Zdravím, je tu někdo, kdo by mi poradil s uvolněním spodních zad prosím???
Už se s nimi trápím nějakou dobu - nejedná se o oblast bederní páteře, ale ještě níž o oblast ...zhruba až úrovně kostrče vodorovně v úrovni kyčlí - viz můj pokus zaznačit to do obrázku.
Dlouhodobě v té oblasti cítím tlak, který umí přejít až do bolesti a bývá dost nepříjemný. Přirovnala bych to k takovému tomu pocitu tlaku než vám křupne v nějakém kloubu, ovšem já to cítím trvale a teď po intenzivnějším posilování (mrtvé tahy, dřepy apod.) ještě víc.
Nedaří se mi to nijak uvolnit - zkoušela jsem viset na hrazdě, rotovat ve visu pánví, vleže překládat jedno koleno přes tělo s rotací hlavy na druhou stranu - nepomáhá níc. Jinak mě záda nebolí.
Trošku z té bolesti podezřívám své hypermobilní kyčle - je to možné???
Pokud by někdo uměl poradit, jak to aspoň krátkodobě uvolnit, budu ráda.
_________________ Life begins at the end of your comfort zone.
---------------------------------------------------
https://www.facebook.com/fitdezerty/
To jsem nikdy nezkoušela. Nicméně já už to cítím pořád. Dřív to nebolelo stále - jen občas to zatuhlo a při pohybu kyčlemi do určité roviny to lehce luplo a dobrý - teď už to bolí natrvalo a nejsem schopná to uvolnit ničím.
Začínal som podobne. Tiež som cítil tlak v tejto oblasti či pri istých pohyboch atd. Rovnako som sa snažil dlhú dobu to uvoľniť nejak sám resp. čakal som, či to neprestane samo. Ale nič. Tak som navštívil fyzioterapeuta, ten ma ponaťahoval, postláčal a pod. s verdiktom, že to bude chcieť pár rehabilitácii a masáže, no z nejakej povinnosti ma poslal na RTG. A dobre že to spravil. Výsledok je posunutá platnička a už 3 roky utrpenia (ber s nadhľadom ).
Takže by som to nepodceňoval a určite navštívil lekára nech máš istotu čím to je spôsobené. Ak to bude fakt potrebné len uvoľniť, tak ti určite lekár pomôže viac ako tých pár riadkov čo ti tu niekto napíše.
me tam kdysi ,,kruplo,, pri mrtvole a citil jsem v tom miste takovy neprijemny a bolestivy tlak, ale bylo to v obdobi vanoc, kdy stejne necvicim, tak jsem tomu dal 14dni volno a zlepsilo se to asi o 50%, tak jsem jeste 2 tydny tenkrat pockal a bylo to ok
Stažený pánevní dno, zevní rotátory kyčle a s největší pravděpodobností permanentně bloklý sacroilikální kloub.
To je obvyklý obraz při bolestech zde, zvlášť u ženy, zvlášť u hypermobilní co dělá takový sporty co ty.
Plus tam toho bude rozházenýho dost od kyčlí po přechod hrudní a bederní páteře.
Ehm a dá se to nějak eliminovat??? Masáže?? Fyzioterapie??? Cvičení?? Posilování??? Kloubní výživa??
Hlavně mi prosím neříkej, že se dá přestat sportovat.
Jinak jsem si zadala do Googlu ten název kloubu, abych věděla co to vůbec je a zkusila pár pohybů a bolí mě přesně toto a to jakože dost nicméně moje bolest začíná až v momentu, kdy mám koleno skoro u brady - to ta hypermobilita:
Potýkám se s podobným problémem. Bolívá mě to spíš na pravé straně (mám trochu skoliózu). Už jsem kvůli tomu obešel hodně fyzioterapeutů. Pokusím se sepsat pár bodíků, které mi pomáhají.
- dost velkou část dne prosedím, poloha, která je pro mě nebolestivá je s rovnými zády a koleny od sebe, chodidla na zemi (klidně až pod židlí)
- pohyb, ale to asi nemusím zdůrazňovat. Paradoxně mi dělají dobře mrtvoly.
- dřep, občas jdu do dřepu i když čekám na vlak nebo když něco dělám na zemi. Je to parádní přirozená poloha, která pěkně uvolní spodní záda.
- s tím dřepem souvisí i uvolnění zevních rotátorů kyčle (jak už bylo řečeno)
- masáž bolestivé oblasti tenisákem nebo golfáčem - prostě se chvíli válej po míčk ua snaž se najít bolestivá místa, tlakem se postupně uvolní
To pomáhá mě. Snad to bude pro tebe aspoň inspirace.
Díky moc chippie. Určitě vyzkouším. Aktuálně jsem přišla na to, že v dřepech s VČ se budu muset hlídat s technikou - mrtvola mě čeká ve čtvrtek, ale minulý týden super.
Jdu se válet po balonku. Jaaaaauuuuu.... už jen ta představa bolí, ale zkusím věřit, že to povolí.
Btw. jeden tip ode mě pokud máš doma k dispozici fitball velký - naše fyzioterapeutické lektorky mi poradily následující: sednout si na nafouknutý fitball s koleny v úhlu k zemi 90 st - pomalu se předklánět hrudníkem směrem ke kolenům - rukama (předloktím) obejmout zespodu nohy (stehna) - schoulit hlavu do klubíčka a vydechnout do těch vyhrbených spodních zad.
Musím říct, že když jsem to vyzkoušela poprvé, tak jsem málem vyskočila z kůže, takže teď to zkouším opatrně, ale na protažení té oblasti je to vééélmi intenzivní alespoň pro mě.
(dá se praktikovat i ve stoje, ale to je pro mě zatím moc au au).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru