Zákulisí z výroby suplementů Survival - proteinové tyčinky

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zákulisí z výroby suplementů Survival - proteinové tyčinky  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zákulisí z výroby suplementů Survival - proteinové tyčinky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2016 1:44 pm    Předmět: Zákulisí z výroby suplementů Survival - proteinové tyčinky Odpovědět s citátem

EDIT: Topic přejmenován. Nicméně nebojte, to níže stále platí. :)

Než se nadchnete, že tu je v pořadí druhá soutěž za tak krátkou dobu po té první, tak Vás musím ještě na nějakou dobu zklamat. Tímto pouze otevírám téma proteinových tyčinek a Vaše zkušenosti s nimi.

Je to už nějaký ten pátek, co se v Survivalu řeší kvalitní proteinové tyčinky. Nikdo z nás nechtěl, abychom vyráběli takové ty klasické proteinové tyčinky, které prodává každý druhý (ne-li každý "jednaapůltý" :-)) výrobce - tedy směs na oko se tvářících kvalitních proteinových zdrojů, nespočet přídatných látek (když vidím některé proteinové tyčinky, tak bych si dal možná radši pověstnou grónskou pomazánku z Pekla na talíři), hromada cukru či dokonce ztužené tuky atd. To je také důvod, proč proteinové tyčinky řešíme (doslova) několik měsíců.

Mám již připravené nějaké zajímavé otázky do soutěže, ale ještě chvíli vydržte. Jen na "ochutnání" přikládám obrázek z testování proteinových tyčinek a jedné, napříč trhem velmi oblíbené příchutě. Jen tak MIMO SOUTĚŽ (protože to je fakt hodně lehké :)), tipnete, co to je za příchuť? Jen napovím: je neskutečně dobrá.

PS: Klidně se rozepište, co Vás obecně na tyčinkách štve a kdyby bylo na Vás, co byste v nich za ingredience viděli nejradši?

Naposledy upravil eSko dne pá únor 26, 2016 3:49 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petey

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2016 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cokolada-arasidove maslo?

najviac ma sere ked su ako zuvacka, pripadne ako kamen, jediny weider robi tycinky ako tak vyhovujuce
Douglas

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2016 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Me nejvic sere cena. A vetsinou cim kvalitnbejsi tim (samozrejme) drazsi. :-D
Mam rad obecne flapjacky a slozenim i chuti hodne dobre quest a prom-in, ted taky smartlabs, ale ty sem videl jen na papire. Docela dobre ma taky 4fitness.
Nejhorsi je asi nutrend, hlavne slozeni plus cena a ta jejich pompeznost, chut s tolikem cukru ani spatna byt nemuze. To kdyz se objevi v krame se zdravou vyzivou (internetove obchody vcetne), tak i laikovi musi byt jasne ze je neco spatne. To je podle me naprosta ukazka, jak to vypadat nema (krome marketingu).
Endo

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2016 2:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Určite to bude jedno z týchto:
Karamel-arašidy
Pumpkin pie
Vanilka-mandľa

Tyčinky typu Quest a pod. sú síce fajn, ale mne osobne prekáža taká tá ich lepivosť, keďže sú bez polevy. A to by som možno privítal u nejakej tyčinky. Polevu, ktorá nieje plná stuženého tuku a cukru.
Ako malému, hoci som do seba hádzal samé nezmysly mi chutili musli tyčinky s jogurtovou polevou. Takže by sa mi pozdávalo niečo také. Teda tyčinka s kvalitným zložením a jemnou polevou s kvalitného jogurtu bez aditív. V takomto prípade asi ideálne nejaká ovocná príchuť aby sa fajn spojila s miernou kyslou chuťou jogurtu. Ale to je len taká moja vízia, neviem ani či by sa niečo také dalo spraviť, nevyznám sa. Ale asi si to nechám petentovať.
Mablung

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2016 4:34 pm    Předmět: Re: Soutěžte se Survivalem (II.) - proteinové tyčinky Odpovědět s citátem

Já si vystačím s tyčkama z DMka, což není segment, kterému byste chtěli konkurovat. Ale, proč sem píšu. Vždy vidím tyčinky jen sladké. Zkoušel někdo udělat tyčinky třeba s příchutí bůčku?
Endo

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2016 4:39 pm    Předmět: Re: Soutěžte se Survivalem (II.) - proteinové tyčinky Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Já si vystačím s tyčkama z DMka, což není segment, kterému byste chtěli konkurovat. Ale, proč sem píšu. Vždy vidím tyčinky jen sladké. Zkoušel někdo udělat tyčinky třeba s příchutí bůčku?

Maxsport ma veggie protein bar s príchuťou pizza napr. :D
viktoria

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2016 8:27 pm    Předmět: proteinovka .] Odpovědět s citátem

Ahoj,
tycinka na obrazku vypada zajimave :))

Me osobne na tycinkach vadi:
- cokoladove polevy
- lepivost jako napr u questek
- preslazenost..nektere tycinky jsou tak sladke, ze ani necitim chut ale jen to sladke.
- presprilis cukru
- slozeni, ktere me neprestava udivovat (palmovy olej a dalsi super prisady nemaji ve zdrave vyzive co delat). Cim kratsi slozeni, tim lepsi tycinka (samorejme ne slozena z nejakych nesmyslu)
.
vyzkousela jsem vsechny mozne znacky i prichute. U me zatim vede nova tycinka od prominu (prichut cokolada). Neni preslazena, neobsahuje zbytecne moc cukru a slozeni je super...za me top.

tycinku se kterou bych byla spokojena bych si predstavovala takto:
ne moc sladka, vetsi podil proteinu, nizsi podil tuku a minimum cukru, aby se dala z obalu normalne jist a ne abych to odlepovala jako questku :], prichut by me lakala napr arasidy+liskove orechy+kokos (napr neco jako proteinela od czech virusu) :D, karamelova, kokosova, malina s kousky bile cokolady, vlassky orech, susenkova (napr oreo) :D, optimalni cena nejlip 40-50.- Kč (cca 1Kc/gram).

:)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2016 8:54 pm    Předmět: Re: Soutěžte se Survivalem (II.) - proteinové tyčinky Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

jj, nebo treba lovecak
Mablung

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2016 9:02 pm    Předmět: Re: proteinovka .] Odpovědět s citátem

viktoria napsal:

tycinku se kterou bych byla spokojena bych si predstavovala takto:
ne moc sladka, vetsi podil proteinu, nizsi podil tuku a minimum cukru, aby se dala z obalu normalne jist a ne abych to odlepovala jako questku :],

Moc se ve výrobě tyčinek nevyznám, ale tipl bych si, že chceš kvadraturu kruhu. V té tyčince musíš mít tuk a cukry, aby to nebylo hnusné. Když se budeš snažit výrazně snížit podíl tuku a cukru, budeš to muset nahradit nějakými sračkami.

Peter Ustinov napsal:
Mablung napsal:

jj, nebo treba lovecak

To zní tak krásně karciogeně, až slintám na podlahu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá únor 26, 2016 4:05 pm    Předmět: Re: proteinovka .] Odpovědět s citátem

viktoria napsal:
Ahoj,
Me osobne na tycinkach vadi:
- cokoladove polevy
- lepivost jako napr u questek
- preslazenost..nektere tycinky jsou tak sladke, ze ani necitim chut ale jen to sladke.
- presprilis cukru
- slozeni, ktere me neprestava udivovat (palmovy olej a dalsi super prisady nemaji ve zdrave vyzive co delat). Cim kratsi slozeni, tim lepsi tycinka (samorejme ne slozena z nejakych nesmyslu)

Ad čokoládové polevy - naše ji mít nebudou, takže i v létě na koupáku budou použitelné :)
Ad lepivost - bohužel s určitým stupněm lepivosti se u kvalitních tyčinek člověk chtě nechtě setká, kort pokud se dělá vysokoprocentní zastoupení bílkovin (pokud se nemýlím, naše bude 40%!) a ony zdroje jsou zejména mléčného původu... pokud je zdroj bílkovin v suchém stavu, tak po setkání se slinami udělá prostě tu pověstnou "lepivost"... naše první zkušební vzorky v tomhle ohledu byly "blombytahájící", ale to bylo také kvůli tomu, že se ve výrobě omylem neudělala kombinace bílkovinných zdrojů, jakou jsme chtěli, ale v tyčinkách byl jen syrovátkový izolát (nic jiného)... takže nechtěně vznikla asi vůbec jedna z nejkvalitnějších tyčinek, ale zuby radost neměly V nynější (správné) receptuře je ta lepivost snížena na absolutní nutné minimum.
Ad přeslazenost - zde mám dobrou zprávu, také nejsem na přeslazené tyčinky a nynější receptura je v tomhle ohledu dokonalá
Ad cukr - nebude, bude jen med a u jedné z příchutí banánové pyré :)
Ad složení - zde jako výživář musím říct, že nerafinovaný palmový olej nemá, v případě střídmé konzumace, negativní vliv na zdraví člověka, spíše naopak (problém je spíše rafinovaný a pak ekologický dopad), to jen na okraj, nicméně v našich tyčinkách nebude a zadání receptury právě bylo už od počátku jasně uvedeno bez PO. V úplně původní receptuře byl slunečnicový olej, ale ten jsem navrhl vyměnit za olej řepkový, který má příznivější poměra omega 3 a 6 mastných kyselin.

Nicméně nyní přede mnou leží poslední vzorky a nějakým způsobem ta kombinace vybraných surovin a oleje je už asi moc, takže jsou nežádaně mastné. Sice chuť je díky tomu asi ještě o úroveň výše, ale další várka bude se sníženým obsahem řepkového oleje, aby vše bylo perfektní a neměli jste rty jak kdybyste si půlku dne mazali jelení lůj na rty. :)
Endo

PříspěvekZaslal: pá únor 26, 2016 4:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neostáva nič iné, len sa nechať prekvapiť čo zaujímavého Survival zase prinesie.
Jedine, že by si poslal pár kúskov na ochutnávku spolu s Instant Amino.

Držím prsty, nech to dopadne dobre a konečne tu budú poriadne tyčinky.
Spazik

PříspěvekZaslal: pá únor 26, 2016 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tyčinky jsou obecně drahé jako prase, zejména pokud mají trochu kvalitnější složení - 40-50,- za 50g "ovesných vloček+cukru+sušeného mléka", to je luxus jako prase Ale chápu že výroba cukrovinek není charita :-)
Kupuji je tedy opravdu zcela ojediněle, pro použití na cesty, kde není jiná možnost.

A "Pokud to chutná jako Snickers, je to složením něco jako snickers"
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá únor 26, 2016 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

koupit geishu a zapít hydrem. dostaneš chuť i kvalitu.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá únor 26, 2016 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobně koukám jen na složení, aby to fakt nebyl hnus á la Nutrend, který se zdravou výživou nemá moc společného.

A pokud jde o přání - mě jsou příchutě vcelku jedno - proteinové tyčinky beru jako "kokino", když mě chytne mlsná. Co by se mi skutečně strašně líbilo, kdyby byly proteinové tyčinky bez sacharidů (je mi jasný, že to nejde) nebo jen s absolutním minimem - to by se mi nejvíc hodilo do low carb day, protože to mě honí mlsná pořád.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: pá únor 26, 2016 10:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Osobně koukám jen na složení, aby to fakt nebyl hnus á la Nutrend, který se zdravou výživou nemá moc společného.

A pokud jde o přání - mě jsou příchutě vcelku jedno - proteinové tyčinky beru jako "kokino", když mě chytne mlsná. Co by se mi skutečně strašně líbilo, kdyby byly proteinové tyčinky bez sacharidů (je mi jasný, že to nejde) nebo jen s absolutním minimem - to by se mi nejvíc hodilo do low carb day, protože to mě honí mlsná pořád.

Né, že bych byl nějakej zastánce nutrendu, ale co se ti konkrétně nezdá třeba na excelentce ? (tu jsem si totiž zrovna jednou dobrovolně koupil)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zákulisí z výroby suplementů Survival - proteinové tyčinky Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: