Pullover + bolest ramen

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pullover + bolest ramen  Úvodní stránka -> Trénink -> Pullover + bolest ramen
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
samouk

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 10:35 pm    Předmět: Pullover + bolest ramen Odpovědět s citátem

Hezký večer všem,

mám na vás takový dotaz.
Při provádění pulloveru mě levé rameno docela nepustí přenést činku za sebe dostatečně, přijde mi jako bych ho měl zkrácené - pravé rameno jde v pohodě, ale je to levé ani náhodou.

Dále mám problém když upažuji s jednoruč nebo shybuji, neskutečně v tom pálí až bolí.
Hodně mne zarazily ty shyby, snažím se lopatky dozadu, tahat to čistě zády, ale nevím, kde je chyba. Když visím a koukám do zrcadla, přijde mi, že přes to levé rameno to tahám více, jak přes pravé, jsem zkrátka ze šikma na té hrazdě.

Nějaké tipy?

Mám v plánu si koupit expandery a hodně ty ramena rotovat, dále jsem četl/slyšel, že i přes tu bolest mám cvičit dále. Bolest utlumím časem vytvořeným svalovým vláknem.

Toť ode mě vše, snad pochopíte pointu mého problému

Hezký zbytek večera
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlkisekk

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2016 10:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Muj tip je zajit k odbornikovi na pohybovy aparat a neresit to na internetu.
Mablung

PříspěvekZaslal: so únor 20, 2016 8:46 am    Předmět: Re: Pullover + bolest ramen Odpovědět s citátem

Svalová bolest je v pohodě. Jakmile jde ale o bolest kloubu, tělo ti dává na vědomí, že ho poškozuješ. Ignoruj to a máš slušnou šanci, že časem půjdeš na operaci. Případně si ten kloub obrousíš a bude tě bolet i při normálních činnostech. Uvědom si, že chrupavka je tkáň s velice mizernou regenerací a co si ubrousíš, už prakticky nedoroste.
Když mám vycházet ze své zkušenosti, cviky s expandérem by mi na mé potíže s ramenem vůbec nepomohly. Musel jsem jít za fyzioterapeutem a ten mi řekl v čem je problém a co mám cvičit (ve zkratce. Svaly mi moc svíraly rameno, které "dřelo". Takže jsem ho musel uvolnit)
Poman

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 10:49 am    Předmět: Re: Pullover + bolest ramen Odpovědět s citátem

samouk napsal:
Hezký večer všem,

Nějaké tipy?

Mám v plánu si koupit expandery a hodně ty ramena rotovat, dále jsem četl/slyšel, že i přes tu bolest mám cvičit dále. Bolest utlumím časem vytvořeným svalovým vláknem.

Hezký zbytek večera

Izolované rotace určitě ne. To je obecně dost na prd, natož při problémech. Každej teď v posilovnách mává činkama do vnitřní a zevní rotace a čeká že bude mít ramínka jak....Spíš to bude horší.

Podle popisu těžko přesně soudit. Co už jsem viděl tak bud špatný rotační souhyb v glenohumerálním kloubu v návaznosti do flexe/ extenze v rameni nebo tam není žádný takový souhyb a nebo tam je špatná souhra v thorakoskapulárním kloubu (tj lopatka zlobí) a rameno se přetěžuje i když by chtělojít dobře. A taky tam může být už klidně tohle všechno.

Důkladný klinický vyšetření.
YUD

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 12:18 pm    Předmět: Re: Pullover + bolest ramen Odpovědět s citátem

Poman napsal:
samouk napsal:
Hezký večer všem,

Nějaké tipy?

Hezký zbytek večera

Izolované rotace určitě ne. To je obecně dost na prd, natož při problémech. Každej teď v posilovnách mává činkama do vnitřní a zevní rotace a čeká že bude mít ramínka jak....Spíš to bude horší.

Podle popisu těžko přesně soudit. Co už jsem viděl tak bud špatný rotační souhyb v glenohumerálním kloubu v návaznosti do flexe/ extenze v rameni nebo tam není žádný takový souhyb a nebo tam je špatná souhra v thorakoskapulárním kloubu (tj lopatka zlobí) a rameno se přetěžuje i když by chtělojít dobře. A taky tam může být už klidně tohle všechno.

Důkladný klinický vyšetření.

Mohl bys to rozvést? Proč? Co je na tom špatně?
Poman

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 3:13 pm    Předmět: Re: Pullover + bolest ramen Odpovědět s citátem

Jak se nějak dostanu k PC.

Zatím si zkus položit a odpověděd na otázku proč to cvičíš? Co tím chceš dosáhnout?

Našel bych pár případů, kdy se to využít, ale to zase nebude stylem že vlezl do fitku stoupnu ke stojanu, seberu pár JR a začnu rotovat. Ať už zevně nebo dovnitř...
YUD

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 11:14 pm    Předmět: Re: Pullover + bolest ramen Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Jak se nějak dostanu k PC.

Zatím si zkus položit a odpověděd na otázku proč to cvičíš? Co tím chceš dosáhnout?

Našel bych pár případů, kdy se to využít, ale to zase nebude stylem že vlezl do fitku stoupnu ke stojanu, seberu pár JR a začnu rotovat. Ať už zevně nebo dovnitř...

Rozcvičení, prokrvení, kompenzace, stabilita kloubu a především lepší hybnost.

Mně to docela pomohlo a spoustě dalších taky. Ale rád si poslechnu protiargumenty.

Rychle na stránku:

Přejdi na: