Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 349, 350, 351 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ikee

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky V. napsal:
Teda, chlapi, to jsou názory, jako kdyby se bavili kluci z osmý třídy. Kdo by jich kolik zvládnul apod
Svůj názor na imigranty, Araby, Afričany apod. tady napsat nemůžu, to bych snad riskoval kriminál, ale uvědomte si, že zatímco vy tady ťukáte do klávesnice, tak oni se od mala rvou a hrajou si s nožema. Rozhodně je nepřeceňuju, o nějaké jejich odvaze a taktice se nedá mluvit, ale porovnejme: Evropan, který umí s Facebookem a ani si neumí ukrojit chleba X Čmoudík, který má od mala nůž v ruce a rve se na ulici ...

Pánové tak se mi zdá, že hodně koukáte na televizi. V tomhle dávám za pravdu Bombayovi. Většina afgánců stejně jako pákistánců jsou od mala zvyklí akorát tak chodit pást kozy a ovce.. Nemůžete z roztroušených milic (před příchodem IS, nyní je situace jiná) dělat většinový vzorek populace.
o.g.

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

$$$

Naposledy upravil o.g. dne pá květen 20, 2016 9:01 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bombay

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky V. napsal:
Teda, chlapi, to jsou názory, jako kdyby se bavili kluci z osmý třídy. Kdo by jich kolik zvládnul apod
Svůj názor na imigranty, Araby, Afričany apod. tady napsat nemůžu, to bych snad riskoval kriminál, ale uvědomte si, že zatímco vy tady ťukáte do klávesnice, tak oni se od mala rvou a hrajou si s nožema. Rozhodně je nepřeceňuju, o nějaké jejich odvaze a taktice se nedá mluvit, ale porovnejme: Evropan, který umí s Facebookem a ani si neumí ukrojit chleba X Čmoudík, který má od mala nůž v ruce a rve se na ulici ...

Já ti stále nevím. Kolik jsi viděl oněch čmoudů na živo? Afghánců, Somálců, Eritrejců, Syřanů? Oni se od mala rvou tak možná jako kluci na vesnici v Horní Dolní tady za kopcem. Opravdu nebojují už od šesti let na barikádách, od 6:30 ráno do 22:30 v noci.
Ano, jsou tvrdší, bo nemají sprchu s teplou vodou, ano, díky fyzickému pohybu mají asi delší výdrž v běhu, uboxují všech 10 kol, ale nejsou to assasini vycvičení Starcem z Alamutu.

Asi je taky rozdíl, jesti vyběhnou na čecha z Prahe, co maká v kanclu na pc, má brýle a 74kg, nebo na chlápka z menšího města, co maká s lopatou a váží 98kg, o víkendu kope za FC Spartak Leskovec a v hospodě začíná rvačku tím, že o tebe rozmázne krigl s pivem.
o.g.

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 10:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

$$$

Naposledy upravil o.g. dne pá květen 20, 2016 8:52 am, celkově upraveno 1 krát
AHOLA

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky V. napsal:

Suhlasim, najma s tou prvou vetou. Nic v zlom, snaha postavit sa na ochranu tych, co to potrebuju je pekna, ale ako som to uz pisal tisikrat, tato internetova masturbacia je o nicom. Po kazdom tako clanku sa na internete (uplne vsade) vyroja tisicky podobnych komentov, kto by koho dolamal, prefackal a neviem co. A ked sa to stane znova, na ulici sa zhodou oolnosti nik z tych hrdinov nenachadza. Ale na internete sa objavia znova. Naco ta onania na internete, ved ked na to dojde, nech kazdy kona ako uzna za vhodne, nemusi o tom vopred napisat skolsku esej

Pokial ide o ludi z takychto pomerov, nie su to ziadni rambovia, ale nevyrastali v takych jemnych pomeroch ako my. To co videli a zazivali denne ich sformovalo a tak ked na to dojde, nemaju problem niekoho zapichnut, alebo aspon vziat kamen a roztrepat mu hlavu.

Inak poznal som aj tu zijucich, slusnych, inteligentnych a integrovanych Afgancov, tolko k cmudikom.
Bombay

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 10:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To O:G:

Prosím, přečti si tu diskuzi celou asi od tří, čtyř stran zpět.

Já netvrdím, že jsem Mirek dušín, který napravuje křivdy, netvrdím, že sundám čtyři arabáče, netvrdím, že by tak měl dělat každý.

Co tvrdím, je že:
1) díky špatné legislativě se nikdo nemůže divit, že preference ultrapravičáků rostou
2) že i oni, až budou v parlamentu budou mít dost práce prosadit své radikální názory
3) že porvat se znamená počítat s následkama a že je dobré si to v hlavě poropočítat předem
4) že mi vadí připosranost spousty lidí, kteří jako svědci násilí neudělají NIC, ani blbý hovor na PČR

Toliko na vysvětlenou.
Makuška

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:
Pánové tak se mi zdá, že hodně koukáte na televizi. V tomhle dávám za pravdu Bombayovi. Většina afgánců stejně jako pákistánců jsou od mala zvyklí akorát tak chodit pást kozy a ovce.. Nemůžete z roztroušených milic (před příchodem IS, nyní je situace jiná) dělat většinový vzorek populace.

Ikee já vím, že ty jsi taková lidumilka a optimistka, ale zase z nich nedělej ze všech nevinné pasáčky....

Doporučuju přečíst: http://www.databazeknih.cz/knihy/lovec-draku-3256?c=all

Myslím dost autentický názor normálního Aghánce - mimo jiné tam popisuje jak byl jeho nejlepší kamarád z děství znásilněn vrstevníky snad ...ve 4.té třídě???
Bombay

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.csfd.cz/film/292856-afghansti-tanecnici/prehled/
Pr!nc

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Ikee napsal:

Ikee já vím, že ty jsi taková lidumilka a optimistka, ale zase z nich nedělej ze všech nevinné pasáčky....

Myslím dost autentický názor normálního Aghánce - mimo jiné tam popisuje jak byl jeho nejlepší kamarád z děství znásilněn vrstevníky snad ...ve 4.té třídě???

A vy je také neházejte do jednoho pytle a nedělejte ze všech násilníky.
Ikee

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Ikee napsal:

Lidumilka ano, optimistka ne. :) S těmahle "čmoudama" jsem pracovala cca 3 roky (už jsem tady o tom párkrát mluvila a nerada bych se stále opakovala) a drtivá většina z nich byli slušní, zodpovědní lidi milující a pečující o svou rodinu.

Já osobně jsem velmi citlivá na vyjadřování typu všichni jsou.. Romové, kravaťáci, blondýny a zrzky, čtyřicátníci, ITáci, sportovci, cizinci, mužský a ženský jsou takoví a makoví. Jedná se pak o hodně jednoduché smýšlení, které jen v člověku evokuje pohodlí a že se vlastně s nikým nemusí individuálně zabývat, protože všichni jsou přeci stejní. Jenže oni nejsou a dělat si obrázek z médií je asi stejně všeříkající jako dělat si jednotný obrázek o ženách podle článků v cosmopolitanu nebo bravíčka.

EDIT: Viz. příspěvek Pr!nce..
Makuška

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chápu....taky nemám ráda házení do jednoho pytle....na druhou stranu...řečeno tvými slovy Většina afghánců opravdu je vychovávána v islámu, rivalitě, právu silnějšího atd. a to už od útlého dětského věku, takže i kdyby trávili čas pasením koz, jsou velmi dobře vybavení pro případ, že by se komukoliv museli bránit nebo by museli kohokoliv napadnout a přijde jim to naprosto normální.
Na vině je životní úroveň, plošná chudoba a životní podmínky zcela odlišné než např. v Evropě a ona rivalita a touha mít se líp prostě dělá hodně plus...kde v těch jejich zemích mají nějaké vykonatelné a funkční právo?? My tady v Evropě jsme zvyklí aspoň trochu respektovat trestní a právní řád, který oni mají v paži.
Takže od nich tady v Evropě lze jen těžko očekávat, že svoji od dětství učenou mentalitu, chování a zvyky změní a těžko jim budeme vysvětlovat, že tady si prostě nemůžou vzít, co se jim zlíbí nebo se pokoušet znásilnit cokoliv se jim zdá provokativní. A to se může zdát provokativní i těm naprosto mírumilovným pasáčkům ovcí. Vem tohohle pasáčka koz, dej ho do Evropy a řekni mu co může a nesmí - bude to respektovat???
Pr!nc

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Chápu....taky nemám ráda házení do jednoho pytle....na druhou stranu...řečeno tvými slovy Většina afghánců opravdu je vychovávána v islámu, rivalitě, právu silnějšího atd. a to už od útlého dětského věku, takže i kdyby trávili čas pasením koz, jsou velmi dobře vybavení pro případ, že by se komukoliv museli bránit nebo by museli kohokoliv napadnout a přijde jim to naprosto normální.
Na vině je životní úroveň, plošná chudoba a životní podmínky zcela odlišné než např. v Evropě a ona rivalita a touha mít se líp prostě dělá hodně plus...kde v těch jejich zemích mají nějaké vykonatelné a funkční právo?? My tady v Evropě jsme zvyklí aspoň trochu respektovat trestní a právní řád, který oni mají v paži.
Takže od nich tady v Evropě lze jen těžko očekávat, že svoji od dětství učenou mentalitu, chování a zvyky změní a těžko jim budeme vysvětlovat, že tady si prostě nemůžou vzít, co se jim zlíbí nebo se pokoušet znásilnit cokoliv se jim zdá provokativní. A to se může zdát provokativní i těm naprosto mírumilovným pasáčkům ovcí. Vem tohohle pasáčka koz, dej ho do Evropy a řekni mu co může a nesmí - bude to respektovat???

Máš nějaké důkazy o tom, že někoho napadnout je pro ně naprosto normální?
Z čeho usuzuješ, že islám = rivalita, právo silnějšího atd?
Proč mám z toho pocit, že Muslimy nebo obecně obyvatele Afghánistánu popisuješ jako nějaké podlidi?
Samozřejmě, že všichni Muslimové nejsou "dobří lidé", ale tak je to u všech etnik, ras, nebo náboženských vyznání. Pak někde na novinkách.cz vyjde nějaká zpráva o znásilnění a v dnešní době se toho každý chytá a zobecňuje to.
Princip kolektivní viny, překrucování skutečné reality, vzít "spravedlnost" do vlastních rukou... nepřipadá ti to jako 30. léta v Evropě? A jeden by řekl, že se svět už poučil.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No mě třeba ani konkrétně nesere ta jejich nesmyslná a hloupá víra v nějakého feťáka nebo co ... ale pokládat sebevraždu odpálením se a tím zabít nevinné lidi jako hrdinský čin je trochu moc. Navíc ty jejich trapné keci o cti a podobné hovna. Pokud nebudou respektovat naše kulturní zvyklosti a legislativní rámec, tak je nabodat na kůly, stáhnout z kůže a předhodit hladovým zvířatům (to bych byl ještě laskavý). Znám lidi, co nosí i dvě zbraně s náboji v komoře ... asi si koupím jako druhou brokovnici pod kabát.
ygg

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
My tady v Evropě jsme zvyklí aspoň trochu respektovat trestní a právní řád, který oni mají v paži.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/403850-vrahem-peti-frankfurtskych-prostitutek-byl-zahradnik.html

... mi to prostě nedalo:-))). Ale jinak jako bych tu nebyl!
Makuška

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Makuška napsal:

Máš nějaké důkazy o tom, že někoho napadnout je pro ně naprosto normální?
Z čeho usuzuješ, že islám = rivalita, právo silnějšího atd?
Proč mám z toho pocit, že Muslimy nebo obecně obyvatele Afghánistánu popisuješ jako nějaké podlidi?
Samozřejmě, že všichni Muslimové nejsou "dobří lidé", ale tak je to u všech etnik, ras, nebo náboženských vyznání. Pak někde na novinkách.cz vyjde nějaká zpráva o znásilnění a v dnešní době se toho každý chytá a zobecňuje to.
Princip kolektivní viny, překrucování skutečné reality, vzít "spravedlnost" do vlastních rukou... nepřipadá ti to jako 30. léta v Evropě? A jeden by řekl, že se svět už poučil.

Si přečti tu knížku, kterou jsem postovala výše - psáno rodilým Afgháncem, nyní lékařem v Kalifornii, zahrnující přímo jeho vlastní autentické vzpomínky. Pro mě taková autobiografie má váhu. A to není jediná kniha, kterou tenhle autor z Afghánského prostředí napsal.
A jestli se svět poučil??? Vzít spravedlnost do vlastních rukou??? A co čekáš při současným vývoji politiky???
Lidi prostě mají pud sebezáchovy a když mají neschopné politiky plus jednu krávu Merkel, která se snaží (zřejmě po vzoru jednoho vůdce z minulosti) nadiktovat ostatním státům kdo na jejich území může žít, přitáhne sem miliony neuplatnitelných lidí, tak to holt bude mít následky ať už ve fašizaci společnosti nebo vzití spravedlnosti do vlastních rukou, ozbrojování a následně konfliktů typu "kdo sundal víc afghánců". Není se čemu divit a já se tomu nedivím. A to, že ti migranti, které sem Merkel a jí podobní natáhla, skutečně dělají bordel a nejsou na naše prostředí minisukní zvyklí, tak to dokazují samotní migranti víc než účinně i bez Novinek.cz

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 349, 350, 351 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: