Trenink bez cvičení dolních končetin?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trenink bez cvičení dolních končetin?  Úvodní stránka -> Trénink -> Trenink bez cvičení dolních končetin?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pan_Absinth

PříspěvekZaslal: po březen 14, 2016 7:56 pm    Předmět: Trenink bez cvičení dolních končetin? Odpovědět s citátem

Brý večír! Jaký násedky může mít, pokud dlouhodobě vynechám trenink dolních končetin? Už víc jak měsíc je necvičím. Posiluju už asi 4. rokem a hraju zároveň futsal, občas běhám. Nohy mám tím pádem pořád v zápřahu a občas je nestíhám regenerovat. V posilce vždycky byly moji silnější stránkou.

Nohy určitě plánuju opět zařadit v momentu, kdy poznám, že začínají zaostávat. Moje otázka tedy zní, co se může stát, když je z treninku vyřadím? Může to mít nějaký vliv na růst ostatních svalových partii?

Díky! ;-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nio96

PříspěvekZaslal: po březen 14, 2016 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nějaký ano.. :) nejsem tedy odborník, ale existuje spousta studií, že vylučování růstového hormonu zvyšuje trénink větších svalových partií, což největší svalová partie stehna určitě jsou. Často tedy najdeš trénink na narůst rukou, kdy je cvičíš současně s dolní částí těla. :) Dalo by se tedy říct, že jakou partii přidáš k tréninku nohou, více poroste. Každý jsme ale různí, proto to zkus a uvidíš, třeba to na tebe nebude mít žádný vliv. :)
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: po březen 14, 2016 11:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stane se tohle:

Dřepy bys prostě neměl vynechávat nikdy, ale můžeš se vysrat na různý zakopávání a podobný chujoviny.
JiriV

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 7:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta fotka je dost zcestná bo hraje futsal, takže těžko dosáhne takového rozdílu mezi horní a dolní polovinou těla. To by jsi mohl ještě postnout závodníka silniční cyklistiky .
Jinak chápu, že jeho nohy dostávají zabrat. Já bych dřepoval střídavě s menšíma (víc op.) a většíma váhama (méně op.) dle náročnosti tréniku futsalu a taky podle vlastního pocitu. Dřepy jsou prostě základ.
Dave1913

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jednou týdně cvičit dřepy by pro tebe neměl být problém. Zkus si to nějak naplánovat s futsalem, ať je máš mezi tréninky a neomezují tě v dalším trénování, ale cvičit dřepy je důležitý.
Pan_Absinth

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Oukej, víceméně se to shoduje s mým domněním. Díky borci ;-)
ShDW

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já teda nevím ... Ale kdybych dělal nějaký takový sport (futsal, hokej, cyklistika a já nevím co), tak bych asi posiloval především dolní končetiny, kvůli síle. Přijde mě to jako nesmysl, necvičit nohy, když je to pro mě důležitá svalová skupina :D . Nevěřím že neuregeneruješ alespoň 1x týdně dřepy.

Rychle na stránku:

Přejdi na: