Regenerace po tréninku stehen

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Regenerace po tréninku stehen  Úvodní stránka -> Trénink -> Regenerace po tréninku stehen
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Skalka

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 10:53 am    Předmět: Regenerace po tréninku stehen Odpovědět s citátem

Zdarec, už čtyři dny mě nepřechází ohromná bolest ve stehnech, kterou jsem způsobil pondělním tvrdým tréninkem nohou. Máte nějaké osvědčené finty na regeneraci?

Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
WannaYourMother

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, jaký byl trénink? Váhy, počty sérií ...

Ideální tip je nerozm*dat si nohy tak, že nemůžeš čtyři dny chodit :)
Skalka

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

WannaYourMother napsal:
Ahoj, jaký byl trénink? Váhy, počty sérií ...

Ideální tip je nerozm*dat si nohy tak, že nemůžeš čtyři dny chodit :)

To já vím, ale nečekal jsem, že jsem to přehnal až tak :/

Každopádně to byli dřepy a výpady. Váhu bohužel nevím, protože mám poněkud outdoorovější posilovnu.

Příště si určitě naložím míň, ale říkám si, jak urychlit regeneraci.
flew

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak nejspíš bcaa a dát více magnesia.. Ale co mě pomáhá při svalovce nohou tak je protáhnout .. udělat pár drepu výpadů nebo se jít déle projít ..

Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
spekounP

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jít znova dřepovat (lehce) - prokrvit to a pak protáhnout

dál mě osobně pomáhá lehce kompresní spodní prádlo - urychluje průtok krve
Skalka

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky chlapi.

Rovnou mám ještě jednu otázku. Spousta stránek a kulturistů se rozchází v tom, jak často cvičit jednu svalovou partii. A tedy se ptám Vás, jak často cvičíte jednotlivé partie týdně?
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:

kompresní spodní prádlo zvyšuje tepovou frekvenci? nebo jakým mechanismem to způsobuje?
Magumi

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 1:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
spekounP napsal:

kompresní spodní prádlo zvyšuje tepovou frekvenci? nebo jakým mechanismem to způsobuje?

Nezkoumal jsem to, že řekl bych, že pokud to opravdu funguje, ten mechanisms by mohl být podobný tomu, jak pomáhají kinesiotejpy - jemně při pohybu nadzvedává vrchní vrstvu pokožky a tím usnadňuje prokrvení a odvod škodlivin pomocí lymfatického systému, plus případně stimule nocireceptory.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Magumi

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Skalka napsal:
Díky chlapi.

Rovnou mám ještě jednu otázku. Spousta stránek a kulturistů se rozchází v tom, jak často cvičit jednu svalovou partii. A tedy se ptám Vás, jak často cvičíte jednotlivé partie týdně?

Dva až čtyřikrát týdně. Opravdoví sportovci ale mívají tréninkových jednotek víc (někteří běžně čtyři denně, jako třeba Kulíšek). A nikdo kromě modelek kulturistů necvičí pouze jednotlivé svalové partie. :)

sk

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
spekounP napsal:

,,....Celý princip sportovních kompresních oděvů vychází z jednoduché myšlenky -pokud je na určité části lidského těla působeno správnou a vyváženou kompresí, dochází k povzbuzení činnosti krevního oběhu, díky čemuž se do namáhaných svalů dostává více kyslíku. Tento fakt je ve zdravotnictví znám již řadu let (např. stahovací zdravotní punčochy). Sportovní značky tuto myšlenku v minulých letech ale posunuly ještě o stupeň dál, když si uvědomily, že lepší okysličení svalů a zefektivnění srdeční funkce by ve sportu logicky mělo mít pozitivní vliv na výkon a činnost svalů. Vznikla tak tedy řada vysoce elastických oděvů, které řečeno zjednodušeně “stahují” dané části těla a tím ovlivňují činnost krevního oběhu a tedy i urychlují tzv. žilní návrat (návrat odkysličené krve z periferie zpět k srdci).,,

Jestli je to pravda a jak moc to funguje a jestli to vsechno neni spis placebo, netusim...

edit: jeste jsem nasel nejakou lepsi formu komprese :D snad to nebude brano jako reklama...

http://www.skins.cz/vse-o-skins/skins-laborator/technologie-skins
Magumi

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
Hulkie napsal:
spekounP napsal:

,,....Celý princip sportovních kompresních oděvů vychází z jednoduché myšlenky -pokud je na určité části lidského těla působeno správnou a vyváženou kompresí, dochází k povzbuzení činnosti krevního oběhu, díky čemuž se do namáhaných svalů dostává více kyslíku. Tento fakt je ve zdravotnictví znám již řadu let (např. stahovací zdravotní punčochy). Sportovní značky tuto myšlenku v minulých letech ale posunuly ještě o stupeň dál, když si uvědomily, že lepší okysličení svalů a zefektivnění srdeční funkce by ve sportu logicky mělo mít pozitivní vliv na výkon a činnost svalů. Vznikla tak tedy řada vysoce elastických oděvů, které řečeno zjednodušeně “stahují” dané části těla a tím ovlivňují činnost krevního oběhu a tedy i urychlují tzv. žilní návrat (návrat odkysličené krve z periferie zpět k srdci).,,

Jestli je to pravda a jak moc to funguje a jestli to vsechno neni spis placebo, netusim...

edit: jeste jsem nasel nejakou lepsi formu komprese :D snad to nebude brano jako reklama...

http://www.skins.cz/vse-o-skins/skins-laborator/technologie-skins

Tohle prádlo nosím a zas tolik to na tu kůži netlačí, abych vnímal nějaký citelný rozdíl v regeneraci/okysličení svalů. Tejpy mi přijdou podstatně efektivnější. Prádlo mi spíš pomáhá zlepšovat propriocepci a dobře odvádějí pot.

spekounP

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
spekounP napsal:

Hele nejsem žádnej vědec, zcela subjektivně mě ty haksny a prdel dřív přestanou bolet a zmizí taková ta ztuhlost, když nosím kompresní ńohavičkový spodky. Možná je to placebo, ale i to se počítá.
decarabas

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:
Hulkie napsal:
spekounP napsal:

Hele nejsem žádnej vědec, zcela subjektivně mě ty haksny a prdel dřív přestanou bolet a zmizí taková ta ztuhlost, když nosím kompresní ńohavičkový spodky. Možná je to placebo, ale i to se počítá.

Tak tak, nehovoriac o tom, že sa v tom aj lepšie hýbe.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Magumi

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:

Já ti věřím, že to pomáhá; když jsem si poprvé oblepil bolavá kolena tejpem, taky jsem od toho nic nečekal a pak byl příjemně překvapený (což mi připomíná, že bych si to mohl večer zopáknout). Jen jsem trochu skeptický ohledně těch nadnesených marketingových řečí, kterými se zaštiťují výrobci. :)

ryvaru

PříspěvekZaslal: čt srpen 11, 2016 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mě pro lepší rege pomáhá to po tréninku pořádně protáhnout a dát pak ledovou sprchu na prokrvení... základ je samozřejmě dostatek spánku a příjem živin (docela citelně je znát suplementace, ale i ze stravy se to dá) případně další den zopakovat to protažení (předtím to prohřej třeba opáčkama s prázdnou osou, nebo něčím takovým... prostě pár minut něco lehčího) a tu ledovou sprchu

jinak co se týče přímo bolesti stehen, tak to může být docela individuální... já to co se týče bolesti při běžných činostech (chůze do schodů,...) mám přesně naopak a nejvíc v pohodě jsem právě po tréninku... nejhorší to bývá když jsou nohy téměř plně zregenerovaný a připravený na další trénink

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Regenerace po tréninku stehen Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: