Prosba o radu - piskani v usich

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Prosba o radu - piskani v usich  Úvodní stránka -> Trénink -> Prosba o radu - piskani v usich
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dogeatdog

PříspěvekZaslal: út květen 17, 2016 5:35 pm    Předmět: Prosba o radu - piskani v usich Odpovědět s citátem

O co jde:
pravdepodobne vlivem behani a opakovanych treninku v parku za pomerne psiho pocasi se mi vyskytlo permanentni piskani v usich. Prirovnal bych to ke zvuku uchazejiciho vzduchu z ventilku.

Podotykam, ze beham a blbnu v mikine ke krku s dlouhym rukavem a cepici plus spunty v usich.

Tyden na Augmentinu, kdyby vnitrni ucho - nic. Vysetreni na usnim - vnejsi ucho naprosto OK, mereni audio - ztrata sluchu na vysokych frekvencich (pipani je pres onen sum blbe slyset).

A ted proc to pisu sem:
Doktorka tvrdi, ze problem muze byt nekde v oblasti krk - ramena.

Pravdou je, ze podobny zvuk je slyset treba kdyz si nasilim narvete hlavu na hrudnik, nebo kdyz zatnete celistni a krcni svaly v oblasti jicnu.

Ma s tim nekdo zkusenost?
Nejde mi o diagnozu na dalku, ale spise o radu co potencionalne s tim, velmi rad bych dal v cesku vydelat sikovnemu fyzioterapeutovi (a jeste radeji sikovne fyzioterapeutce), ale bohuzel to mam cca 1000 km.
Za nazory zkusenych budu velmi vdecny.
Viper007

PříspěvekZaslal: út květen 17, 2016 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, mám podobnou zkušenost.
3 měsíce různých vyšetření sluchu, vitamínových injekcí a rehabilitace megnetama. Doktorka mne nakonec ze zoufalství poslala k fyzioterapeutovi. Ten mi prokřupal krk a řekl že mám ztuhlé svalstvo kolem krční páteře, to mi skříplo nějaký nerv. Týden masáží, cvičení a protahování ztuhlé strany krku a bylo to OK.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dogeatdog

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Skvele, diky za odpoved, ani jsem nedoufal ze prileti podobna zkusenost.
Muzu pozadat o cviky, ktere zabraly?
xnewstedx

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To piskanie, ktore si prirovnal `ke zvuku uchazejiciho vzduchu z ventilku` mam ked pri potapani rychlejsie stupam k hladine. Moj problem je pravdepodobne v zuzenej eustachovej trubici. Vzduch unika z dutin a to sposobuje ten zvuk. Mne pomaha Otrivin (na sinusi). Netusim preco by sa to malo diat tebe.
Viper007

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dogeatdog napsal:
Skvele, diky za odpoved, ani jsem nedoufal ze prileti podobna zkusenost.
Muzu pozadat o cviky, ktere zabraly?

U mně to bylo tahání za vršek hlavy zprava doleva a šikmo zezadu zprava, na opačnou stranu, než byly na krku ztuhlé svaly. Ale asi potřebuješ fyzioterapeuta, který ti řekne, která strana to je.
Předtím, ani potom, co mi to řekl, mi nepřišlo, že bych měl krk zatuhlý.
dogeatdog

PříspěvekZaslal: čt květen 19, 2016 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Viper007> bezva, diky ze ses podelil o zkusenost.
Ja jsem si nasel nejaky videjka na prcni pater, vesmes to je o tahani hlavy a masirovani trapezu, takze to zacnu praktikovat vsemi smery a uvidim co se stane (ted jsem zas uplne mimo a v Recku shanet fyzioterapeuta nechci)

xnewstedx> hrajes na basovou kytaru? :)
U potapeni to chapu (byval jsem potapec), jenze v mem pripade to nevidim na realne prepousteni vzduchu v palici, to bych musel byt napojeny na kompresor, svisti to furt :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: