|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Makuška

|
Zaslal: st únor 17, 2016 10:14 am Předmět: |
|
|
Víš Chadzi třeba Phatee čekal, že se mu tady opravdu vyjádří někdo zkušený k tématu a k položené otázce obzvlášť když jasně řekl, že trénink a stravu tady řešit nechtěl a že nemá ideální časové podmínky pro přípravu jídla a trénink.
Že je trénink a strava základ se dozví tak jak tak od všech a určitě počítal s tím, že dostane na pr*el, ale nikdo se mu tady (krom nějakých drobností) k jeho otázce nevyjádřil. Jediné, čeho se tu dočkal, je arogance a shazování všeho, co napsal.
Místo toho, aby mu ti rádoby zkušení, když už ty znalosti a zkušenosti mají, napsali jak to konkrétně všechno nastavit, tak se tu po něm akorát vozí. To jste teda hrdinové.  Ale na druhou stranu...co by člověk zadarmo chtěl že??
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hulkie
|
Zaslal: st únor 17, 2016 10:32 am Předmět: |
|
|
| Phatee napsal: | | Nemám problém s tím si za skutečně konstruktivní rady něco zaplatit. Kdyby v tomto tématu bylo o polovinu méně výsměchu a více konstruktivních rad, tak bych to uvítal, ale to už jsem hodil za hlavu ;) A co se týče stavění na informacích z článků, tak to tu vesměs bylo vše popřeno :) |
Ty jsi nepochopil úplné základy posilování a to není něco, co by se dalo vysvětlit za pět minut. chce to trochu číst a googlovat. Na mainwebu je spousta užitečných článků. Někdo tady zmínil pravidlo 80 na 20. ty to máš přesně opačně, zatěžuješ 20% těla a čekáš 80% výsledků.
začněmě třeba tím, že na nohou a zádech je podstatná většina svalů, které ty úplně ignoruješ.
těžké základní cviky typu dřep a mrtvý tah mají velkou odezvu, benč menší a pec-deck nulovou.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st únor 17, 2016 10:41 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Ty jsi nepochopil úplné základy posilování a to není něco, co by se dalo vysvětlit za pět minut. chce to trochu číst a googlovat. Na mainwebu je spousta užitečných článků. Někdo tady zmínil pravidlo 80 na 20. ty to máš přesně opačně, zatěžuješ 20% těla a čekáš 80% výsledků.
začněmě třeba tím, že na nohou a zádech je podstatná většina svalů, které ty úplně ignoruješ.
těžké základní cviky typu dřep a mrtvý tah mají velkou odezvu, benč menší a pec-deck nulovou. |
Je to přesně jak říká Hulkie. Máš tam v podstatě dva ciky, které mají nějaký slušný potenciál pro nárůst svalů a síly - bench a shyby. A dva ciky je fakt hodně málo.
Koukni třeba sem:
http://powerlifting.ronnie.cz/c-8937-ctyrtydenni-reseni-pro-maximalni-silu-i.html
http://powerlifting.ronnie.cz/c-9135-ctyrtydenni-reseni-pro-maximalni-silu-ii.html _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st únor 17, 2016 10:58 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | Místo toho, aby mu ti rádoby zkušení, když už ty znalosti a zkušenosti mají, napsali jak to konkrétně všechno nastavit, tak se tu po něm akorát vozí. |
jj, a to je tohle fórum na tom ještě dobře a něco se snad Phatee dozvěděl... bohužel nejvíce jsou vidět trollové, kteří dávají přednost rádoby zábavě na cizí účet před věcnou, slušnou, proto efektivní diskuzí :/
a mé pořadí by asi bylo... jídlo - spánek - technika - trénink - suplementy
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st únor 17, 2016 11:33 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Víš Chadzi třeba Phatee čekal, že se mu tady opravdu vyjádří někdo zkušený k tématu a k položené otázce obzvlášť když jasně řekl, že trénink a stravu tady řešit nechtěl a že nemá ideální časové podmínky pro přípravu jídla a trénink.
|
Když se tu někdo zeptá, jaký magnetický balanční náramek si má koupit, tak mu řeknu, že to je píčovina a ať pro zlepšení rovnováhy začne žonglovat.
A ne, nedostane informace, jaká barva magnetického náramku bude nej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Phatee
|
Zaslal: st únor 17, 2016 11:38 am Předmět: |
|
|
to vlk: jj zbytečný to nebylo. Bohužel přesně jak Hulkie napsal, pravidlo 80 na 20 naruby (jednoduše Paretovo pravidlo) - 80% keců na 20% účinných rad :)
Mimochodem pravidlo 80 na 20 tkví právě v tom, že z 20% úsilí získat 80% výsledků (neaplikováno příkladně v posilování ale ve všem obecně). Ale to jen na upřesněnou, nesouvisí to s tématem :)
Nicméně díky za ty poslední konstruktivní příspěvky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st únor 17, 2016 11:42 am Předmět: |
|
|
Ale aplikacena posilivani znamena,ze treba 80% benefit v rustu nohou ziskas ze drepu,byt jim venujes 20% casu _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st únor 17, 2016 11:43 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Makuška napsal: | Víš Chadzi třeba Phatee čekal, že se mu tady opravdu vyjádří někdo zkušený k tématu a k položené otázce obzvlášť když jasně řekl, že trénink a stravu tady řešit nechtěl a že nemá ideální časové podmínky pro přípravu jídla a trénink.
|
Když se tu někdo zeptá, jaký magnetický balanční náramek si má koupit, tak mu řeknu, že to je píčovina a ať pro zlepšení rovnováhy začne žonglovat.
A ne, nedostane informace, jaká barva magnetického náramku bude nej. |
Yes sir.... a to že dotyčný vůbec nemá zájem řešit, jestli to je anebo není p**ovina, to je mimo tvůj akční rádius. Ty mu to prostě potřebuješ sdělit, že to je p**ovina. OK.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st únor 17, 2016 11:52 am Předmět: |
|
|
| Phatee napsal: | to vlk: jj zbytečný to nebylo. Bohužel přesně jak Hulkie napsal, pravidlo 80 na 20 naruby (jednoduše Paretovo pravidlo) - 80% keců na 20% účinných rad :)
Mimochodem pravidlo 80 na 20 tkví právě v tom, že z 20% úsilí získat 80% výsledků (neaplikováno příkladně v posilování ale ve všem obecně). Ale to jen na upřesněnou, nesouvisí to s tématem :)
Nicméně díky za ty poslední konstruktivní příspěvky. |
Když nechceš slyšet nic k tréninku a stravě, tak tedy jen k tvé původní otázce; gainer okolo tréninku je OK, z proteinových směsí mám osobně nejradši Long od Extrifitu, ale v zásadě to je fuk. Kreatin se necykluje, můžeš ho brát celý rok, 3-5 gramů stačí; vážit to nemusíš, stačí nabrat na kávovou lžičku. Můžeš ho ze začátku dávat víc, abys svaly zasytil rychleji, ale stejně tak můžeš zůstat na té jedné lžičce, jen to potrvá o něco déle.
|
|
| nahoru |
|
 |
Phatee
|
Zaslal: st únor 17, 2016 1:06 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Phatee napsal: | to vlk: jj zbytečný to nebylo. Bohužel přesně jak Hulkie napsal, pravidlo 80 na 20 naruby (jednoduše Paretovo pravidlo) - 80% keců na 20% účinných rad :)
Nicméně díky za ty poslední konstruktivní příspěvky. |
Když nechceš slyšet nic k tréninku a stravě, tak tedy jen k tvé původní otázce; gainer okolo tréninku je OK, z proteinových směsí mám osobně nejradši Long od Extrifitu, ale v zásadě to je fuk. Kreatin se necykluje, můžeš ho brát celý rok, 3-5 gramů stačí; vážit to nemusíš, stačí nabrat na kávovou lžičku. Můžeš ho ze začátku dávat víc, abys svaly zasytil rychleji, ale stejně tak můžeš zůstat na té jedné lžičce, jen to potrvá o něco déle. |
Díky za info k přípravkům. Ohledně kreatinu - je to tedy tak, že se vyplatí si ho šetřit jako dobře mířenou střelu protože jeho efekt se pak omezí? Nebo popřípadě pokud se používá nějaké období (nevím, třeba 1 měsíc) a pak po nějaké pauze znovu, tak je efekt opět účinný? Jen pro info kreatin nepoužívám, ale chtěl bych k tomu mít věcné informace. Respektive jsem ho zkoušel kdysi před lety nějakou dobu (už ani nevím v jakém dávkování apod.). Pokud by se užíval jednou denně - tak v tréninkový den kdy? ráno, před či po cvičení?
Ono není to tak, že bych nechtěl slyšet nic k tréninku či stravě, ale nechtěl jsem zakládat obšírné téma na všechny aspekty - když už je v sekci Suplementů. Prostě to byl konkrétní dotaz. Ale pokud už se to takhle rozvinulo, klidně se zde může řešit i trénink, mě to nevadí :)
K mrtvým tahům. O cviku samozřejmě vím, ale mívám problémy se zády a nechtěl jsem přetěžovat bedra (jo jo, už to slyším "ty vole, to musíš se naučit správnou techniku", popřípadě "věnuj se víc hyperextenzi na vzpřimovače" ;) ) ...proto jsem jako komplexní cvik soustředil na shyby a doplnil to pár cviky.
Jinak fajn, že se všechny komentáře k tréninku točí kolem dřepů a mrtvých tahů. Ale máte nějaký komentář na uvedený pondělní trénink? Co je tam špatně nastavené?
Že Peck deck je nulový přínos? Někde jsem četl k tréninku hrudníku, že je právě dobré k tlakům na rovné a šikmé lavici jako třetí cvik přidat rozpažky, protože je to izolovaný cvik na procítění a protažení - chyba? To musím mít už 120kg "hotové tělo" aby to byl cvik pro mě? Nechám se poučit.
středa - záda:
- lze mrtvý tah a dřepy vhodně alternovat s jednoručkami?
- lze mrtvý tah dobře alternovat cvikem kettlebell swing?
Vychází mi tam časové okno na cvičení v místě, kde není velká činka, tak hledám alternaci.
...tuším, že jsem někde slyšel či četl, že jednoručkami lze dostatečně nahradit vše - tak co je na tom pravdy? ;)
Zatím dotazy stačí, uvidíme, kam to povede :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: st únor 17, 2016 1:09 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | Mablung napsal: | | Makuška napsal: | Víš Chadzi třeba Phatee čekal, že se mu tady opravdu vyjádří někdo zkušený k tématu a k položené otázce obzvlášť když jasně řekl, že trénink a stravu tady řešit nechtěl a že nemá ideální časové podmínky pro přípravu jídla a trénink.
|
A ne, nedostane informace, jaká barva magnetického náramku bude nej. |
Yes sir.... a to že dotyčný vůbec nemá zájem řešit, jestli to je anebo není p**ovina, to je mimo tvůj akční rádius. Ty mu to prostě potřebuješ sdělit, že to je p**ovina. OK. |
Pokud nema zajem resiit jak ma trenovat a jist a chce resit jestli davkovat 5 nebo 10 gr kreatinu, tak tady je kazda rada draha a neni co radit, protoze to je ztrata casu a plytvani energie.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st únor 17, 2016 1:38 pm Předmět: |
|
|
Podle me: ano,drepy i mrtve tahy jednoruckama nahradis,otazka je,jak
Ano,peddeck bude prinosem, ale snazili jsme se ti rict,ze hlavni hmotu naberes treba benchem s jednoruckama _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st únor 17, 2016 2:23 pm Předmět: |
|
|
| Phatee napsal: | | Ohledně kreatinu - je to tedy tak, že se vyplatí si ho šetřit jako dobře mířenou střelu protože jeho efekt se pak omezí? Nebo popřípadě pokud se používá nějaké období (nevím, třeba 1 měsíc) a pak po nějaké pauze znovu, tak je efekt opět účinný? Jen pro info kreatin nepoužívám, ale chtěl bych k tomu mít věcné informace. Respektive jsem ho zkoušel kdysi před lety nějakou dobu (už ani nevím v jakém dávkování apod.). Pokud by se užíval jednou denně - tak v tréninkový den kdy? ráno, před či po cvičení? |
kreatin funguje, není potřeba si ho šetřit, umožňuje vyšší objem i intenzitu tréninku a tedy rychlejší progres, jenom se samozřejmě i s ním dostaneš na hranu, kdy je potřeba lépe trénovat, aby ses posunul a pak se vyplatí dát si nové kolečko. osobně cykluju, co mi tréninkové cykly dovolí :D vysazení beru jako detox, pročištění těla, vypuštění vody ze svalů, odpočinek a další vlna Tě pak znovu pěkně nakopne :) pokud můžeš cyklovat co 4-6 týdnů, klidně to dělej, pokud se potřebuješ zlepšovat 3-4 měsíce v tahu, pak po měsíci nasazuji a pak už držím.
dávkování není kritické, všude je popsáno, tak jenom uvedu svůj model - před a po tréninku, při sycení (první týden) ráno a večer, pak už ráno.
|
|
| nahoru |
|
 |
Phatee
|
Zaslal: st únor 17, 2016 3:13 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | Podle me: ano,drepy i mrtve tahy jednoruckama nahradis,otazka je,jak
Ano,peddeck bude prinosem, ale snazili jsme se ti rict,ze hlavni hmotu naberes treba benchem s jednoruckama |
Díky. No však ale tam mám uvedené 2x tlaky - na rovné a šikmé (a pak už záleží na alternaci zda velkou činkou či jednoručkami, jak kdy to vyjde) a k tomu ty rozpažky jako třetí cvik.
Takže stále nevím - co je na tom pondělku tak katastrofálního jak se tady všichni zhrozili - prosím o ujasnění ;)
vlk: díky za inspiraci!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|