Ako na hamstringy bez zväčšenia zadku ?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ako na hamstringy bez zväčšenia zadku ?  Úvodní stránka -> Trénink -> Ako na hamstringy bez zväčšenia zadku ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2016 5:31 pm    Předmět: Ako na hamstringy bez zväčšenia zadku ? Odpovědět s citátem

Ahojte.
Zaostávajú mi hamstringy v pomere ku zadku......
Drepy (akékoľvek) u mňa spôsobujú zväčšovanie zadku, ale majú malý vplyv na hamstringy - takmer nijaký.
Mŕtve ťahy - tie už nerobím z dôvodu, že mám po nich zadok ako Jenifer Lopez /berte s humorom/ (a to som typ, ktorý nemá "veľké nohy"...)...
Ostáva mi len robiť do zblbnutia zakopávania, aby pri pohľade z boku môj zadok nevystupoval príliš v porovnaní s hamstringami ?
Držanie tela mám ukážkové, zadok nevytŕčam, len mi proste príliš reaguje na záťaž, stačilo by mi mesiac pocvičiť mŕtve ťahy, a znova ho budem mať veľký...
Zakopávania dávam pri tréningu len 3 série (predkopávania žiadne), lebo mám viac sérií drepov a výpadov... Lenže vôbec mi to nefunguje na hamstringy.... A keď robím "hyperextenziu", tak spolu s dolnou časťou chrbta a hamstringami (ak vôbec rastú), rastie aj zadok...
Pri výpadoch (či vpred či vzad) hamstring takmer vôbec necítim... Vždy len salové napätie v kvadricepsoch a v sedacích svaloch...
Nejaké ROZUMNÉ rady ?
PS : Nie, do zadku nepriberám tuk, šunky mi nikde netrčia, pri 190cm, 82-83kg ani nemajú kde, hlavne na nízkosacharidovej strave...
Inak, aj keď nemám DiamonDa rád, musím uznať, že v bočných postojoch vyzerá od pása dole dobre (vršok nehodnotím), hamstringy solídne, zadok menší, proste takto to vyzerá dobre.
decarabas

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2016 5:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nazdar Rando,

ja som v poslednom case zacal zaradovat glute ham raise a hamy z toho beru paradne, skus.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2016 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

čau, Decarabas. Na to v posilke kde chodím ale storj nie je (šetrím čas, nechcem chodiť inde), neviem teda kde zakvačiť nohy, aby som si zároveň netlačil na kolená (a neodžubkal si ich)... Hmm..niečo budem musieť vymyslieť...ale neviem čo...
Inak je sranda, že na biceps mi izolované bicepsové cviky zaberajú PERFEKTNE. Ja som biceps necvičil (trochu rarita,že ? :D), teraz som začal, a už pozerám, že sa z neho stáva moja výstavná partia ...
Ale späť ku hamstringom, na ktoré žiaľ genetiku nemám.
decarabas

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2016 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nohy si mozes zahaknut pod rebrinu, pod nalozenu cinku alebo ti ich niekto podrzi. Pod kolena si hod uterak alebo karimatku a vybavene:

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2016 5:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Decarabas : Díky, to s tou činkou (ako istič) skúsim.
Endo

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2016 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Som_v_nutricnej_ketoze napsal:
Decarabas : Díky, to s tou činkou (ako istič) skúsim.

Ešte lepšie je to robiť takto:

Tento stroj na chrbát ma určite každé fitko.
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2016 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Možno by to dobre (viac-menej) šlo precvičiť pri správnej technike aj na TRX systéme... ? Hmm...
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2016 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2016 10:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Mablung

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2016 3:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
Nazdar Rando,

ja som v poslednom case zacal zaradovat glute ham raise a hamy z toho beru paradne, skus.

g]

Mel by to byt dobry cvik. Pro me je to bohuzel jen jistota krece :- (
sk

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2016 8:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tenhle cvik jsem zkousel zaradit nekolikrat, ale bud mam tak slabe hamstringy, nebo delam neco spatne, nevim...ale ve vysledku z toho byla otlacena kolena a kdyz jsem zkousel zabrat naplno, tak krece
Pr!nc

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2016 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus zakopávání jednou nohou, s maličkou váhou, a u zakopávání nesmíš zvedat zadek nahoru, jde o to, aby se hamstring maximálně zkrátil. Pohraj si s tempem opakování, dolů to spouštěj pod kontrolou a nahoru se snaž explozivně, ale pořád pod kontrolou, aby nebyla dopomoc glutealů.
Také můžeš vyzkoušet legpress s nohama hodně nahoře na platformě, ale opět se mohou zapojovat glutealy.
Nebo též mrtvé tahy s mírně pokrčenýma nohama s jednoručkami.

Ale zapojení svalových skupin na spodní části těla (kvadricepsy, glutealy, hamstringy) je dost o tom, jaké máš pákové poměry a jak dlouhé máš stehenní kosti a jak flexibilní máš boky a kotníky, je to o biomechanice pohybu a tělo si většinou rádo vybírá ten způsob provedení, který je z jeho pohledu nejekonomičtější a nejvíce mu sedí.
Ten, kdo má dlouhé stehenní kosti, bude mít tendenci hodně cviků brát glutealy na úkor kvadricepsů a pak silné glutealy mohou přebírat práci slabších hamstringů obzvlášť tehdy, pokud je při cvičení necítíš.
Zkus kouknout na videa od Bena Pakulskiho, ten ve svých videích tyhle věci vysvětluje.
Já mám naopak problém s rozvojem spodní části kvadricepsů v oblasti kolen.
Magumi

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2016 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Som_v_nutricnej_ketoze napsal:
Možno by to dobre (viac-menej) šlo precvičiť pri správnej technike aj na TRX systéme... ? Hmm...

JJ:

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Hrdli

PříspěvekZaslal: po březen 21, 2016 10:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
mám naopak problém s rozvojem spodní části kvadricepsů v oblasti kolen.

Mám stejnej problém,hlavne vnější strana, nepřišel si jak to?

Rychle na stránku:

Přejdi na: