Od jakých vah používat pásek

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Od jakých vah používat pásek  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Od jakých vah používat pásek
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ExltuS

PříspěvekZaslal: po březen 07, 2016 11:34 pm    Předmět: Od jakých vah používat pásek Odpovědět s citátem

Od jakých vah mám začít používat pásek na základní cviky, abych si neublížil? Nezvedám zatím žádné váhy (maximalku na dřep mám 70kg), ale nevím jestli je rozumnější si pořídit pásek už teď a neriskovat zranění (nevím vlastně ani jestli nějaké hrozí při tak nízkých vahách), nebo radši cvičit bez něj a posílit střed těla?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
balbi

PříspěvekZaslal: po březen 07, 2016 11:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zaměř se na techniku, vypiluj ji k dokonalosti, postupně přidávej a pásek nebudeš potřebovat ani u těžkých vah. Samozřejmostí jsou i další cviky (kromě velké trojky), které ti posílí střed těla, který pak využiješ prakticky u každého cviku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: út březen 08, 2016 5:46 am    Předmět: Re: Od jakých vah používat pásek Odpovědět s citátem

ExltuS napsal:
Od jakých vah mám začít používat pásek na základní cviky, abych si neublížil? Nezvedám zatím žádné váhy (maximalku na dřep mám 70kg), ale nevím jestli je rozumnější si pořídit pásek už teď a neriskovat zranění (nevím vlastně ani jestli nějaké hrozí při tak nízkých vahách), nebo radši cvičit bez něj a posílit střed těla?

Naučit se pořádně techniku a pokud nemáš soutěžní ambice, nebo mermomocí nechceš zvedat za každou cenu co nejvíc, tak pásek nepoužívat vůbec. Resp. pak pokud bys fakt chtěl, tak by neuškodilo si ho vzít na nějaký maximálky, ale jinak bych ho ososbně nepoužíval :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samouk

PříspěvekZaslal: čt březen 10, 2016 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když ve fitku zvědám "větší" váhy, mnoho lidí mne stále tluče za to, kde mám opasek.

"VŽDY NAD 30KG SVÉ VÁHY NOSIT OPASEK. "

Mýtus, který budeš slýchávat denně dle mého míjení.

Záleží na mnoho faktorech, např. při dřepu ti každý řekne, že jim opasek drží záda, houby. Střed těla ti je drží a to vypiluješ správnou technikou a správným dýcháním u mrtvého tahu a dřepu.

PS je to jen můj názor a zkušenost. Takhle to vidím a cítím.
samouk
Cmeni

PříspěvekZaslal: čt březen 10, 2016 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pásek používám skoro každej trenink, bez něj si nějaké cviky nedovedu vůbec představit. Je to hlavně na tobě jak se cítíš.
Draper

PříspěvekZaslal: čt březen 10, 2016 10:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja se neridim tim, od jakych vah, ale spis u jakych cviku. Nekde mi vyhovuje a hodne pomuze , jinde zase naopak
Napriklad u mrtvol, i kdyz bych si zkousel maximalky, tak si pasek NIKDY nevezmu, vylozene mi vadi a ubere na vykonu, ale treba u pritahu v predklonu si ho davam prakticky uz od nejakych 70kg cili rozcvicovacich serii a bez nej bych je nebyl schopnej adekvatne odvicit, stejne tak treba pritahy spodni kladky,kde mi vylozene svedci
Mozna je to jen o zvyku, ale jak uz bylo vyse psano, je to hlavne o pocitu a kdyz vim, ze mi pri danem cviku pomuze, tak si nebudu hrat na drsnaka , aby mne pak tyden bolely zada

Ale tech cviku, u kterych ho pouzivam, je opravdu minimum, pocitam tak 4-5 a vetsinou jde o nejakou formu pritahu
Judson

PříspěvekZaslal: čt březen 10, 2016 10:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja si treba neumim predstavit, ze bych bez pasku delal bicaky ve stoje, at uz velka cinka nebo jednorucky.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: čt březen 10, 2016 10:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem dnes v posilce viděl, jak se pásek válel na hajzlíkách Evidentně to má mnoho použití
Dave1913

PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2016 6:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Používám ho JEN na dřepy a mrtvé tahy. Vždycky ho dávám od nějakých 70-80% maximálky. Ale ot jen kvůli závodům. Zjistil jsem, že nejsem schopnej potáhnout 190+ bez opasku, i když maximálku mám 220.
Jsem na sebe naštvanej a po závodech dávám pásek pryč a budu cvičit JEN bez pásku, abych posílil střed těla. Ten mám docela silnej, ale není to ono.

Takže pokud budeš cvičit špatnou technikou, opasek ti trochu pomůže. Pokud techniku vypiluješ, opasek nepoužívej (pokud nemáš závodní ambice - powerlifting/strongman) nikdy .
Humanic145

PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2016 9:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja bych doporučil nikdy :)
RaptorMira

PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2016 10:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pásek mám pořád. Na sklapovačkách a sed-lehu trochu vadí, tak to necvičím...
Mablung

PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2016 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Já jsem dnes v posilce viděl, jak se pásek válel na hajzlíkách Evidentně to má mnoho použití

Jasne. Znas ten pocit, kdy se ti chce, jen kdyz mas na sobe kalhoty, ktere ti tlaci na streva? Kdyz je sundas, tak nic. Pasek je nejgenialnejsi vynalez v teto oblasti od vynalezu mekkeho toaletniho papiru. Za chvili bude jeho pouzivani i stejne rozsirene
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2016 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pásek bych dával už v šatně, v případě potřeby bych jich dal klidně i více... :))

Tohle pochopí asi jen hrstka lidí. Pro Exituse: neber mě vážně.
DeGuise

PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2016 12:33 pm    Předmět: Přidám jednu inteligentní odpověď Odpovědět s citátem

Používám pásek výhradně přes oči, u nás v posilce to ani jinak nejde.
Ikee

PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2016 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Pásek bych dával už v šatně, v případě potřeby bych jich dal klidně i více... :))

Tohle pochopí asi jen hrstka lidí. Pro Exituse: neber mě vážně.

Teda eSko, To máš vážně Marný..

Když už použiju pásek, tak skutečně až nad hranicí mého BW u dřepu a u mrtvoly snad skoro vůbec. Ale já ani nejedu žádná šílená maxka typu jedniček, takže když už neudržím sama techniku, jdu radši od toho.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Od jakých vah používat pásek Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: