Vhodné typy proteinů / sacharidů v (ne)tréninkových dnech

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - Vhodné typy proteinů / sacharidů v (ne)tréninkových dnech  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Vhodné typy proteinů / sacharidů v (ne)tréninkových dnech
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Phatee

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2016 10:45 pm    Předmět: Vhodné typy proteinů / sacharidů v (ne)tréninkových dnech Odpovědět s citátem

Ahoj,

četl jsem tu spoustu témat ohledně složení před/po tréninkových koktejlů a obecných zdrojů proteinů a sacharidů. Nicméně rád bych si ujasnil, zda mnou vybrané volby dávají smysl či by to šlo zoptimalizovat lépe - tedy teoreticky, chápu, že každý má svůj metabolismus atd. To že je důležitý kvalitní jídelníček je samozřejmě jasné, o tom můj dotaz nemá být. Takže k věci:

Trénink 3x týdně - po, st, pá

Tedy jako před (cca 1h) a po (do cca 20min) tréninkový nápoj jsem vybral Compress B.I.G gainer (dávkou 70g na nápoj) . Proč?
Obsahuje:
- vícesložkový protein (syrovatkovy izolat, peptidy, CFM,....)
- sacharidy formou maltodextrozy a palatinozy
- BCAA 6000
- L-glutamin 3000

Mimo tréninky pro doplnění stravy dopomoc k dostatku proteinů a sacharidů
- Syntrax Matrix 5.0 - podle všeho kvalitní protein (zdá se mi) a obsahuje i BCAA (10/8/6g na 100g prášku)
- prostá maltodextroza (na přimíchání třeba do mléčného koktejlu s jogurtem a ovocem... nebo dohromady s proteinem a vodou jako drink)

K tomu bych zařadil Kreatin, zde doporučeným stylem:
Reflex Creapure Creatine Monohydrate
- 1t - 20g (4x5g)
- 2-4t - 3g
- 5-10 - 0g
..tady mi není jasná doba užívání. V prvním týdnu je možnost zařadit kreatin do před i po tréninkového nápoje. Druhý až čtvrtý týden cyklu, kdy se má užívat 3g/den je vhodné jej v tréninkový den užít před či po tréninku?

To je asi vše :)

Děkuji za názory k této skladbě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2016 10:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Umis cvicit? Cvicis drepy, mrtve tahy, pritahy v predklonu a tlaky na ramena?
To je to podstatne, kdybys po takovem treninku jedl kostku tvarohu, tak porostes.
Mas to vyresene jak start raketoplanu, ale skutecnost je daleko jednodussi.
Phatee

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2016 11:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samotný trénink jsem v tomhle topicu řešit nechtěl - stejně jako skladbu jídelníčku. (ne že bych si myslel, že bych v tom nemohl dostat dobrých rad, jen to není účel tohohle dotazu)
MIP

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 12:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A to máš 120 kg v dobré kvalitě a jsi výkonnostní sportovec, který potřebuje udržet spoustu hmoty při velkém výdaji? Pokud nejsi, tak by ti měla z většiny stačit normální strava a ne do sebe lít 150g gaineru a ještě protein a maltodextrin během dne. Jinak na tom, jakou zvolíš značku, zda maltodextrin nebo palatinózu absolutně nezáleží (pokud si tedy nekoupíš vyslovený shit), pořád to budou jen bílkoviny a sacharidy v prášku. Jak se ti snažil naznačit Hulkie, řešit toto je ztráta času, protože na tom tvé výsledky opravdu nestojí. A k tomu kreatinu bych řekl, že brát 3g denně je jako nebrat nic.
Hulkie

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 4:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Phatee napsal:
Samotný trénink jsem v tomhle topicu řešit nechtěl - stejně jako skladbu jídelníčku. (ne že bych si myslel, že bych v tom nemohl dostat dobrých rad, jen to není účel tohohle dotazu)

Výrobci proteinů se snaží přesvědčit své zákazníky, že právě jejich výrobek je ten pravý a jediný, protože obsahuje pět gramů toho a osm gramů tamtoho. A jak vidno, na některé to opravdu zabírá.
Phatee

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 7:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MIP napsal:
A k tomu kreatinu bych řekl, že brát 3g denně je jako nebrat nic.

To je zvláštní, že tím popíráš kompletní ideu popisouvanou v článku právě na tomhle webu - viz http://kulturistika.ronnie.cz/c-210-creatine-monohydrate-ii..html
Čekal jsem, že zrovna tady se dočtu reálně vhodné dávkování. Takže kolik tedy bys doporučoval ty?

Všude se dočteš instrukce o jídelníčku pro 90kg jedince (a nemyslím na etiketách suplementů, ale zde na fitness webech jako tento i jiné) a o tom, že po tréninku je vhodné využít příjem tekutých "živin" kvůli vstřebatelnosti. Ohledně po/předtréninkové suplementace tkví myšlenka v tom, že prostě chci jen maximalizovat vydané úsilí na činkách - to je asi cílem každého.
Poznámky typu, že na těchto věcech nezáleží mi přijdou trochu jako shazování všech dokumentačních článků o principech biochemie na tomhle webu. To jestli jsem či nejsem vrcholový kulturista s 120kg přeci neznamená, že nemůžu profitovat z uváděných poznatků.

...nebo se skutečně pletu?
Mablung

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 9:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Phatee napsal:
MIP napsal:

To je zvláštní, že tím popíráš kompletní ideu popisouvanou v článku právě na tomhle webu - viz http://kulturistika.ronnie.cz/c-210-creatine-monohydrate-ii..html
Čekal jsem, že zrovna tady se dočtu reálně vhodné dávkování. Takže kolik tedy bys doporučoval ty?

Všude se dočteš instrukce o jídelníčku pro 90kg jedince (a nemyslím na etiketách suplementů, ale zde na fitness webech jako tento i jiné) a o tom, že po tréninku je vhodné využít příjem tekutých "živin" kvůli vstřebatelnosti. Ohledně po/předtréninkové suplementace tkví myšlenka v tom, že prostě chci jen maximalizovat vydané úsilí na činkách - to je asi cílem každého.
Poznámky typu, že na těchto věcech nezáleží mi přijdou trochu jako shazování všech dokumentačních článků o principech biochemie na tomhle webu. To jestli jsem či nejsem vrcholový kulturista s 120kg přeci neznamená, že nemůžu profitovat z uváděných poznatků.

Články na webech jsou užitečné a psané většinou lidmi, co tomu skutečně rozumí. Na druhou stranu, člověk si musí uvědomovat, že weby jsou spojené s obchody a majitelé je zveřejňují proto, aby podpořili prodeje. Takže tam máš automaticky určitou selekci a je dobré si informace přefiltrovat selským rozumem.
To co ti tu Hulkie říká, je více méně "chovej se podle paretova principu". Pokud nevíš co to je, vygoogluj si to. Měl by jsi svůj čas a peníze věnovat tomu, co ti přinese největší užitek. Nejvíce peněz bys měl vrazit do samotného tréninku. Trénuješ technicky správně, nejlépe s trenérem? Pokud ano, můžeš jít na další. Stravuješ se kvalitně a jsi ochoten dát svůj čas a peníze i do stravy? Pokud ano, můžeš na další stupeň. BCAA či glutamin jsou na konci. Věnoval jsi svůj čas/peníze ostatním věcem a stále máš dostatek peněz? Ok, kup si je. Jinak ne.
Co se kreatinu týče, klidně si ho dej. Ale je možná rozumné si tuto možnost šetřit a nasadit ho pro překonání stagnace.
Co se PTN týče, četl jsem spíše praktické názory, že moc nefunguje. Ano, teoreticky ano. Prakticky bych si tipl, že tělo má dostatek živin, takže záplava dalších ho nechá v klidu.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Phatee napsal:
MIP napsal:

No tak zrovna Hulkieho rady bych si bral k srdci. Jinak myšlenka, že pokud si dám po tréninku nějaký protein místo např. steaku a porostu tak lépe je samozřejmě blbost.

Plno lidí by se mělo zamyslet jaký význam je ve slovech DOPLNĚK VÝŽIVY. Měly by doplňovat stravu, ne ji nahrazovat.

Proteinový nápoj je fajn - pokud jsi těžký a nestíháš doplňovat bílkoviny ze stravy, při pooperačních stavech, při nějaké časové tísni kdy nestíháš jíst apod. Jinak bych silně preferoval klasickou stravu. BCAA přidával jen v nějaké vyšší zátěži nebo kalorickém deficitu. Kreatin dtto. Osobně bych uvažoval o hydru a tím bych veškerá doporučení k doplňkům stravy uzavřel. Možná ještě nějaký multi vitamín/minerál přes zimu.

Plno lidí co má jako koníček cpaní peněz do všeho co souvisí s BB mi bude tuto myšlenku rozporovat, ale co už:o)
vlk#

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Měl by jsi svůj čas a peníze věnovat tomu, co ti přinese největší užitek. Nejvíce peněz bys měl vrazit do samotného tréninku. Trénuješ technicky správně, nejlépe s trenérem? Pokud ano, můžeš jít na další. Stravuješ se kvalitně a jsi ochoten dát svůj čas a peníze i do stravy? Pokud ano, můžeš na další stupeň...

tyhle dva stupně bych klidně i obrátil ;)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift: zapominas na jednu dlezitou vec
Spouste lidi se lepe trenuje ( a maji lepsi pocit) kdyz se potreningu pekne"nasypou"
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pravda - placebo je mocná věc:o)
Phatee

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozhodně si cením názorů zkušenejších a nemám s úmyslu se o tom přít. Ale přijde mi, že všichni máte na cvičení ideální podmínky a časový harmonogram. Nemáte práci, děti a jiné aktivity?

O tom že jídlo > suplementy tu nepadla zmínka. Položím to takhle, pokud mám v některý den trénink a jednoduše nemám možnost si třeba po odpoledním tréninku napucnout hovězí steak s rýží či podobně a první pevné jídlo si můžu dát např za 2 hodiny... tak co? To nevadí? :)

V netrénikové dny budiž. Tam to kdyžtak jde se víc soustředit na dostatečný a vhodný příjem z jídla. I když jde i o to, jaký má kdo přirozený apepit :)
sk

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to Phatee : hele ber to tak, ze ze zacatku bude tvoje zlepseni z cca 40% zavisle na kvalitnim treninku, z 50% na kvalitnim jidelnicku a ty suplementy, ktere jsi vypsal by mohly delat mozna tak 5% za podminek, ze to ostatni budes delat spravne...takze je ti jasne, ze v podstate se da jejich prinos pro tebe zanedbat.

Ano protein se dejme tomu hodi, at uz jako PTN nebo v pripade nejake svaciny, kdy je clovek dlouho v praci. Vse ostatni pro tebe nema v soucasnosti vyznam.

Jinak ano... jidlo >>> suplement
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 12:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moje idealni podminky jsou takove,ze trenuju misto obeda
Mam na nej 60 minut
Takze v posilce cca 40 minut
Hulkie

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2016 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Phatee napsal:
Rozhodně si cením názorů zkušenejších a nemám s úmyslu se o tom přít. Ale přijde mi, že všichni máte na cvičení ideální podmínky a časový harmonogram. Nemáte práci, děti a jiné aktivity?

O tom že jídlo > suplementy tu nepadla zmínka. Položím to takhle, pokud mám v některý den trénink a jednoduše nemám možnost si třeba po odpoledním tréninku napucnout hovězí steak s rýží či podobně a první pevné jídlo si můžu dát např za 2 hodiny... tak co? To nevadí? :)

V netrénikové dny budiž. Tam to kdyžtak jde se víc soustředit na dostatečný a vhodný příjem z jídla. I když jde i o to, jaký má kdo přirozený apepit :)

nevadí. zvýšená proteosyntéza se podle velikosti partie pohybuje od 24-48 hodin. v tomto ohledu jsou dvě hodiny ihned po tréninku naprosto zanedbatelné.

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - Vhodné typy proteinů / sacharidů v (ne)tréninkových dnech Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: