Obyčajný Gainer vs. čistý Maltodextrin (ráno)

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Obyčajný Gainer vs. čistý Maltodextrin (ráno)  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Obyčajný Gainer vs. čistý Maltodextrin (ráno)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
riske

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 12:35 pm    Předmět: Obyčajný Gainer vs. čistý Maltodextrin (ráno) Odpovědět s citátem

Som v objeme a vo svojej strave mám veľký problém s raňajkami. Ráno len ťažko do seba niečo dostanem a hlavne mi vobec nechutia ovsené vločky. Zbytok dňa už je v poho, ale obecne mám problém splniť dennú dávku sacharidov...

Napadlo ma, že by som raňajky nahradil gainerom. Ale vačšina obsahuje na moj vkus príliš veľa fruktózy (aj viac ako 70%) osobne by som chcel hlavne komplexné sacharidy. Takže čo keby som si ráno dal mix povedzme 100g TPW Maltodextrinu s proteinom?

Má vobec zmysel mať v strave jednoduché cukry (okrem tesne po tréninku)?

Som začiatočník tak mi kľudne nadávajte, keď píšem z cesty...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 12:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikto ti nebude nadavat za to ze si zaciatocnik ;)

protein s maltou je lepsia volba, gainer mas len predrazeny protein s cukrom. :D
Na to ze si zaciatocnik riesis zbytocne detaily, fruktoza, malta a pod. Sustred sa na to najdolezitejsie: jest vela kvalitneho jedla a nezaoberat sa tak prilis doplnkami. A skus sa prinutit trochu jest rano. :D
sk

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 1:17 pm    Předmět: Re: Obyčajný Gainer vs. čistý Maltodextrin (ráno) Odpovědět s citátem

riske napsal:
Ráno len ťažko do seba niečo dostanem a hlavne mi vobec nechutia ovsené vločky. Zbytok dňa už je v poho, ale obecne mám problém splniť dennú dávku sacharidov...

ja bastim tyhle ... http://www.emco.cz/cz/ovesne-vlocky/28-emco-ovesne-vlocky-jemne

jsou uz nejake pomlete, takze mi chutnaji o dost vic nez ,,klasicke,, ... navic to delam tak, ze vecer nez jdu spat je na taliri zaliju mlekem a strcim do lednicky a rano jsou super vychlazene...prsknu tam trochu proteinu a kdyz se mi chce, tak hrst rozinek a pohoda

kdybych nebyl liny a mel rano vic casu, tak z tech nasaklych vlocek udelam palacinky nebo livanecky a to by byla teprve mnamka :D
speedy

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hovoris o rannej nevolnosti alebo vseobecne je to vzdy rovnake? Ja napriklad v pracovny den ranajkujem az hodinu a pol po zobudeni. Dovtedy ked sa zadari tak nieco vypijem.. a chystam sa na green drinky.

Riesit to tak ako ty chces skusit mozes. Lepsie je vsak do seba dostat nieco pevneho a potom to kus zaliat doplnkom. Neviem ako inych.. mna protein "zasyti". Tj. nemam chut jest ale mam pocit hladu.

Bleee.. odstate vlocky v mlieku. Grcka. Ak mu nechutia normalne tak z tohto by bol v anorektickej diete . Obyc vlocky s 500g tucnym bielym jogurtom.. u mna idealne ranajky.
sk

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no nevim, ze suchych vlocek se prasi od pusy a jogurt to nevylepsi, protoze je moc husty :)

jinak klidne si davam treba cottage nebo ted zacali prodavat ten Skyr ... jsem to zkusil a neni to uplne spatne
riske

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 2:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ešte som našiel jednu vec - "Instantní vločky". Spolu s proteinom by sa dali ráno vypiť. To by rozhodne stálo za vyskúšanie...
FrantaatnarF

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 2:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kup drceny ovesny vlocky, 100g do misky 3 vajicka a 10g maltodextrinu a hod na panev, za 3 minuty mas palacinku. Jinak zkus tohle: 100g ovesnych vlocek 10g strouhanyho kokosu 10g slunecnic 10g proteinu 100g bananu a 200ml mleka. Snidane chutnejsi nez kdejaka sladkost.
Fangorn

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jednodussi cukry (vcetne toho maltodextrinu) fakt nejsou prilis potreba, bez obav bych vyradil vsechny umele (sacharoza, malta atd.) a zustal jen u ovoce, popr. medu k doslazeni vlocek, kase apod. Dostanes tak s cukry nezanedbatelnou davku mikronutrientu, coz je docela fajn bonus:)
Jinak ale nema smysl stresovat se tim, ze do sebe nedostanes potrebne mnozstvi sacharidu dle nejake tabulky ci vypoctu. Dulezitejsi je spis celkova energeticka bilance, tj. aby byl prijem vyssi nez vydej a pokud mas dostatecne pestrou stravu, uz je celkem jedno, jaka cast energie pochazi ze sacharidu a jaka z tuku. Pokud ti nevyhovuje snidat, tak nesnidej a najez se v klidu jindy, az na to bude telo lip pripraveno (tzn. budes mit hlad a chut). Cpat do sebe rano hromadu vlocek nasilim je akorat zbytecny stres navic, to je to posledni, co pri sportu chces. Ne, ze by v to mela byt uplna anarchie, je dulezite vedet, co jis, kdy to jis a proc to jis, ale spis s ohledem na to, co vyhovuje tobe, nez na to, co je nekde napsano.
Bombay

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 3:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Yop.
Já ranní hokusypokusy s vločkama dávno vzdal. Žádné palačinky, žádné kaše. Prostě to do sebe nedostanu.

Funguje jenom "šejk": mléko, hrst nebo dvě vloček, banány nebo jiné ovoce, trocha medu/rozinek. Promixovat do tekuta a vypít, než se vločková drť usadí na dně.
pelegard

PříspěvekZaslal: út září 06, 2016 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Yop.
Já ranní hokusypokusy s vločkama dávno vzdal. Žádné palačinky, žádné kaše. Prostě to do sebe nedostanu.

Funguje jenom "šejk": mléko, hrst nebo dvě vloček, banány nebo jiné ovoce, trocha medu/rozinek. Promixovat do tekuta a vypít, než se vločková drť usadí na dně.

tyhle drinky z vloček jsem taky zkoušel, ale pak jsem nafouklej jak skákací hrad, prdim a následně mám 5x za sebou odchod na záchod, kde se svíjím v křečích a nevím, čím to je.. laktozovou intoleranci nemám takže mlíko mi nevadí, vločky taky jinak snesu.... ale dát si to rozmixovaný v hromadě, tak seru jak amina prostě
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út září 06, 2016 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Však nemusíš jíst vločky, tahle úchylka kolem nich, co tady je... Si dej něco zdravýho, co ti chutná.
JPS1

PříspěvekZaslal: st září 07, 2016 9:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bramborák od včera
Mendrovec

PříspěvekZaslal: st září 07, 2016 9:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pelegard napsal:
Bombay napsal:
Yop.

tyhle drinky z vloček jsem taky zkoušel, ale pak jsem nafouklej jak skákací hrad, prdim a následně mám 5x za sebou odchod na záchod, kde se svíjím v křečích a nevím, čím to je.. laktozovou intoleranci nemám takže mlíko mi nevadí, vločky taky jinak snesu.... ale dát si to rozmixovaný v hromadě, tak seru jak amina prostě

Mam uplne to stejne , vlocky snesu v poho kdyz je dam do placky nebo nejak upravim. Ale jakmile je zkusim vypit mam do par minut krece v brise a jsem tak 5x na zachode behem par minut

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Obyčajný Gainer vs. čistý Maltodextrin (ráno)
Rychle na stránku:

Přejdi na: