|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Makuška
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Riku
|
|
nahoru |
|
|
Makuška
|
|
nahoru |
|
|
Riku
|
Zaslal: po duben 04, 2016 9:18 pm Předmět: |
|
|
No vidíš, já smažím na sádle, stejně jako to dělali moji prarodiče kterým je přes 90 let a jsou zdravější než většina dnešních pomatenců, kteří nevezmou do pusy něco, co nemá nálepku bio, raw, nebo superpotravina ale to už jsme asi dost OT
|
|
nahoru |
|
|
Makuška
|
Zaslal: po duben 04, 2016 9:22 pm Předmět: |
|
|
Riku napsal: | ale to už jsme asi dost OT |
|
|
nahoru |
|
|
Hulkie
|
Zaslal: po duben 04, 2016 9:32 pm Předmět: |
|
|
Makuška napsal: | Ty mě je vcelku jedno co tu chceš nebo nechceš hejtovat. Pro mě pokud se někdo pozastavuje nad červenou čočkou jako zdrojem bílkovin, Ok.... asi se k němu ta informace ještě nedostala. A jestli kvůli tomu chce shazovat tepelnou úpravu na pánvi....a dohadovat se jestli to je smažení nebo co to vlastně je.... mě je to šumák. Asi si každý pod smažením představujeme něco jinýho.
Já doma používám na svoje "smažení" olivový olej běžně, ale používám i kokosový, avokádový nebo mandlový a občas i rýžový. Jestli se na tom nemá smažit neřeším, protože moje spotřeba 1 polévkové lžíce na "osmažení" asi 25 karbenátků je téměř na sucho. Nevidím v tom problém. |
ta červená čočka má nějaké jiné aminokyselinové spektrum? v čem je jiná proti normální? vařím ji dost často, protože je to rychlý...
|
|
nahoru |
|
|
Makuška
|
Zaslal: po duben 04, 2016 10:08 pm Předmět: |
|
|
Hulkie napsal: | Makuška napsal: | Ty mě je vcelku jedno co tu chceš nebo nechceš hejtovat. Pro mě pokud se někdo pozastavuje nad červenou čočkou jako zdrojem bílkovin, Ok.... asi se k němu ta informace ještě nedostala. A jestli kvůli tomu chce shazovat tepelnou úpravu na pánvi....a dohadovat se jestli to je smažení nebo co to vlastně je.... mě je to šumák. Asi si každý pod smažením představujeme něco jinýho.
Já doma používám na svoje "smažení" olivový olej běžně, ale používám i kokosový, avokádový nebo mandlový a občas i rýžový. Jestli se na tom nemá smažit neřeším, protože moje spotřeba 1 polévkové lžíce na "osmažení" asi 25 karbenátků je téměř na sucho. Nevidím v tom problém. |
ta červená čočka má nějaké jiné aminokyselinové spektrum? v čem je jiná proti normální? vařím ji dost často, protože je to rychlý... |
Červena čočka obsahuje kolem 23% bílkovin,ale spektrum aminokyselin nemá kompletní - doporučuje se doplnit např. Lžíci mořských řas nebo vajíčkem. Loupana cervena čočka oproti klasické čočce nenadyma a nemusí se mačet a má srovnatelný obsah vlákniny. Takže oproti normální čočce je stravitelnejsi - to především (Muzou ji i miminka od 8 měsíců ) plus muže sloužit jako zdroj bílkovin (23g B na 100g je dost i na neuplne spektrum) a stejne jako klasicka čočka je to zdroj vlákniny.
http://www.countrylife.cz/cocka-cervena-pulena-500-g-bio-country-life
|
|
nahoru |
|
|
AHOLA
|
Zaslal: st duben 06, 2016 10:37 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
GabrielaKukuczka
|
Zaslal: pá říjen 14, 2016 2:01 pm Předmět: Jogurtový dip |
|
|
Doporučuju čerstvé pečené brambory s domácím jogurtovým dipem. Skládá se z bílého jogurtu, trochy česneku, sůl, pepř a trochu červené papriky a je hotovo :)
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|