|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Skalka
|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 10:53 am Předmět: Regenerace po tréninku stehen |
|
|
Zdarec, už čtyři dny mě nepřechází ohromná bolest ve stehnech, kterou jsem způsobil pondělním tvrdým tréninkem nohou. Máte nějaké osvědčené finty na regeneraci?
Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
WannaYourMother
|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 10:54 am Předmět: |
|
|
Ahoj, jaký byl trénink? Váhy, počty sérií ...
Ideální tip je nerozm*dat si nohy tak, že nemůžeš čtyři dny chodit :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Skalka
|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 11:00 am Předmět: |
|
|
| WannaYourMother napsal: | Ahoj, jaký byl trénink? Váhy, počty sérií ...
Ideální tip je nerozm*dat si nohy tak, že nemůžeš čtyři dny chodit :) |
To já vím, ale nečekal jsem, že jsem to přehnal až tak :/
Každopádně to byli dřepy a výpady. Váhu bohužel nevím, protože mám poněkud outdoorovější posilovnu.
Příště si určitě naložím míň, ale říkám si, jak urychlit regeneraci.
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 11:07 am Předmět: |
|
|
Tak nejspíš bcaa a dát více magnesia.. Ale co mě pomáhá při svalovce nohou tak je protáhnout .. udělat pár drepu výpadů nebo se jít déle projít .. _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 11:13 am Předmět: |
|
|
jít znova dřepovat (lehce) - prokrvit to a pak protáhnout
dál mě osobně pomáhá lehce kompresní spodní prádlo - urychluje průtok krve
|
|
| nahoru |
|
 |
Skalka
|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 12:18 pm Předmět: |
|
|
Díky chlapi.
Rovnou mám ještě jednu otázku. Spousta stránek a kulturistů se rozchází v tom, jak často cvičit jednu svalovou partii. A tedy se ptám Vás, jak často cvičíte jednotlivé partie týdně?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 12:56 pm Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | jít znova dřepovat (lehce) - prokrvit to a pak protáhnout
dál mě osobně pomáhá lehce kompresní spodní prádlo - urychluje průtok krve |
kompresní spodní prádlo zvyšuje tepovou frekvenci? nebo jakým mechanismem to způsobuje?
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 1:04 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | spekounP napsal: | jít znova dřepovat (lehce) - prokrvit to a pak protáhnout
kompresní spodní prádlo zvyšuje tepovou frekvenci? nebo jakým mechanismem to způsobuje? |
Nezkoumal jsem to, že řekl bych, že pokud to opravdu funguje, ten mechanisms by mohl být podobný tomu, jak pomáhají kinesiotejpy - jemně při pohybu nadzvedává vrchní vrstvu pokožky a tím usnadňuje prokrvení a odvod škodlivin pomocí lymfatického systému, plus případně stimule nocireceptory.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 1:08 pm Předmět: |
|
|
| Skalka napsal: | Díky chlapi.
Rovnou mám ještě jednu otázku. Spousta stránek a kulturistů se rozchází v tom, jak často cvičit jednu svalovou partii. A tedy se ptám Vás, jak často cvičíte jednotlivé partie týdně? |
Dva až čtyřikrát týdně. Opravdoví sportovci ale mívají tréninkových jednotek víc (někteří běžně čtyři denně, jako třeba Kulíšek). A nikdo kromě modelek kulturistů necvičí pouze jednotlivé svalové partie. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 1:11 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | spekounP napsal: | jít znova dřepovat (lehce) - prokrvit to a pak protáhnout
kompresní spodní prádlo zvyšuje tepovou frekvenci? nebo jakým mechanismem to způsobuje? |
,,....Celý princip sportovních kompresních oděvů vychází z jednoduché myšlenky -pokud je na určité části lidského těla působeno správnou a vyváženou kompresí, dochází k povzbuzení činnosti krevního oběhu, díky čemuž se do namáhaných svalů dostává více kyslíku. Tento fakt je ve zdravotnictví znám již řadu let (např. stahovací zdravotní punčochy). Sportovní značky tuto myšlenku v minulých letech ale posunuly ještě o stupeň dál, když si uvědomily, že lepší okysličení svalů a zefektivnění srdeční funkce by ve sportu logicky mělo mít pozitivní vliv na výkon a činnost svalů. Vznikla tak tedy řada vysoce elastických oděvů, které řečeno zjednodušeně “stahují” dané části těla a tím ovlivňují činnost krevního oběhu a tedy i urychlují tzv. žilní návrat (návrat odkysličené krve z periferie zpět k srdci).,,
Jestli je to pravda a jak moc to funguje a jestli to vsechno neni spis placebo, netusim...
edit: jeste jsem nasel nejakou lepsi formu komprese :D snad to nebude brano jako reklama...
http://www.skins.cz/vse-o-skins/skins-laborator/technologie-skins
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 1:21 pm Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | Hulkie napsal: | | spekounP napsal: | jít znova dřepovat (lehce) - prokrvit to a pak protáhnout
,,....Celý princip sportovních kompresních oděvů vychází z jednoduché myšlenky -pokud je na určité části lidského těla působeno správnou a vyváženou kompresí, dochází k povzbuzení činnosti krevního oběhu, díky čemuž se do namáhaných svalů dostává více kyslíku. Tento fakt je ve zdravotnictví znám již řadu let (např. stahovací zdravotní punčochy). Sportovní značky tuto myšlenku v minulých letech ale posunuly ještě o stupeň dál, když si uvědomily, že lepší okysličení svalů a zefektivnění srdeční funkce by ve sportu logicky mělo mít pozitivní vliv na výkon a činnost svalů. Vznikla tak tedy řada vysoce elastických oděvů, které řečeno zjednodušeně “stahují” dané části těla a tím ovlivňují činnost krevního oběhu a tedy i urychlují tzv. žilní návrat (návrat odkysličené krve z periferie zpět k srdci).,,
Jestli je to pravda a jak moc to funguje a jestli to vsechno neni spis placebo, netusim...
edit: jeste jsem nasel nejakou lepsi formu komprese :D snad to nebude brano jako reklama...
http://www.skins.cz/vse-o-skins/skins-laborator/technologie-skins |
Tohle prádlo nosím a zas tolik to na tu kůži netlačí, abych vnímal nějaký citelný rozdíl v regeneraci/okysličení svalů. Tejpy mi přijdou podstatně efektivnější. Prádlo mi spíš pomáhá zlepšovat propriocepci a dobře odvádějí pot.
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 1:28 pm Předmět: |
|
|
Hele nejsem žádnej vědec, zcela subjektivně mě ty haksny a prdel dřív přestanou bolet a zmizí taková ta ztuhlost, když nosím kompresní ńohavičkový spodky. Možná je to placebo, ale i to se počítá.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 1:29 pm Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | | Hulkie napsal: | | spekounP napsal: | jít znova dřepovat (lehce) - prokrvit to a pak protáhnout
Hele nejsem žádnej vědec, zcela subjektivně mě ty haksny a prdel dřív přestanou bolet a zmizí taková ta ztuhlost, když nosím kompresní ńohavičkový spodky. Možná je to placebo, ale i to se počítá. |
Tak tak, nehovoriac o tom, že sa v tom aj lepšie hýbe. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 1:49 pm Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: |
Hele nejsem žádnej vědec, zcela subjektivně mě ty haksny a prdel dřív přestanou bolet a zmizí taková ta ztuhlost, když nosím kompresní ńohavičkový spodky. Možná je to placebo, ale i to se počítá. |
Já ti věřím, že to pomáhá; když jsem si poprvé oblepil bolavá kolena tejpem, taky jsem od toho nic nečekal a pak byl příjemně překvapený (což mi připomíná, že bych si to mohl večer zopáknout). Jen jsem trochu skeptický ohledně těch nadnesených marketingových řečí, kterými se zaštiťují výrobci. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ryvaru

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 4:11 pm Předmět: |
|
|
mě pro lepší rege pomáhá to po tréninku pořádně protáhnout a dát pak ledovou sprchu na prokrvení... základ je samozřejmě dostatek spánku a příjem živin (docela citelně je znát suplementace, ale i ze stravy se to dá)  případně další den zopakovat to protažení (předtím to prohřej třeba opáčkama s prázdnou osou, nebo něčím takovým... prostě pár minut něco lehčího) a tu ledovou sprchu
jinak co se týče přímo bolesti stehen, tak to může být docela individuální... já to co se týče bolesti při běžných činostech (chůze do schodů,...) mám přesně naopak a nejvíc v pohodě jsem právě po tréninku... nejhorší to bývá když jsou nohy téměř plně zregenerovaný a připravený na další trénink
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|