Log kontroverzní prostitutky a nadrženého hřebečka :D

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 140, 141, 142 ... 144, 145, 146  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Log kontroverzní prostitutky a nadrženého hřebečka  :D  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Log kontroverzní prostitutky a nadrženého hřebečka :D
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška

PříspěvekZaslal: út červen 28, 2016 9:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neděle 26.6.

STREČING

strečing celé tělo - jooooo Draper si o to řekl sám. V podstatě naznačil, že se mu po strečingu bezvadně cvičí (taky jak jinak že??), ale že mu nevyhovuje strečovat vždy jen jednu část těla, protože během týdne pak cítí jak mu ta druhá nestrečovaná část těla tuhne, takže jsem namyslela trénink v podstatě jako strečing fullbody.

Na začátku už komplet pozdrav slunci pěkně v tempu a 10x.

Klasika - neobešlo se bez pi*ování, nadávání, vyhrožování, pláče, vydírání, vztekání, dupání nožičkama, opouštění cvičebního prostoru a podobných vtípků.....opět se začalo cvičit seriozně až v momentu, kdy jsem drahému svému milovanému oznámila, že ty první čtyři pokusy, spojené se všemi těmi veselými průpovídkami, se nepočítají.

Od té chvíle bylo na podložce ticho a ve vesmíru klid a mír....skoro jako před výbuchem jaderné bomby.

jako první ramena:
- procvičení kroužky rameny 16x dopředu, 16x dozadu
- statický strečing ramena + ruce zapřením o zárubně - 3 úhly pokrčená ruka v lokti (méně než 90st. v lokti, 90st. a nakonec více než 90st), následně natažená ruka s rotací pánve do protipohybu - výdrže 30sec ve všech cvicích
- rotace ramen zepředu dozadu s expanderem - dlouhá délka 12x, krátká délka 8x, s pevným ručníkem 8x.. první opakování byly s dopomocí - Draper má stejně jako spousta ostatních strečujících tendence si ulevit ze cviku prováděním každé ruky zvlášť, ale to se nedovoluje, takže u prvních opakování hlídaná technika - pak už sám. Zezadu dopředu je to lepší než zepředu dozadu, ale ....jak se to říká v silovém tréninku miláčku?? Faily se nepočítají že???

po ramenech Draper začínal trošku vypadat, že skočí z balkonu, takže jsem ho asi na nanosekundu uklidnila tím, že ramena má za sebou - dáme jim maličko pokoj a přejdeme na nohy a záda, žebra apod.
- kvadricepsy - klek na kolenou s postupným dosedem na paty - následně narovnání v zádech a dál do záklonu s oporou na rukou (a taky na mě pro větší bezpečnost) a ze záklonu ve finální fázi propínání pánve nahoru.... - výdrže 3x30sec - cílem tohoto cviku postupně je si lehnout a propnout pánev nahoru, ale nutno přiznat, že to je tak level Makuška 3 tzn. i já s tím mám ku*va problém
- přítahy beder vsedě rozkročmo 2x8op. - tenhle cvik miluju vypadá to asi tak, jako když si sednete, roztáhnete nohy, protlačíte kolena na zem, opřete se uprostřed o ruce a prostě a jednoduše vystrkujete prdel čímž vytáčíte čéšky kolen seshora směrem dolů.... realita je taková, že pokud dodržíte všechny uvedené pokyny, každé prohnutí v bedrech a každý milimetr protočení nohou v kyčlích hodně bolí
- přítahy protilehlé ruky k noze : tady šlo do tuhého (doslova) - cílem je položit vnitřní rameno na zem a přitáhnout vnější rameno k propnutému koleni (cítit je to následně v zádech, žebrech - boku a samozřejmě propnuté noze) leč tenhle cvik je pro nestrečující jedince peklem na zemi (plně chápu, taky jsem v tom pekle kdysi byla) - Draperovi jsem pomohla chytit aspoň paleček na každé noze a to už skoro plakal a hulákal po mě, že tenhle dementní cvik jsme určitě ještě nedělali (a měl pravdu) - jenže já jsem dobrá lhářka, takže jsem na něj houkla, že "minule jsi to dal s prstem v pr*eli, tak tu na mě nehraj, že tě to bolí" , takže to nakonec šlo (btw. při minulém provedení si Draper ani nedal ruku k té noze NATOŽ aby si chytil palec) a Draper statečně vydržel výdrže 2x40sec na každou nohu (na pravé noze skoro na pohodku, na levé operované mě fakt rozčiluje ten nepracující úpon - tentokrát už se zdálo, že se maličko chytá aspoň ten vnitřní, ale ten vnější prostě ne...na levé noze jsem zase musela Draperovi koleno propnout a úpon aktivovat já nicméně už se rýsuje návštěva Pomana, tak snad nám to něco napoví)
- přítahy hrudníku k zemi vsedě rozkročmo : klasický cvik na hamstringy a podkolenní šlachy - Draper průběžně hlásil, že ho táhne pravý hamstring nepřirozeně, ale podle mě se jen dostáváme na hranice opravdového strečování svalů a tak se svaly hlásí o slovo, kdy se jim to nelíbí, což je ale přirozené při tak dlouhodobém zkracování při silovém tréninku, jaké má Draper za těch X let posilování za sebou. Strečing je pro jeho svaly naprosto nový impuls a tak jsou ty svalíky v šoku no. Každopádně u tohoto cviku je vidět obrovský progres - foto dodám později z domu. Pokrok je viditelný při porovnání fotek okamžitě. Do konce léta ležíme oba na zemi. (což pro mě už bude ostuda a pro Drapera rekord - měla bych taky začít strečovat) - výdrže 2x1min!!!

na závěr dodělání rukou
- tlaky spojených rukou za hlavu v kleče - Draper v kleče, já za ním a protáhnutí nejprve ramen a následně tricepsů (pro Drapera poloha v obou cvicích stejná, jen u mě se mění úhel úchopu Draperových rukou a protlačení zad a hrudníku) výdrže v obou cvicích 2x30sec
- tricepsy - tlaky předloktí za hlavu - obdoba prvního cviku jen se změnou polohy Draperových rukou 2x30sec
- ve stoje protažení ramen - tlaky lokte za hlavu 30sec každá ruka
- Draperův milovaný ručník - dva cviky na každou ruku: 1) tahy spodní ruky proti horní do propnutí spodníhu loktu a naopak 2) tahy horní ruky do propnutí a tím současně do pokrčení spodní ruky (loktu) na zádech - výdrže v obou cvicích a obou rukách 2x30sec

Tak jestli to někdo dočte až sem, tak takhle nějak vypadá Draperovo peklo na zemi, které má ovšem svoje výsledky. Fotky dodám a víc takovýchhle podrobných zápisů už psát nehodlám.

Každopádně....když tohle srovnám s některými zápisy v logu nebo prohlášeními různých silových sportovců, kteří se mě snaží přesvědčit, jak poctivě strečují CELÝCH 15 MINUT PO TRÉNINKU!!!!!!!....a různě se válí po žíněnkách apod., tak....... ehm..... ne, to opravdu strečing není vážení.

Btw. progress:

jo a tohle je Draperův špatný nemocný loket s urvaným tricepsem, který "nejde" za zády propnout

Jsem na tebe hrdá brouku. (a ano jsem si vědomá, že MILUJEŠ mrkací smajlíky - zcela jistě teď nedostanu kokinko nebo naopak dostanu domácí vězení )
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Smile04

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ten nazev logu sem si poprskal totalně celej monitor jako

tyjo ty si dobře splavenej ztoho strečinku :D to maš jak po hodině kardia
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
CIZO

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Btw. progress:

Sorry, já musel když sjem si na to vzpomněl (pak to smažu)

Derek Poundstone
Makuška

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZO napsal:
Makuška napsal:
Btw. progress:

Sorry, já musel když sjem si na to vzpomněl (pak to smažu)

Pořiď si kvalitní brýle a přijď si taky zastrečovat - jsem zvědavá na tvůj progres.
CIZO

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Však já to vidim že má Draper progress, já mám jen strašně rád srovnávací fotky Strečuju pravidelně, musím, už jsem starší a značně opotřebovaný. :)

Derek Poundstone
Makuška

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZO napsal:
Strečuju pravidelně, musím, už jsem starší a značně opotřebovaný. :)

Můžu to někdy zkontrolovat??? Draper si taky myslel jak "strečuje" a strečuje teprve teď.
decarabas

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 11:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:

na závěr dodělání rukou

Tak keby môj strečing Soraya zakončila aspoň takto, tiež idem do toho

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Makuška

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 11:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
Makuška napsal:

na závěr dodělání rukou

Tak keby môj strečing Soraya zakončila aspoň takto, tiež idem do toho

Drahoušku to bys nesměl přepalovat a hnát trénink do krajností v poslední době, ale to ti tady říkalo spousta kluků a pak to na těch dřepících tolik nejde viiiiiiď??
CIZO

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
CIZO napsal:

Můžu to někdy zkontrolovat??? Draper si taky myslel jak "strečuje" a strečuje teprve teď.

Tak já taky někdy pošlu foto ze strečinku. Žádný gymnasta nejsem, ale ruce za zády spojím celou dlaní, s propnutýma nohama dám dlaně na zem a když se trochu snažím, nejsem daleko od toho, abych udělal provaz. Klasicky mi tuhnou hamstringy a adduktory jakmile začnu těžce tahat a dřepovat, ale každý má něco. Ten silový trénink se na mobilitě hodně podepisuje, ale nejen dlouhodobě, i ve smyslu té tenze, co tam po těžkém tréninku zůstává řadu dní, pak je ten strečink o to těžší.

Derek Poundstone
Makuška

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZO napsal:
Makuška napsal:
CIZO napsal:

Tak já taky někdy pošlu foto ze strečinku. Žádný gymnasta nejsem, ale ruce za zády spojím celou dlaní, s propnutýma nohama dám dlaně na zem a když se trochu snažím, nejsem daleko od toho, abych udělal provaz. Klasicky mi tuhnou hamstringy a adduktory jakmile začnu těžce tahat a dřepovat, ale každý má něco. Ten silový trénink se na mobilitě hodně podepisuje, ale nejen dlouhodobě, i ve smyslu té tenze, co tam po těžkém tréninku zůstává řadu dní, pak je ten strečink o to těžší.

No super. Určo pošli - třeba tím budeš motivovat další a nebudu v té motivaci sama. Jinak celkem obdivuju tvůj popsaný rozsah pohybu, to je solidní.
Jen bych nezapomínala na strečing zad, rukou, tricepsů a tak....hrozně často vidím u silových sportovců, že pokud se něco pokoušejí strečovat, tak jsou to cca 3-4 osvědčené cviky na ramena a hamstringy (takovýto opřu se o stroj a protlačím rameno a pak se předkloním, aby mě to táhlo pod koleny a hotovo) a zapomíná se na záda, kvadricepsy, bicepsy, tricepsy, krk a trapézy atd. a to je velká škoda, protože u toho silovýho tréninku je ten strečing víc než nápomocný a svalíky za něj velmi vděčné. Plus nastrečovaným sportovcům se posiluje líp a s menším rizikem zranění.
Poman

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem třeba před lety strecoval a strecoval a furt jsem tuhnul, vzprimovace,hamy, prsa...klasika.
Na strecink jsem se vys...., začal dělat spíš na nervosvalovy koordinaci a teď jsem jak gumidek.

jsou různé techniky.

jinak jsou lidí kteří tuhnou, tím víc čím víc dělají strecinku BTW. :) není jich zrovna málo.
Makuška

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Já jsem třeba před lety strecoval a strecoval a furt jsem tuhnul, vzprimovace,hamy, prsa...klasika.
Na strecink jsem se vys...., začal dělat spíš na nervosvalovy koordinaci a teď jsem jak gumidek.

jsou různé techniky.

jinak jsou lidí kteří tuhnou, tím víc čím víc dělají strecinku BTW. :) není jich zrovna málo.

Já teda netuhnu.....spíš jsem se prostrečovala k hypermobilitě a provaz dosednu za studena kdykoliv, ale tu nervosvalovou koordinaci si nechám vysvětlit. To mě zajímá.
Btw. a stává se to často u těch silových sportovců notabene těch velkých silových sportovců, že by tuhli??? Mě si to zatím všichni chválí, že se jim líp cvičí silový tréninky - od lifterů ode mě z fitka přes lidi, který jsou daleko a radím jim "na dálku", ale nerada bych jim tvrdila nějakou ptákovinu. (i když teda oni strečují povětšinou jednou týdně jednu partii tzn. vrch nebo spodek tzn. každá partie jednou za dva týdny - stačí to k tomu, aby tuhli nějak extrémně??)
Poman

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zrovna teď čeká na mainwebu 5 článků na vydání a jeden z nich je i o strečinku. je to trošku jiný (nebudu tvrdit že lepší, ale jiný) pohled na problematiku řekněme zkrácených, tuhých, hypertonických (každý tomu nadává jinak že) svalů.

strečink je z mého pohledu v naprosté drtivé většině případu více méně ztráta času- kompenzace něčeho co vzniklo z nějakého důvodu a navíc ovlivňující strašně málo věcí.

Aneb využití creep efektu vazivové tkáně, tj. primárně ovlivňování nekotraktilní části svalové tkáně a v malé míře (navíc jen při určitém provedení) ovlivnění kontraktilní tkáně lehkým snížením její dráždivosti. A abych zapracoval na té dráždivosti tak musím být hodně specifický a jemný. Jinak jsem fakt hlavně ve vazivové tkání což je pro zlepšení kvality pohybu málo strašně. navíc to krásné vazivo i když ho brutálně a dlouho protáhnu zase postupně "teče" zpátky.

Což je to proč je strečink pro některé lidi extrémně kontraproduktivní, představ si někoho hypermobilního (a takový člověk má generalizovaně nižší svalový tonus a velkou laxicitu vaziva) a ty ho budeš strečovat. Budu mu dělat hůř. Takový člověk budu mít mraky tuhých, resp. správně hypertonických svalů (ještě lépe svalových snopců ve svalech), ale ty se budou tvořit v důsledku malé stability a neideální svalové aktivace.

A když je budeš opravovat ještě větším vytahováním, tak se stav logicky nebude lepšit ale dále postupně horšit. ten člověk bude mít třeba pocit chvilkové (hodiny max den) úlevy po nějakém protažení, ale pak se stáhne klidně ještě víc.

Hodně ve zkratce, píšu z mobilu v ordinaci když čekám na pacienta:)
Makuška

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2016 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak to probereme osobně, protože já jsem typický příklad hypermobilního člověka a generalizovaný nižší svalový tonus teda podle toho jak rostu nemám sakra. Tady bude něco blbě.

Plus teda naše lektorky strečingu a fyzioterapeutky v jednom všechny do jedné tvrdí, že náš extremní strečing do extremních rozsahů je nezdravý a kráčíme k hypermobilitě a do konce života budem posilovat,protože zůstanem natažený a tak....a drtivé většině z nás pole dancerek se ta dosažená flexibilita prostě neztrácí, což odporuje tomu co říkáš, že to vazivo teče zpátky...na druhou stranu fyzioterapeuti z FTK UP Olomouc z jejich rehabilitačního centra tvrdí, že strečing je pro tělo nezbytný v tom běžném rozsahu a že zkrácené svaly vedou k řadě rizik při sportech a že ideální je zkrátka strečovat, ale ne do extrému...klasika zlatá střední cesta - tak to chci probrat, jak se uvidíme. To mě zajímá.

Především jak tedy poznat člověka, pro kterého je strečing kontraproduktivní a pro kterého přínosný??? Myslím strečing v běžném normálním rozsahu pohybu aka "poškrábu se na zádech sám". Nemyslím naše pole dancerské gymnastické rozsahy - joooo já vím (my všechny víme), že náš extrém je prostě extrém se všemi riziky - však na co vás fyzio potom máme no ni???
Draper

PříspěvekZaslal: čt červen 30, 2016 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

...

Naposledy upravil Draper dne čt červen 30, 2016 10:06 am, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Log kontroverzní prostitutky a nadrženého hřebečka  :D Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 140, 141, 142 ... 144, 145, 146  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: