|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
UI8
|
Zaslal: čt květen 12, 2016 9:36 pm Předmět: Posilování - váha činek |
|
|
Zdravím tu všechny,
četl jsem si "tréninky pro začátečniky", zde na fóru, kde jsou cviky jako benchpress, činka atp. Zajímalo by mě jakožto začátečníka, jaká je tak "ideální váha" těchto nástrojů, pokud je mojím zájmem nabrat... Chápu, že každý nejspíš snese jinou zátěž, tudíž se moje otázka dá přeformulovat na "kolik by měl začátečník, zvládnout unést na bench a činky"... Děkuji všem za Vaše rady.
PS: věk 20. výška 171, váha 61kg
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
pilarius
|
Zaslal: čt květen 12, 2016 9:40 pm Předmět: |
|
|
Většinou se to udává v procentech, tj. zjistíš si svoje maximum v daném cviku a řídíš se těmi procenty. Respektive postupuješ tak, abys zvládal daný počet sérií a opakování v nich.
Věk, výška a váha jsou sice zajímavé informace, ale i tak může být odhad klidně o mnoho desítek procent mimo. Vyzkoušej a uvidíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt květen 12, 2016 9:41 pm Předmět: Re: Posilování - váha činek |
|
|
| UI8 napsal: | Zdravím tu všechny,
četl jsem si "tréninky pro začátečniky", zde na fóru, kde jsou cviky jako benchpress, činka atp. Zajímalo by mě jakožto začátečníka, jaká je tak "ideální váha" těchto nástrojů, pokud je mojím zájmem nabrat... Chápu, že každý nejspíš snese jinou zátěž, tudíž se moje otázka dá přeformulovat na "kolik by měl začátečník, zvládnout unést na bench a činky"... Děkuji všem za Vaše rady.
PS: věk 20. výška 171, váha 61kg |
To je teda dost divně formulovaná otázka. Prostě si tam nalož tolik, kolik zvedneš při zachování dobrý techniky. Pak už jenom rozlišuješ jestli jedeš menší počty opakování a chceš budovat v první řáde sílu, nebo větší a chceš budovat svaly. Ale jenom o benchi tohle není - to je o komplexním souhrnu spousty věcí.
|
|
| nahoru |
|
 |
doNny_

|
Zaslal: čt květen 12, 2016 9:42 pm Předmět: |
|
|
Na váhu nehleď, to je pro tebe teď úplně jedno. Základ je se na učit správnou techniku, váhy budeš řešit až později...
...základ je technika a neodláfknutí tréninku. To, že budeš třeba začínat na benchi s prázdnou osobu není vůbec žádná ostuda. K váhám se postupně dostaneš, každý takhle začínal :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt květen 12, 2016 9:42 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
UI8
|
Zaslal: čt květen 12, 2016 9:48 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|