|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
chippie

|
Zaslal: čt květen 19, 2016 10:53 am Předmět: |
|
|
Aby člověk ušetřil, tak musí dělat vše ve velkém a myslet dopředu. Pokusím se nastínit kostru jídelníčku na kterém by se snad dalo fungovat a který by byl hodně finančně nenáročný.
Snídaně - kýbl vloček s mlékem, na dochucení med, kakao, skořice, sušené ovoce, možná protein
Oběd - kuře (např. pečené nebo vařené, stehna nebo kuře vcelku je podle mě fakt levné maso), v neděli hovězí + rýže/těstoviny, kus zeleniny (ledový salát, mrkev, zelí nebo co je zrovna nejlevnější)
Večeře - čočka/fazole + vejce + chleba
Tvaroh před spaním
Otázkou je co na svačiny. Ořechy nebo burákové maslo jsou dobré, ale nejlevnější nejsou. Spíš bych to viděl na chleba nebo raciáky s eidamem. No a když budou pořádné porce těch velkých jídel, tak svačina možná ani neni potřeba.
Nemám představu o tom kolik to může celé dokupy stát, ale levněji už žrát podle mě nejde...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
sk
|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:03 am Předmět: |
|
|
co jsem koukal, tak uplne super vychazeji vajicka ... zvlast sehnane v nejake sleve
vejce aspon ,,M,, ma nejakych 6g bilkovin a stoji cca 2kc
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:07 am Předmět: |
|
|
Jak mě to napadlo jen tak v rychlosti, tak jsem to tam nasázela:
Ideálně si založ svůj účet na www.kaloricketabulky.cz a laboruj, zkoušej apod. Tipy jsi tu na stravu dostal, teď už si to zkus vyladit podle toho co máš rád apod.
|
|
| nahoru |
|
 |
G0l3M
|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:17 am Předmět: |
|
|
Abych vše uvedl na správnou míru... za vším je sázka u které jsem tvrdil že životní minimum (není určené sice jen na stravu ale i na vše ostatní ale v mém případě bude pouzito jen na stravu) a zdravé vyvážené stravování není možné. Ano jíst 30 vajec denně je možné ale neverim že mi to vydrží více než dva dny a to nemluvím o tom že energeticka hodnota je pod úrovní mého bazálního metabolismu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:22 am Předmět: |
|
|
Je to mozne v pohode, ale na normalniho cloveka, ne na 135kg hovadko, co ma navic tak sibeni podminky jako neztratit svaly a shodit tuk ) To je kombinace co podle me vyjde nejdraz.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:25 am Předmět: Re: Jídelníček |
|
|
| G0l3M napsal: | | PS: opravdu to není žádný vtip ale myšleno naprosto vážně |
| G0l3M napsal: | | Abych vše uvedl na správnou míru... za vším je sázka u které jsem tvrdil že životní minimum (není určené sice jen na stravu ale i na vše ostatní ale v mém případě bude pouzito jen na stravu) a zdravé vyvážené stravování není možné. Ano jíst 30 vajec denně je možné ale neverim že mi to vydrží více než dva dny a to nemluvím o tom že energeticka hodnota je pod úrovní mého bazálního metabolismu. |
Takže tady prostě otravuješ naprosto vážně jen kvůli nějaké tvojí sázce, protože si kvůli sázce seš shnilej ty hodnoty jídel naházet do kalorických tabulek sám a vypočítat si to sám.
Tak příště, až sem opravdu napíše někdo, kdo tu radu bude opravdu potřebovat, tak bude vděčit tobě za to, že se tu dozví houno.
|
|
| nahoru |
|
 |
G0l3M
|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:26 am Předmět: |
|
|
Jak říkáš...
Ale myslím že na úřadě by nikoho nezajímalo že vážím 135 kg...
|
|
| nahoru |
|
 |
G0l3M
|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:28 am Předmět: |
|
|
No ono to vážně je , protože to chci dokázat a nemůžu se do toho rozpočtu vejít.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:30 am Předmět: |
|
|
| G0l3M napsal: | | No ono to vážně je , protože to chci dokázat a nemůžu se do toho rozpočtu vejít. |
Vážný je, když někdo opravdu ty finance nemá a musí s takovým rozpočtem vyjít skutečně v realitě. Tvoje sázka rozhodně vážná není... takže nebuď línej a spočti si to sám. Nástrojů na netu na to najdeš dost a dost - stačí guglit.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:30 am Předmět: |
|
|
tak kdybys jedel 30 vajec denne, tak mas jeste 70kc na to, aby jsi se rozsoupnul :)
Jinak to samozrejme bylo mysleno tak, ze v tom jidelnicku by vejce nemela chybet.
Co jsem dal koukal, tak treba Globus ma akci na kureci prsa = 110Kc/kg. Coz je celkem parada.
takze to je nejakych rekneme 330g (37Kc) kureciho denne = 85g bilkovin, + 5x vejce (10Kc) = 30g bilkovin, + neco co ti chutna...treba 100g tvaruzek (26Kc) = 28g B
== 143gB za 73Kc pokud chces vic, tak tam lupni odmerku proteinu 25gB = 170g bilkovin, coz ti bohate staci...za 30Kc k tomu dej ryzi nebo brambory a pecivo
|
|
| nahoru |
|
 |
G0l3M
|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:36 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | G0l3M napsal: | | No ono to vážně je , protože to chci dokázat a nemůžu se do toho rozpočtu vejít. |
Vážný je, když někdo opravdu ty finance nemá a musí s takovým rozpočtem vyjít skutečně v realitě. Tvoje sázka rozhodně vážná není... takže nebuď línej a spočti si to sám. Nástrojů na netu na to najdeš dost a dost - stačí guglit. |
Omlouvám se jestliže se Tě nějak můj topic dotknul.
|
|
| nahoru |
|
 |
G0l3M
|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:47 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | tak kdybys jedel 30 vajec denne, tak mas jeste 70kc na to, aby jsi se rozsoupnul :)
Jinak to samozrejme bylo mysleno tak, ze v tom jidelnicku by vejce nemela chybet.
Co jsem dal koukal, tak treba Globus ma akci na kureci prsa = 110Kc/kg. Coz je celkem parada.
takze to je nejakych rekneme 330g (37Kc) kureciho denne = 85g bilkovin, + 5x vejce (10Kc) = 30g bilkovin, + neco co ti chutna...treba 100g tvaruzek (26Kc) = 28g B
== 143gB za 73Kc pokud chces vic, tak tam lupni odmerku proteinu 25gB = 170g bilkovin, coz ti bohate staci...za 30Kc k tomu dej ryzi nebo brambory a pecivo |
Tak nějak podobně jsem uvažoval i já. Ale zase to bude pořád jednotvárné. I ty vločky a eidam se dají sehnat za slušnou cenu akorát doufám že do konce července půjdu aspoň jednou tam kam i král musí sám...
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:48 am Předmět: |
|
|
| G0l3M napsal: | | Omlouvám se jestliže se Tě nějak můj topic dotknul. |
Nedotknul....ale to jsi vážně tak línej, když se o něco vsadíš, pro to něco udělat, že s tím přijdeš sem???
Já se vsadit, tak už z principu udělám maximum, abych vyhrála díky sobě a ne díky tomu, že mi někdo poradí jak to udělat.
|
|
| nahoru |
|
 |
G0l3M
|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:53 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | G0l3M napsal: | | Omlouvám se jestliže se Tě nějak můj topic dotknul. |
Nedotknul....ale to jsi vážně tak línej, když se o něco vsadíš, pro to něco udělat, že s tím přijdeš sem???
Já se vsadit, tak už z principu udělám maximum, abych vyhrála díky sobě a ne díky tomu, že mi někdo poradí jak to udělat. |
Právě že jsem zkoušel a mám s tím celkem problémy i když jsem si myslel že to půjde... A zjišťuji že to není uplne sranda si něco vymyslet při mojí váze a že tělo je po týdnu úplne mimo.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: čt květen 19, 2016 11:56 am Předmět: |
|
|
tak vlocky maji vlakninu a v netreninkove dny nepotrebujes tolik bilkovin, tak muzes nejakou korunu usetrit a nakoupit misto toho zeleninu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|