|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Sheil
|
Zaslal: čt červen 09, 2016 9:54 am Předmět: Strava na břicho |
|
|
Dobrý den, chtěla bych se zeptat a nechat si poradit. Cvicim necelý půlrok, je mi 18 let a rada bych bych nějak vyvarovala břicho, cvicim 5x tydne. Ze zacatku 15 min kolo, pote posiluju a konec 20 min beh. K snidani většinou jim ovesne kaše, ovesne vlocky a 1 odměrku proteinu. K svačině řecký jogurt nebo tvaroh s kusem ovoce, obědy maso (kuřecí, občas si ale dam vepřový), ryze, brambory, zelenina.., další svačina je buďto ovoce (po treninku) nebo protein, večeře buďto protein po tréninku nebo zelenina s vajíčkem. Protein mam 2x denne. Za den vypiji tak 2-3 l vody. Co bych mela pozměnit? Dekuju předem.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
Sheil
|
Zaslal: čt červen 09, 2016 10:18 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Nejde hubnout cíleně pouze břicho. Na břiše jsou tukové buňky největší hustoty a hubnou se nejpomaleji a (bohužel) až na konec.
Chce to mít nastavený správně jídelníček, makroživiny (kolik gramů bílkovin, sacharidů, tuků apod. přijímáš a kolik proti tomu vydáváš energie), kalorický deficit a energetický výdej a budeš pálit tuky tak nějak všude včetně břicha, ale na břiše až naposled.
Jinak ovoce ti stačí jednou denně v dietě a někdo ho v dietě vynechává úplně a jako zdroj vitamínů a dalších prvků volí něco jiného. Ovoce je velký zdroj monosachrů tzn. rychlých cukrů.
|
A co byste mi doporučil k dopolední svačině misto toho ovoce?:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
Sheil
|
Zaslal: čt červen 09, 2016 10:29 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | No tak já osobně bych vyhodila to ovoce po tréninku, ale pokud trváš na vyhození toho dopoledního, tak bych ho nahradila např. hrstí ořechů. |
No právě mne bylo řečeno, že po tréninku si mam dat 1 kus ovoce na doplnění sacharidů ^^
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: čt červen 09, 2016 10:32 am Předmět: |
|
|
podle me jist 5x denne je zbytecna ztrata casu, zatez pro organismus, a vysledky taky nebudou idealni
ja jsem treba nikdy nebyl ve formne jako ted kdyz jim jenom obedy a vecere...
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: čt červen 09, 2016 10:48 am Předmět: Re: Strava na břicho |
|
|
| Sheil napsal: | Dobrý den, chtěla bych se zeptat a nechat si poradit. Cvicim necelý půlrok, je mi 18 let a rada bych bych nějak vyvarovala břicho, cvicim 5x tydne. Ze zacatku 15 min kolo, pote posiluju a konec 20 min beh. K snidani většinou jim ovesne kaše, ovesne vlocky a 1 odměrku proteinu. K svačině řecký jogurt nebo tvaroh s kusem ovoce, obědy maso (kuřecí, občas si ale dam vepřový), ryze, brambory, zelenina.., další svačina je buďto ovoce (po treninku) nebo protein, večeře buďto protein po tréninku nebo zelenina s vajíčkem. Protein mam 2x denne. Za den vypiji tak 2-3 l vody. Co bych mela pozměnit? Dekuju předem. |
banan po treninku te nezabije, lijes do sebe moc proteinu...nahrad ho jidlem, pokud to jeste nemas tak si sestav jidelnicek podle mnozstvi prijatych makrozivin...bilkoviny, sacharidy, tuky, abys vedela priblizne kolik toho zbastis a mohla to prubezne upravovat podle potreby
Poctive cvic a sleduj zmeny, pokud budes pomalu hubnout tuk (sila se bude zvysovat nebo minimalne drzet) tak jsi na spravne ceste. Pokud zacnes pribirat...nejjednodussi je ubrat sacharidy
doporucuju se vyhnout vsem modnim dietarskym vystrelkum dokud nebudes vedet jak tvuj organismus reaguje na cviceni a klasicky jidelnicek a nebudes v tom mit trochu jasno
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt červen 09, 2016 11:07 am Předmět: |
|
|
| Sheil napsal: | | Makuška napsal: | No tak já osobně bych vyhodila to ovoce po tréninku, ale pokud trváš na vyhození toho dopoledního, tak bych ho nahradila např. hrstí ořechů. |
No právě mne bylo řečeno, že po tréninku si mam dat 1 kus ovoce na doplnění sacharidů ^^ |
To si musíš vychytat tak ňák sama na sobě...pokud je tvým cílem redukce tuku, tak mě bylo řečeno sacharidy nedávat a radši si dát hned po tréninku kvalitní protein a např. hodinu po tréninku kompletní jídlo s omezenými sacharidy.
Takže já dávám hned po tréninku protein a jak přijdu domů tak nějak tu hodinu, tak kompletní jídlo např. cottage, zeleninu, kuřecí šunku smíchané v takovém jakoby salátu. Jinak protein dvakrát denně máš i v netréninkové dny?? Já piju protein POUZE po tréninku....ráno ne a v netréninkové dny taky ne - na co??
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt červen 09, 2016 11:16 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt červen 09, 2016 12:21 pm Předmět: |
|
|
| riker napsal: | podle me jist 5x denne je zbytecna ztrata casu, zatez pro organismus, a vysledky taky nebudou idealni
ja jsem treba nikdy nebyl ve formne jako ted kdyz jim jenom obedy a vecere... |
Ne každý je masochista, co chce mít celý den hlad.
| Sheil napsal: | | Makuška napsal: | No tak já osobně bych vyhodila to ovoce po tréninku, ale pokud trváš na vyhození toho dopoledního, tak bych ho nahradila např. hrstí ořechů. |
No právě mne bylo řečeno, že po tréninku si mam dat 1 kus ovoce na doplnění sacharidů ^^ |
Po tréninku si klidně ovoce dej, ale pokud je tvým cílem hubnout, tak je rozumnější po fyzické aktivitě pár hodin nic sladkého nemít. Nicméně, nejde o nic zásadního. Ke zlepšení postavy vede hodně cest.
Každopádně, doporučuji ti uvést výšku a váhu a buď sem hodit svou fotku a nebo, pokud se stydíš, skočit si na inbody a nechat si změřit procento tuků a svalů. Něco jiného je, když potřebuješ shodit deset kilo a něco jiného, když shazuješ poslední kilo. Myslím, že pak bys dostala konkrétnější rady. Takhle je to ještě dost obecné.
p.s. Protein bych také vyhodil. Úplně. Jez normální stravu, která ti naplní žaludek bez umělých sladidel.
|
|
| nahoru |
|
 |
Donnie90
|
Zaslal: čt červen 09, 2016 12:32 pm Předmět: |
|
|
2x denne? Takhle zerou zensky a.nemyslim si ze to k necemu vede..
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt červen 09, 2016 12:55 pm Předmět: |
|
|
| Donnie90 napsal: | | 2x denne? Takhle zerou zensky a.nemyslim si ze to k necemu vede.. |
Uštříš dost peněz
|
|
| nahoru |
|
 |
Donnie90
|
Zaslal: čt červen 09, 2016 12:56 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt červen 09, 2016 1:07 pm Předmět: |
|
|
Já bych to tak úplně nezavrhoval, ale pro většinu lidí budou určitě 3 hlavní jídla + 1 - 2 svačiny asi vhodnější model, než jíst 2x denně. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: čt červen 09, 2016 2:24 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | riker napsal: | podle me jist 5x denne je zbytecna ztrata casu, zatez pro organismus, a vysledky taky nebudou idealni
ja jsem treba nikdy nebyl ve formne jako ted kdyz jim jenom obedy a vecere... |
Ne každý je masochista, co chce mít celý den hlad.
|
pokud jsi zvykly jist kazde 2 hodiny, tak ze zacatku budes mit hlad. Za par tydnu si na to ale zvyknes a hlad uz nemas. Navic jsi pak mnohem svobodnejsi kdyz nemusis porad resit jidlo.
Jinak ja pri tomhle stravovani snadno udrzuju 190cm, 90kg, a BF < 10%.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|