Vada zad

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Vada zad  Úvodní stránka -> Ostatní -> Vada zad
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
skyl

PříspěvekZaslal: út únor 11, 2014 11:33 pm    Předmět: Vada zad Odpovědět s citátem

Zdravíčko,
začínám s posilováním, ale až včera jsem si uvědomil, že by tvar mých zad mohl znamenat nějakou vadu, která by mě mohla v posilování omezovat...

Vyloženě "hrb" tam nemám, spíš jen až moc vystouplé lopatky a v bedrech prohloubené či jak to říct...

Nevíte o co jde a jak to řešit?

děkuji předem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CIZO

PříspěvekZaslal: st únor 12, 2014 6:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, prostuduj tyto články:

http://kulturistika.ronnie.cz/c-14582-zdravotni-aspekty-posilovani-krivky-patere-i-uvod.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14698-zdravotni-aspekty-posilovani-krivky-patere-ii-dolni-zkrizeny-syndrom.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14969-zdravotni-aspekty-posilovani-krivky-patere-iii-horni-zkrizeny-syndrom.html

Derek Poundstone
skyl

PříspěvekZaslal: st únor 12, 2014 3:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co jsem z toho pochopil tak mám dolní zkřížený syndrom (hyperlordóza+nesprávné vyklonění pánve) moje fotka zde: s24.postimg.org/7tu1fi6x1/ronnie.jpg .

A měl bych se pokusit to zlepšit správnou chůzí, sezením.
Dále nějaké cviky na bederní svalstvo a posilovat břicho a to hlavně m. transversus abdominis - příčný sval břišní . Tady jsem moc nepochopil jak ho mám vlastně nahmatat. Co se týče ještě břicha, tak bych neměl cvičit: Zvedání nohou vleže, ve visu, na bradlech... Čím mám tyto cviky nahradit?

Dále bych měl úplně vypustit mrtvý tah a tlaky ve stoje.
Spousta informací pro mě... Vydávám se tedy správným směrem?
skyl

PříspěvekZaslal: st únor 12, 2014 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nikde jsem nenašel jaké přesně cviky mám cvičit, jak dlouho a jak pravidelně aby byly výsledky... mám vůli to změnit, ale je nahovno že jsem na to sám... prachy na fyzioterapie nemám.
g3rtrud

PříspěvekZaslal: st únor 12, 2014 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

skyl napsal:
nikde jsem nenašel jaké přesně cviky mám cvičit, jak dlouho a jak pravidelně aby byly výsledky... mám vůli to změnit, ale je nahovno že jsem na to sám... prachy na fyzioterapie nemám.

tiež by sa mi niečo také zišlo... robil som cviky na hyperlordózu popísané niekde v tých článkoch, ale potom som prestal a zabudol na to. Teraz pri Korte tréningu ten spodný chrbát zase dosť cítim. Zajtra skúsim niečo pohľadať na nete, keď niečo užitočné nájdem tak to tu hodím.
Poman

PříspěvekZaslal: st únor 12, 2014 10:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

skyl napsal:

To máš v kliku u nás v zapadákově se mužeš nechat léčit zadarmo
madball

PříspěvekZaslal: čt únor 13, 2014 6:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
skyl napsal:

To máš v kliku u nás v zapadákově se mužeš nechat léčit zadarmo

Kéž by. To bych měl o dost hezčí výplatu, kdybych dostával zdravotko, co platím já i zaměstanavatel, ale na sociální to samozřejmě nemá...
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
skyl

PříspěvekZaslal: čt únor 13, 2014 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

skyl napsal:
Co se týče ještě břicha, tak bych neměl cvičit: Zvedání nohou vleže, ve visu, na bradlech... Čím mám tyto cviky nahradit?

Zná někdo odpověď?
skyl

PříspěvekZaslal: pá únor 14, 2014 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak jsem dneska byl u praktického s těma zádama a ten mi s klidem oznámil, že žádnou vadu ani nic nemám... řekli byste podle fotky že tohle jsou zdravá záda? s24.postimg.org/7tu1fi6x1/ronnie.jpg
devils.sister

PříspěvekZaslal: po únor 17, 2014 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zaprvé je to na prd fotka, zadruhé po netu ti nikdo neudělá diagnostiku a za třetí běž zadarmo na rehabku, jak řekl Poman, a tam ti všecko ukážou
primm

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2016 8:06 pm    Předmět: vystouplé lopatky Odpovědět s citátem

Ahoj Skyl, mám stejný problém jako ty.., našel jsi na to nějaké cviky?
coder

PříspěvekZaslal: čt květen 19, 2016 6:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

muzes klidne delat i sklapovacky ,zvedani nohou ve visu, na zemi ale musis se prvne naucit zapojit telesne jadro to same plati u mrtvoly a vlastne uplne u vseho ...s hyperlordozou jsem mel velke problemy a protoze jsem ji roky ignoroval mel sem dost vazne zdravotni problemy .....me pomohla joga kde me naucili jak spravne zapojit stred tela
ShDW

PříspěvekZaslal: čt květen 19, 2016 8:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Z té fotky to nevypadá nijak zle... Takhle je na tom 90% lidí . Možná máš trochu zkrácené prsní svaly a bude potřeba posílit externí rotátory a celkově horní záda. Taky mám od puberty problémy se zády (mám 201 cm a vždycky jsem se předkláněl dopředu a bolela mě záda) ... Ale od té doby co tahám těžký mrtvoly atp. mě záda nebolí :D
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt květen 19, 2016 9:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z tý fotky je vidět úplný hovno 
pavouk

PříspěvekZaslal: so květen 21, 2016 8:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

skyl napsal:
skyl napsal:
Co se týče ještě břicha, tak bych neměl cvičit: Zvedání nohou vleže, ve visu, na bradlech... Čím mám tyto cviky nahradit?

Zná někdo odpověď?

např.
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14270-zdravotni-aspekty-posilovani-perfektni-bricho-ii.html

ad plank
http://www.kb5.cz/2015/05/skola-sily-6-hardstyle-plank-zpevneni-tela-od-hlavy-az-k-pate-video/

cca od 14 min

Rychle na stránku:

Přejdi na: