| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
skyl
|
Zaslal: út únor 11, 2014 11:33 pm Předmět: Vada zad |
|
|
Zdravíčko,
začínám s posilováním, ale až včera jsem si uvědomil, že by tvar mých zad mohl znamenat nějakou vadu, která by mě mohla v posilování omezovat...
Vyloženě "hrb" tam nemám, spíš jen až moc vystouplé lopatky a v bedrech prohloubené či jak to říct...
Nevíte o co jde a jak to řešit?
děkuji předem
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
CIZO

|
Zaslal: st únor 12, 2014 6:18 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
skyl
|
Zaslal: st únor 12, 2014 3:15 pm Předmět: |
|
|
Co jsem z toho pochopil tak mám dolní zkřížený syndrom (hyperlordóza+nesprávné vyklonění pánve) moje fotka zde: s24.postimg.org/7tu1fi6x1/ronnie.jpg .
A měl bych se pokusit to zlepšit správnou chůzí, sezením.
Dále nějaké cviky na bederní svalstvo a posilovat břicho a to hlavně m. transversus abdominis - příčný sval břišní . Tady jsem moc nepochopil jak ho mám vlastně nahmatat. Co se týče ještě břicha, tak bych neměl cvičit: Zvedání nohou vleže, ve visu, na bradlech... Čím mám tyto cviky nahradit?
Dále bych měl úplně vypustit mrtvý tah a tlaky ve stoje.
Spousta informací pro mě... Vydávám se tedy správným směrem?
|
|
| nahoru |
|
 |
skyl
|
Zaslal: st únor 12, 2014 5:55 pm Předmět: |
|
|
nikde jsem nenašel jaké přesně cviky mám cvičit, jak dlouho a jak pravidelně aby byly výsledky... mám vůli to změnit, ale je nahovno že jsem na to sám... prachy na fyzioterapie nemám.
|
|
| nahoru |
|
 |
g3rtrud
|
Zaslal: st únor 12, 2014 9:41 pm Předmět: |
|
|
| skyl napsal: | | nikde jsem nenašel jaké přesně cviky mám cvičit, jak dlouho a jak pravidelně aby byly výsledky... mám vůli to změnit, ale je nahovno že jsem na to sám... prachy na fyzioterapie nemám. |
tiež by sa mi niečo také zišlo... robil som cviky na hyperlordózu popísané niekde v tých článkoch, ale potom som prestal a zabudol na to. Teraz pri Korte tréningu ten spodný chrbát zase dosť cítim. Zajtra skúsim niečo pohľadať na nete, keď niečo užitočné nájdem tak to tu hodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st únor 12, 2014 10:40 pm Předmět: |
|
|
| skyl napsal: | | nikde jsem nenašel jaké přesně cviky mám cvičit, jak dlouho a jak pravidelně aby byly výsledky... mám vůli to změnit, ale je nahovno že jsem na to sám... prachy na fyzioterapie nemám. |
To máš v kliku u nás v zapadákově se mužeš nechat léčit zadarmo _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt únor 13, 2014 6:29 am Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | skyl napsal: | | nikde jsem nenašel jaké přesně cviky mám cvičit, jak dlouho a jak pravidelně aby byly výsledky... mám vůli to změnit, ale je nahovno že jsem na to sám... prachy na fyzioterapie nemám. |
To máš v kliku u nás v zapadákově se mužeš nechat léčit zadarmo |
Kéž by. To bych měl o dost hezčí výplatu, kdybych dostával zdravotko, co platím já i zaměstanavatel, ale na sociální to samozřejmě nemá... _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
skyl
|
Zaslal: čt únor 13, 2014 3:34 pm Předmět: |
|
|
| skyl napsal: | Co se týče ještě břicha, tak bych neměl cvičit: Zvedání nohou vleže, ve visu, na bradlech... Čím mám tyto cviky nahradit?
|
Zná někdo odpověď?
|
|
| nahoru |
|
 |
skyl
|
Zaslal: pá únor 14, 2014 3:10 pm Předmět: |
|
|
tak jsem dneska byl u praktického s těma zádama a ten mi s klidem oznámil, že žádnou vadu ani nic nemám... řekli byste podle fotky že tohle jsou zdravá záda? s24.postimg.org/7tu1fi6x1/ronnie.jpg
|
|
| nahoru |
|
 |
devils.sister

|
Zaslal: po únor 17, 2014 6:32 pm Předmět: |
|
|
zaprvé je to na prd fotka, zadruhé po netu ti nikdo neudělá diagnostiku a za třetí běž zadarmo na rehabku, jak řekl Poman, a tam ti všecko ukážou _________________ Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod!
|
|
| nahoru |
|
 |
primm
|
Zaslal: st květen 18, 2016 8:06 pm Předmět: vystouplé lopatky |
|
|
Ahoj Skyl, mám stejný problém jako ty.., našel jsi na to nějaké cviky?
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: čt květen 19, 2016 6:22 am Předmět: |
|
|
muzes klidne delat i sklapovacky ,zvedani nohou ve visu, na zemi ale musis se prvne naucit zapojit telesne jadro to same plati u mrtvoly a vlastne uplne u vseho ...s hyperlordozou jsem mel velke problemy a protoze jsem ji roky ignoroval mel sem dost vazne zdravotni problemy .....me pomohla joga kde me naucili jak spravne zapojit stred tela
|
|
| nahoru |
|
 |
ShDW
|
Zaslal: čt květen 19, 2016 8:53 am Předmět: |
|
|
Z té fotky to nevypadá nijak zle... Takhle je na tom 90% lidí . Možná máš trochu zkrácené prsní svaly a bude potřeba posílit externí rotátory a celkově horní záda. Taky mám od puberty problémy se zády (mám 201 cm a vždycky jsem se předkláněl dopředu a bolela mě záda) ... Ale od té doby co tahám těžký mrtvoly atp. mě záda nebolí :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
|
| nahoru |
|
 |
pavouk