Přetížená CNS

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Přetížená CNS  Úvodní stránka -> Trénink -> Přetížená CNS
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Shalke

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 4:27 am    Předmět: Přetížená CNS Odpovědět s citátem

Přetížená CNS?

Zdravím, zítra mě čeká poslední trénink 4tého týdne Feste - http://kulturistika.ronnie.cz/c-20305-freimen-s-fest-nova-generace-silove-objemoveho-treninku.html -
Tedy ještě je půlka přede mnou a já cítím že nestíhám uregenerovat. Což je problém, protože s váhama ještě nahoru půjdu, kor když to hecnu.

Otázka zní: Je řešením přidat 1 den odpočinku, popřípadě dva?

Celkově je to moje druhé full body a přijde mi že naturálně ten tren. objem jde dost těžko uregenerovat. Chápu výhodu že to roste více dní v měsíci než u splitu. Teoreticky. Ale mě přijde že to tělo nedává. Poznám to hlavně podle toho, že v noci nemůžu spát. Mám tak vypozorováno jak cns reaguje.

165cm,64kg 22let
Aktualka ve 4 tém týdnu:
Bench: 80kg
Dřep: 95kg
DL: 100kg

No a cvičím asi po roční pauze. Před tímto tréninkem jsem jel 2 měsíce random trénink (2-3týdně) a pak dva měsíce split (5xtýdně).[/i]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 6:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to taky neuregeneroval, když jsem to jel. Musíš si dávat bacha na to, jak si to nastavíš. Budeš to muset neskutečně hodně podesknout, ale pak je zase otázka, jestli ti to bude fungovat nebo ne.
chippie

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 6:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dotaz:

Co to znamená, že nemůžeš spát? Opravdu je to tím, že to tělo nedokáže uregenerovat?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 9:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spanek nemusi byt urcujicim faktorem
Podle me ma prestrelene vahy, ja bych nebral vahu na cvik +2 ale +4 ( na 4 opakovani z 8, na 6 z desiti....)
Pk to slape hezky
dejvinho

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To se mi stava taky, ze to poznam na spanku, a mam zvysenej tep, a kdyz nekdy jedu opravdu tezky trojky treba na MT, tak kolikrat po treninku mam hodne neprijemny pocity ze mi projede od nohou az do hlavy strasny teplo a ztracim nad sebou kontrolu a musim rychle vstat. Dost me to v posledni dobe stve
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cns byva v zaprahu opravdu u tech tezkych trojek a vah blizici se maximu
Spis bych hadal na pretrenovani ( z nedostatku regenerace)
sk

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 11:11 am    Předmět: .. Odpovědět s citátem

no zase bych to tak nehrotil, spousta lidi trenuje a jede mnohem tvrdsi treninky
dejvinho

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No ale spousta lidi co jede tezsi treninky tak jsou na as a tam je ta regenerace uplne jinde :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vztahuju to na sebe ( a nic jsem nesypal)
Nemel jsem problemy usinat u treningu,kde jako byl bear ( x serii po 5), vetsinou ani ne ne trojkove serie, ale mel jsem problemy konkretne po drepech,kdyz jsem mel nalozeno relativne malo, ale delala jsem serie 15+
dejvinho

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jel jsem beara, korteho, tezko-lehky split atd..a vsechno pohodicka na regeneraci, ja se prepalim jen na tech trojkach kdyz je jedu fakt na krev, jelikoz me zajima spis sila nez objem, tak nevim jak to mam delat abych se neprepalil
Balista

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky to tak mám, že po těžkých trojkách, dvojkách a jedničkách (a někdy po náročnějších sparingách ) mám tak nastartovanou CNS, že nemůžu nějakou dobu usnout. Ale to je jediný efekt. Další den zase funguju..
drlift_

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Problemy s usinanim nejsou po tezkych trenincich nic neobvykleho. Nemusi to automaticky znamenat pretrenovani. Ostatne pri dobrem treninku by ses mel pohybovat tak nejak na hrane :)

Mne jako prevence pomahalo pomale pribirani na vaze. Zpravidla jsem za 2-3 mesicni treninkovy cyklus nabral cca 5kg.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Normální jev. Ale pokud někdo nedělá "cool-down" fázi po silovém tréninku a nestrečuje, tak si to ještě zhoršuje. Nějaké to pozvolné vychladnutí po silové zátěži má svůj fyziologický význam. Kdo odhodí 200 kg do dřepovacího stojanu, utře si čelo ručníkem a jde do sprchy, tak není divu.
Shalke

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 2:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za reakce. Rozhodl jsem se přidat rest day a uvidím.

Ještě chci upřesnit, že ten rozhozenej spánek nebyl tu noc po tréninku, ale až ten další den kdy jsem netrénoval. Takže to nemá nic společného s naboostováním bezprostředně po tréninku (:

Ten spánek se nese ve vzorci: usnout není problém -> po 2-3 hodinách se probudím -> 2-4 hodiny nespím vůbec nebo je to jen ten shit polospánek -> a pak zas zaberu, ale to už je zpravidla čas vstávat.

A další den, konkrétně dnes vím že by trénink nestál za nic, a když bych to hecnul, stejně bych neuregeneroval. Ale to už je prostě individuální jak to má kdo napozorované ty reakce těla.

Zajímavé je, že Grznár říkal že fullbody je hloupost protože ten objem všech velkých sval. partií naturálové neuregenerují. Trénink chci dojet až do konce a bude z toho asi cenný poznatek že měl pravdu (pro mě, nerad bych dogmatil a zobecňoval).

Čas kdy chodím spát a vstávám se výrazně nemění. Spím 7-9 hodin.
Držím si stravu. Low carb (sachry jen ze zeleniny, ovoce a brambor), zdravé tuky a proteiny v dostatečném množství.
Suplementace: protein, bcaa, l-asparagova, kreatin
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A premyslel jsi treba o tom,ze to neuregenerujes prave prpto,ze drzis low carb?
Ropos,low carb a objem moc dohromady nejdou
Proc drzis sachry dole a chces nabirat???
Protejn cihly
Sacharid malta

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Přetížená CNS Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: