|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
tesarpaul
|
Zaslal: po duben 25, 2016 9:30 pm Předmět: Rys vs objem, aneb jak najít zlatou střední cestu? |
|
|
Ahoj,
Je mi 18 let a měřím 190 cm a chtěl bys se s Vámi poradit. Cvičím asi 7 měsíců, takže jsem začátečník a asi jako každý jsem chtěl být během chvíle ten největší bouchač pod sluncem Tak jsem začal s objemem a podařilo nabrat zhruba 8 kg tělesné váhy. Jenže jak to tak bývá tak jsem sice nabral nějaké svalstvo ale k tomu i dost tuku.
Nejprve jsem si říkal, kašlu na to pojedu objem i přes léto dokud nebudu mít alespoň 95 kg (teď aktuálně mám 88 kg na mojí výšku se mi to zdá málo). Pak jsem ale podíval do zrcadla a pak do kalendáře a uvědomil jsem si, že jsem zalitý a že by to asi chtělo přece jenom trochu vyrýsovat a poladit formu do plavek na léto :D
A zde nastává ten problém, proč bych měl jet objem když stejně přiberu se svaly spousta tuku a pak ty pracně nabraný kila budu zase na jaře shazovat. Proto se chci pokusit najít nějaký režim, který pojedu celoročně a budu tak moc nabírat pro trošce svalstva a zbavovat se po malých kouskách tuku.
Právě proto jsem se chtěl zeptat kolik kcal má můj denní jídelníček obsahovat? Můj bazální metabolismus je v netréninkový den nastaven na cca. 2 400 kcal. Předpokládám, ve dnech tréninku se to bude pohybovat kolem 3 000 kcal.
Mám tedy zkusit třeba 2 700 kcal (nemám tušení jestli je to moc nebo málo) a uvidím jak to půjde.
Cvičím 4x týdně silový trénink
Od minulého týdne jsem zařadil 20 minut kardia po tréninku.
Ocením jakékoliv rady, tipy, připomínky
Děkuji moc
A prosím o neukamenování :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út duben 26, 2016 5:29 am Předmět: |
|
|
Jupi
Objevil si svaty gral,nema cenu v"objemu " nabrat 15 kilo,aby jsi pak pracne 14 schazoval!
Spis nez na dietu jwko kovou bych se zameril na"zdravé jidlo"
Maso a zelenina, sem tam syr nebo vajíčka
K tomu poradny teening + teeba HIIT pi skonceni a vaha poleze dolu a nabrane svaly zustanou _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
tesarpaul
|
Zaslal: út duben 26, 2016 3:50 pm Předmět: |
|
|
Okey, díky za radu. Určitě se budu snažit zařadit více aerobních aktivit do svého programu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út duben 26, 2016 4:26 pm Předmět: |
|
|
Hele,kdyz jsem cetl ze neudelas drep, co je tady podle tebe silivy trening??! _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
tesarpaul
|
Zaslal: út duben 26, 2016 5:17 pm Předmět: |
|
|
Asi jsem se špatně vyjádřil, jedu celé tělo. Ale i dřep je součástí tréninku. Rozhodně to ale není asi silový trénink.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út duben 26, 2016 5:50 pm Předmět: |
|
|
Tak uz me nenapinej a napis to sem
A jakej teda jedes,kdyz sw ti odlepuji paty a padas dipredu nebo dozadu??? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Rainier

|
Zaslal: út duben 26, 2016 6:42 pm Předmět: |
|
|
Osobně si myslim, že rozdělovat tréninky a stravu na objem a rýsování je pro normálního smrtelníka absolutně k ničemu. Je to zaběhlá teorie od závodníků - kulturistů - uživatelů AS. Pro ně dieta je striktní omezení sacharidů, při kterých stáhnou všechen i podkožní tuk a AS jim udrží svalovinu. Objem berou období, kdy vysadí AS, aby si tělo odpočinulo, jedi "normálně" a tím pádem natáhnout vodu a trochu tuku, proto to vypadá jako "objem"
Pro běžného cvičence, co rád sportuje, by měl pojem "dieta" ztrácet smysl, jedná se o změnu životního stylu, tzn. kvalitně a zdravě jíst (i potraviny, které si profesionál v dietě nemůže dovolit), do toho MAKAT v posilce (ne si tam chodit odpočinout na stroje) a všeobecně se snažit být multisportovní (běh, kolo, plavání, box, sprinty, brusle, lyže atd ...). Každý chce vypadat jako krabice, ale uvědomte si, že být kulturistou na plný úvazek není koníčkem, ale životem a dle mého trochu i prokletím.
|
|
| nahoru |
|
 |
petrseky
|
Zaslal: po květen 02, 2016 10:21 am Předmět: |
|
|
Rainier - a jaky trenink pro takovýho obyč jedince?
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: po květen 02, 2016 10:39 am Předmět: |
|
|
| petrseky napsal: | | Rainier - a jaky trenink pro takovýho obyč jedince? |
sam sis odpovedel ve svem prvnim prispevku ... silovy :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|