Skříplý nerv v zádech - cviky?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Skříplý nerv v zádech - cviky?  Úvodní stránka -> Trénink -> Skříplý nerv v zádech - cviky?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
samouk

PříspěvekZaslal: út červen 07, 2016 8:07 pm    Předmět: Skříplý nerv v zádech - cviky? Odpovědět s citátem

Zdravím,

ráno jsem dostal neskutečný tlak na hrudním koši, kde mě bolest provázela až do zad. To ale není podstatné, mám to opíchané, tabletky atd.

Chci se zeptat ohledně nějakých kondičních cviků jak tomuto předcházet, či jak si počít s tímto.
Znáte někdo jak to rychleji vyléčit? Četl jsem, že si stačí 4x kýchnout a bolest je pryč, ale nechci riskovat. Jelikož ta bolest mě dneska sesunula až na čtyři, kdy jsem se nemohl jak postavit, tak nadechnout.

Předem díky za rady!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lord_Ivory

PříspěvekZaslal: út červen 07, 2016 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravim. Tak silne, jak popisujes, jsem to nemel. Mel jsem neprijemny tlak s bolesti na miste co je srdce + bolest vystrelovala az na lopatku. Dostal jsem nejaky drink proti bolesti a do asi dvou tydnu to preslo. Cviky jsem na to nenasel. Bylo zajimave, ze pri cviceni mi to nevadilo. Jenom v praci a v beznem zivote.
samouk

PříspěvekZaslal: út červen 07, 2016 8:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nu ono, první tlak mi připomínal jako když špatně polkněs jídlo a sjede krkem špatnou cestou :D

Poté to bylo horší.
Bolest mi jde až od středu koz, počítám od bránice až k zádum ve stejné rovině.

Tak děkuji za odezvu.
Mablung

PříspěvekZaslal: út červen 07, 2016 9:07 pm    Předmět: Re: Skříplý nerv v zádech - cviky? Odpovědět s citátem

samouk napsal:
Zdravím,

ráno jsem dostal neskutečný tlak na hrudním koši, kde mě bolest provázela až do zad. To ale není podstatné, mám to opíchané, tabletky atd.

Chci se zeptat ohledně nějakých kondičních cviků jak tomuto předcházet, či jak si počít s tímto.
Znáte někdo jak to rychleji vyléčit? Četl jsem, že si stačí 4x kýchnout a bolest je pryč, ale nechci riskovat. Jelikož ta bolest mě dneska sesunula až na čtyři, kdy jsem se nemohl jak postavit, tak nadechnout.

Předem díky za rady!

Naboural jsem auto, Poraďte mi někdo co dělat, aby se to více nestalo.
Nechybí ti tu něco?

Nejdříve musíš vědět cos měl skřípnuté a co to způsobilo. Pak musíš provádět cvičení, abys odstranil svojí specifickou disbalanci. Takže, mazej k fyzioterapeutovi. Na netu ti nikdo neporadí. Můžeš se začít pořádně protahovat a možná odstraniš zrovna svůj blok. A nebo také ne.
Hulkie

PříspěvekZaslal: út červen 07, 2016 9:11 pm    Předmět: Re: Skříplý nerv v zádech - cviky? Odpovědět s citátem

samouk napsal:
Zdravím,

Předem díky za rady!

hrudní páteř. pullover, pullover, pullover. protahovací, s lehkou váhou, pěkně to uvolnit. mně to vždycky zabere.
samouk

PříspěvekZaslal: út červen 07, 2016 9:59 pm    Předmět: Re: Skříplý nerv v zádech - cviky? Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
samouk napsal:
Zdravím,

Předem díky za rady!

Naboural jsem auto, Poraďte mi někdo co dělat, aby se to více nestalo.
Nechybí ti tu něco?

Nejdříve musíš vědět cos měl skřípnuté a co to způsobilo. Pak musíš provádět cvičení, abys odstranil svojí specifickou disbalanci. Takže, mazej k fyzioterapeutovi. Na netu ti nikdo neporadí. Můžeš se začít pořádně protahovat a možná odstraniš zrovna svůj blok. A nebo také ne.

Kdybych věděl přesnou příčinu, tak ji udám - doktor mi řekl, kde mě to bolí, tak jsem mu to popsal a řekl mi - že to mám pohmožděné ze cvičení - což je blbost.
Chytlo mě to u snídaně, jak popisuji - trávím, trávím, z ničeho nic tlak v oblasti hrudního koše, který putoval až do zad, mezi lopatky kde končí. Mám problém nahnout tělem doleva/doprava.

Proto jsem se ptal, zda neví co s tím.
Bylo mi řečeno, do konce týdne žádná fyzická námaha ani nic. Ačkoli jsem přemýšlel nad zítřkem zajít do fitka a dát si zlehka ten pullover, kladky atd.. to protáhnout.. ale nevím, nevím.
Mablung

PříspěvekZaslal: út červen 07, 2016 10:25 pm    Předmět: Re: Skříplý nerv v zádech - cviky? Odpovědět s citátem

samouk napsal:

Kdybych věděl přesnou příčinu, tak ji udám - doktor mi řekl, kde mě to bolí, tak jsem mu to popsal a řekl mi - že to mám pohmožděné ze cvičení - což je blbost.
Chytlo mě to u snídaně, jak popisuji - trávím, trávím, z ničeho nic tlak v oblasti hrudního koše, který putoval až do zad, mezi lopatky kde končí. Mám problém nahnout tělem doleva/doprava.

Proto jsem se ptal, zda neví co s tím.
Bylo mi řečeno, do konce týdne žádná fyzická námaha ani nic. Ačkoli jsem přemýšlel nad zítřkem zajít do fitka a dát si zlehka ten pullover, kladky atd.. to protáhnout.. ale nevím, nevím.

Mezi doktory je stejné procento lemplů jako mezi celou populací. Tj. dost velké. Nějaké pohmoždění ze cvičení je diagnoza, kterou ti dám také a to jsem lékařskou fakultu nikdy zevnitř neviděl.
Být na tvém místě, zašel bych jednoduše za fyzioterapeutem. Je dost slušná možnost, že cíleným uvolněním problematické části tě dostane zpátky do funkčního stavu. Tvoje blokace je něčím způsobená. Fyzioterapeut tři či pět let studoval na to, aby jí dokázal rozeznat a odblokovat.

Když se lidem něco posere na autě, tak jedou do servisu. Když se jim něco posere na těle, jdou dělat pullover
riker

PříspěvekZaslal: út červen 07, 2016 11:27 pm    Předmět: Re: Skříplý nerv v zádech - cviky? Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Když se lidem něco posere na autě, tak jedou do servisu. Když se jim něco posere na těle, jdou dělat pullover

Tak ja jsem treba posledni opravu na aute zvladnul sam

A kdybych kvuli uvolnenymu dratu z baterky hned volal servis at si to prijedou odtahnout tak by si o me asi potom nemysleli nic peknyho.
Poman

PříspěvekZaslal: út červen 07, 2016 11:48 pm    Předmět: Re: Skříplý nerv v zádech - cviky? Odpovědět s citátem

http://medicina.ronnie.cz/c-21171-strukturalni-a-funkcni-poruchy-pohyboveho-aparatu-i.html

http://medicina.ronnie.cz/c-21808-funkcni-poruchy-pohyboveho-aparatu-i-trigger-pointy.html

Nemáš zač. Jinak tohle je v drtivé většině případů projev funkční poruchy tkáně - kloubní blokáda (1-4 žebro velmi často popřípadě střední TH páteře zablokovaná do extenze) nebo svalový spasmus přilehlých svalů okořeněný aktivními triggery.

Nejhorší varianta co se s tím dá udělat je do zmíně oblasti naprat nějakou analgeticko myorelaxanční látku (zdravím injekce a tablety).

Když to extra zjednoduším (v 1 ráno) tak vznik je v důsledku většinou špatný mechanický práce pohybového aparátu. Taková sranda ti pak vznikne jako kompenzační mechanismus těla vyrovnávající nestabilitu a snažící se udržet rovnováhu a nepoškození těla.

Rychle na stránku:

Přejdi na: