Instagram: @bench_creep
Stolt fortid, stor fremtid
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so únor 06, 2016 6:34 pm Předmět: |
|
|
a jinak k věci, jsou lidé, kteří mají extrémní vůli a dokážou se přinutit k takovým věcem, ale já k ním nepatřím, a něco mi říká, že ani ty ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: so únor 06, 2016 7:14 pm Předmět: |
|
|
Ygg: nene, právě že tu není lautr nic, v celém zlínském kraji ani prd (edit: Zlín ano, ale nereálné časově)
Hulkie: nandal jsi mi to, jsi macho! Chyba mi došla až po založení a nedalo se s tím nic dělat.
Hulkie: to nikdo nerozporuje, mluvil jsem o tom již dříve _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
Naposledy upravil Bombay dne so únor 06, 2016 7:18 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so únor 06, 2016 7:16 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Ygg: nene, právě že tu není lautr nic, v celém zlínském kraji ani prd
Hulkie: nandal jsi mi to, jsi macho! Chyba mi došla až po založení a nedalo se s tím nic dělat.
Hulkie: to nikdo nerozporuje, mluvil jsem o tom již dříve |
Když zedituješ první příspevěk, měl by jít zeditovat i název ne?:)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so únor 06, 2016 7:24 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Ygg: nene, právě že tu není lautr nic, v celém zlínském kraji ani prd (edit: Zlín ano, ale nereálné časově)
Hulkie: to nikdo nerozporuje, mluvil jsem o tom již dříve |
já tě neznám, ale něco mi říká, že takovéhle snahy jsou naprosto nereálné. i když už pouhá snaha něco udělat se cení. jen vím, jak jsem línej já...
a Solferino to napsal totéž:)
dal jsem si do google obrázky "macho" a řekl bych, že tenhle mně vystihuje nejlíp
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so únor 06, 2016 7:33 pm Předmět: Re: Učení cizím řečem |
|
|
Jinak, nechtěl bych, aby to vyznělo, že tě odrazuji. Pokud jezdíš sockou, můžeš krásně využít čas v autobuse či vlaku k učení se slovíček. Když se budeš učit sám, sice tvé mluvené znalosti budou stát za hovno, ale můžeš dojet na úroveň, kdy si budeš číst italské knížky.
Navíc, učení cizích jazyků, i kdyby jsi si zapamatoval prd, je vynikající trénink pro mozek. Jeden z nejlepších.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so únor 06, 2016 7:33 pm Předmět: |
|
|
Ještě dotaz ... jak často můžeš/chceš/budeš k těm talošům jezdit?
Pokud v zimě na lyže ... i když v tom bejvalém Rakousku je ta italština trochu svá ... a aspoň ještě jednou v létě (moře) nebo během roku (památky, víno, jídlo), tak tam nějaká zpětná vazba (korekce nej naučených prasáren:-) k samostudiu bude a má to šanci. Pokud jednou za 2-3 roky na týden, tak bych to fakt viděl bledě. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|