jasně, souhlasim s tim, že každýmu vyhovuje něco jinýho, já třeba bych takhle jíst nemohl, ale proč ne... evidentně ti to sedí.
Myslim si sice že neni dobrý žádný extrém - ať už je to 300g tuku denně, 0g sacharidů, samý sacharidy, kila masa denně atd. ale proti gustu...
Poviem ti k tomu toľko. Z tvojho teoretického pohľadu (neskúsil si, nevieš) je to extrém. Z môjho pohľadu a z môjho pocitu tela to žiaden extrém nie je. V podstate nikdy mi nie je nevoľno po najedení sa. A ani unavený po najedení sa nebývam. Keby som konzumoval menej tukov (dajme tomu tých 200-250) denne, SCHUDOL by som niečo z tých mojich 83kg na 190cm.... Overené. Nemôže byť predsa extrém to, z čoho keď uberiem, tak zbytočne schudnem, pričom keď čítaš o mojej výške a váhe, tak určite ti nenapadne, že mám tuku "nazbyt", nakoľko nemám...
Mimochodom, tých 300g je väčšinou 400g. Proste pekne malá porcia (objemovo) x 3 (lebo 3 jedlá denne), ktorá uspokojí potreby môjho organizmu.
Nekdy vyfot jak to vypada to tvoje jidlo, nebo ještě lepe jak to jis nebo piješ?
ale to nie je nic nove, to vedeli uz Suchanek a Genzer
A je to vyřešené, může za to kouzlo reklamy
_________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
Na papíře. Jenže problém je vypalování pralesů, což je spojený právě s PO. Nikdo samozřejmě nevypaluje v Indonésii prales, aby tam prásknul řepkový pole.
Přesně tak.....ono je to dvousečná zbraň - kvůli těm důvodům, co se píšou v článku a které prezentují PO jako "šetrnější" k přírodě (ve skutečnosti je to prostě a jednoduše levněji pěstovatelná rostlina), je záměr palmy olejné pěstovat kvanta a kvanta a kvanta.....na mnohem větších plochách než se celkem potřebuje pro pěstování řepky apod. Zkrátka prostě proto, aby palmového oleje bylo co nejvíc, když je to takový dobrý kauf - zejména pro cukrovinkovou výrobu atd.
Takže v konečném důsledku se pralesů vypaluje pro pěstování PO mnohem víc na mnohem větších plochách než na jakých se pěstuje např. ta řepka....zřejmě pod heslem, že PO není nikdy dost aneb Jupíííí, pěstování palem olejných stojí méně a produkuje více - vysadíme toho megakvanta - to se bude hodit.
_________________ Life begins at the end of your comfort zone.
---------------------------------------------------
https://www.facebook.com/fitdezerty/
Přesně tak.....ono je to dvousečná zbraň - kvůli těm důvodům, co se píšou v článku a které prezentují PO jako "šetrnější" k přírodě (ve skutečnosti je to prostě a jednoduše levněji pěstovatelná rostlina), je záměr palmy olejné pěstovat kvanta a kvanta a kvanta.....na mnohem větších plochách než se celkem potřebuje pro pěstování řepky apod. Zkrátka prostě proto, aby palmového oleje bylo co nejvíc, když je to takový dobrý kauf - zejména pro cukrovinkovou výrobu atd.
Takže v konečném důsledku se pralesů vypaluje pro pěstování PO mnohem víc na mnohem větších plochách než na jakých se pěstuje např. ta řepka....zřejmě pod heslem, že PO není nikdy dost aneb Jupíííí, pěstování palem olejných stojí méně a produkuje více - vysadíme toho megakvanta - to se bude hodit.
:)
palmový olej se asi nedá pěstovat třeba tady v Česku. takže v poměru na velikost plochy je to samozřejmě míň.
Dá se vypěstovat levněji a taky se dá stejně draho prodat -> vyšší zisky pro producenty
Je ale kvalitnější? Je potřeba ho vůbec pěstovat? Je vyšší zisk producentů dobrý argument pro ničení planety? Moje tělo je nastaveno na máslo a sádlo. Já nejsem nastavený na soju, palmový olej, pohanku ani jiné sračky. I kdyby to rostlo ze zápornými náklady. Nejsem.
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
Dá se vypěstovat levněji a taky se dá stejně draho prodat -> vyšší zisky pro producenty
Je ale kvalitnější? Je potřeba ho vůbec pěstovat? Je vyšší zisk producentů dobrý argument pro ničení planety? Moje tělo je nastaveno na máslo a sádlo. Já nejsem nastavený na soju, palmový olej, pohanku ani jiné sračky. I kdyby to rostlo ze zápornými náklady. Nejsem.
Bráno poměrem: zatímco v ČR se zemědělsky hospodaří na 54% celkové rozlohy státu (a to všechny plodiny dohromady vč. řepky), v tropech úspěšně usilují o to, aby se (nejen) zemědělsky "hospodařilo" na 99% celkové rozlohy států a pralesy tomu musí ustupovat. A v Indonésii nejvíc ustupují palmě olejné.
Ostatní makroregiony mimo Indonésie se s tím taky nepářou - např. v Jižní Americe bylo v roce 1961 celkem 58mil. ha orné půdy a v roce 2003 už 107mil. hektarů.
Rozdíl je v tom, že i když by se u nás čehokoliv dalo pěstovat mnohem víc, asi by neprošlo kdyby se tu chtěl vykácet Krkonošský národní park a udělat místo něj pole že?? V tropech na to každý se*e.
A mimochodem...Daymoon má pravdu.... X desítek let PO potřeba nebyl - čokolády se vyráběly s máslem nebo ztuženými tuky, zdravější PO rozhodně není...jediným argumentem zůstává jeho ekonomická výhodnost pro výrobce, kteří jím nahrazují tradiční přísady. To je vše. Za vším hledej prachy.
_________________ Life begins at the end of your comfort zone.
---------------------------------------------------
https://www.facebook.com/fitdezerty/
Naposledy upravil Makuška dne út březen 01, 2016 9:10 am, celkově upraveno 1 krát
To je jako tvůj vrcholný argument nebo průměrný žvást za 5 vteřin vymyšlený?
Čokoláda se vyráběla mnohem dřív, než nějaký hnusný oleje lidi uměli vyrobit. O tom, že taková čokoláda byla mnohem kvalitnější nemusíme polemizovat. A to, že by byla 5x dražší je klidně možný. A možná taky nebyla.
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru