Jak na trénink při ochablém hamstringu?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak na trénink při ochablém hamstringu?  Úvodní stránka -> Trénink -> Jak na trénink při ochablém hamstringu?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bajirek

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 2:21 pm    Předmět: Jak na trénink při ochablém hamstringu? Odpovědět s citátem

Ahoj,
hledal jsem všude možně na internetu, ale nikde jsem nenašel pořádnou odpověď a popravdě raději se zeptám vás, kteří máte již mnoho zkušeností s posilováním.

Je to skoro rok co jsem si natrhl hamstring (pravý biceps femoris) při sprintu (nic malého 16cm od úponu podélně).. Dal jsem si dal raději delší pauzu a s cvičením jsem začal před měsícem, teprve jsem se tak dostával do tempa, ovšem zjistil jsem že mám pravý hamstring, ten který byl natržený ochablý.

To se ale není čemu divit, opravdu jsem ho po celý rok, kdy jsem si dal pauzu dost šetřil a vynechával z jakékoliv namáhavé činnosti, všechnu námahu a dřinu odmakala levá (zdravá) noha.

A teď nevím jak cvičit, potřebuji naposilovat ten pravý hamstring, aby jsem srovnal síly.

Mám cvičit pouze pravou nohu nebo obě najednou? Prostě bych potřeboval menší radu jak dostat do pravé nohy stejnou sílu jako do levé :) Potřebuji dohnat ztrátu..

Snad mi rozumíte, vysvětlování mi nikdy moc nešlo :D

Předem děkuji za vaše rady a postřehy :)!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 2:39 pm    Předmět: Re: Jak na trénink při ochablém hamstringu? Odpovědět s citátem

Bajirek napsal:
Ahoj,
hledal jsem všude možně na internetu, ale nikde jsem nenašel pořádnou odpověď a popravdě raději se zeptám vás, kteří máte již mnoho zkušeností s posilováním.

Je to skoro rok co jsem si natrhl hamstring (pravý biceps femoris) při sprintu (nic malého 16cm od úponu podélně).. Dal jsem si dal raději delší pauzu a s cvičením jsem začal před měsícem, teprve jsem se tak dostával do tempa, ovšem zjistil jsem že mám pravý hamstring, ten který byl natržený ochablý.

To se ale není čemu divit, opravdu jsem ho po celý rok, kdy jsem si dal pauzu dost šetřil a vynechával z jakékoliv namáhavé činnosti, všechnu námahu a dřinu odmakala levá (zdravá) noha.

A teď nevím jak cvičit, potřebuji naposilovat ten pravý hamstring, aby jsem srovnal síly.

Mám cvičit pouze pravou nohu nebo obě najednou? Prostě bych potřeboval menší radu jak dostat do pravé nohy stejnou sílu jako do levé :) Potřebuji dohnat ztrátu..

Snad mi rozumíte, vysvětlování mi nikdy moc nešlo :D

Předem děkuji za vaše rady a postřehy :)!!!

Podle mě jsi udělal chybu. Nejsem doktor, ale co vím, po operaci se operovaná končetina po dlouhé rekonvalescenci už nemusí nikdy dostat do stejné kondičky jako ta zdravá. Snad to nebude tvůj případ.

Každopádně, cvič obě a dávej pečlivý pozor, abys stál stejně na obou nohou. Abys tu poraněnou neodlehčoval. To také znamená, že to nenapálíš, ale ze začátku pojedeš malé váhy a postupně budeš přidávat. Doplňuj to cviky, kde každou nohu zatěžuješ zvlášť (jako třeba dřep na jedné noze, zakopávání s jednou nohou, ...) a dávej větší důraz na poraněnou nohu. Ale samozřejmě tak, abys to nepřehnal. Musí si zvyknout na zátěž.
Oba hamstringy si válcuj před cvičením, strečuj a válcuj po cvičení.
Bajirek

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 2:52 pm    Předmět: Mablunq Odpovědět s citátem

Super děkuji za odpověď,
to víš že jsem to nevynechal až tak hodně, chodil jsem i k fyzioterapeutovi a ten se mnou posiloval po uzdravení, hodně jsem plaval. Vynechal jsem spíš posilování s váhama a sprinty.. Takže jsem až tak moc nezaostával s nohou, ale prostě cejtím, že je ted slabší, je to dokonce vidět, když je mám v záběru, že jeden je menší :).. Musím si teda pořídit válec, máš nějaký typ prosím (ani nevím dke to sehnat) :/?

Tak budu teda postupne zatezovat a za pár týdnů dám vedet jak jsem na tom... A třeba přidat té slabší noze vždycky třeba partii navíc je blbé? :)
Mablung

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 3:08 pm    Předmět: Re: Mablunq Odpovědět s citátem

Bajirek napsal:
Super děkuji za odpověď,
to víš že jsem to nevynechal až tak hodně, chodil jsem i k fyzioterapeutovi a ten se mnou posiloval po uzdravení, hodně jsem plaval. Vynechal jsem spíš posilování s váhama a sprinty.. Takže jsem až tak moc nezaostával s nohou, ale prostě cejtím, že je ted slabší, je to dokonce vidět, když je mám v záběru, že jeden je menší :).. Musím si teda pořídit válec, máš nějaký typ prosím (ani nevím dke to sehnat) :/?

Tak budu teda postupne zatezovat a za pár týdnů dám vedet jak jsem na tom... A třeba přidat té slabší noze vždycky třeba partii navíc je blbé? :)

Můžeš použít tenhle http://ostatni-fitness-naradi.heureka.cz/yoga-foam-roller-32-x-15-cm/, ale faktem je, že stačí prakticky jakýkoliv. Stačí i trubka obalená molitanem.
Válíš se po tom jako na těchto obrázcích
https://www.google.ch/search?q=v%C3%A1lec+stre%C4%8Dink&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=fflb&tbm=isch&imgil=QgTfkpFU8PX9NM%253A%253BCeBIzvzZPTaBwM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.albatrosmedia.cz%25252Fstrecink-anatomie.html&source=iu&pf=m&fir=QgTfkpFU8PX9NM%253A%252CCeBIzvzZPTaBwM%252C_&usg=__F4S2HS7WWYmKTBXqwhPyZ_ctCQg%3D&biw=1680&bih=889&ved=0ahUKEwint-bS1__NAhXI1xoKHbBNAbUQyjcINQ&ei=_jGOV6fAHsiva7CbhagL#imgrc=QgTfkpFU8PX9NM%3A

Já měl natržené lýtko. Takže měsíc o berlích, měsíc rehabilitace a pak už jsem normálně hrá a cvičill. Mám dojem, že jsem tam měl asi 5-6 cm díru. Fyzioterapeut mi doporučil válcování výše, poctivý strečing, rozehřátí a občasnou dávku argininu (ale to bylo spíše specificky pro mé ztuhlé vazivové obaly)
Co se samotného cvičení týče, musíš podle pocitu a trpělivě. I když, ty to máš už plně zhojené. Asi bych prostě jel podle pocitu a postupně zvyšoval váhy. Jen bych necvičil bez zahřátí a rozválcování.
Bajirek

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře ještě jednou moc děkuji,
co se týče zahřátí a protažení to je jasný, bez toho necvičim! Za pár týdnů dám vedet, jak jsem na tom :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: