Cvičenie len s "VVT" TRX a odporovými gumami

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Cvičenie len s "VVT" TRX a odporovými gumami  Úvodní stránka -> Trénink -> Cvičenie len s "VVT" TRX a odporovými gumami
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Trubens

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 12:01 pm    Předmět: Cvičenie len s "VVT" TRX a odporovými gumami Odpovědět s citátem

("VVT" = váha vlastného tela)

Po ôsmych rokoch cvičenia v podstate len s činkami (vlastná váha - hrazda) cvičím už pol roka čisto len s vlastnou váhou tela (hrazda, TRX, drepy s výskokom, drepy s pomalšími opakovaniami) a pomocou odporových gúm, ktorých "hrubé verzie" dajú riadne zabrať (mám ich viacero). Popri tom cvičím 1x týždenne visenie na hrazde + stojkovania (z oboch 3x na čas toľko, koľko vydržím) a 1x týždenne cviky čisto na core, pričom 1x týždenne preto, lebo core precvičujem dostatočne aj v bežných tréningoch s TRX a expandermi, keďže tam dajú zabrať aj hlboké stabilizátory...
Moja otázka znie : Je vhodné (aj keď mi ide v prvom rade o zdravie) zaradiť do tréningu aj cvičenie s činkami ? Mám na mysli hlavne zákadné cviky. Izolované cviky sa dajú ľahko odcvičiť pomocou odporových gúm (ak využijem tie menej odporové - ľahšie varianty), rovnako pomocou odporových gúm sa dá PERFEKTNE cvičiť aj unilaterálne. Odporové gumy používam na 1 tréning týždenne z troch / vždy cvičím celé telo /, a s odporovými gumami cvičím výlučne unilaterálne, pretože cviky s vlastnou váhou tela je príliž ťažké cvičiť unilaterálne (až na drep na jednej nohe, prípadne výpady sú také "polounilaterálne"), a na TRX je to tiež také "neohrabané" (akurát drep na jednej nohe, a príťahy na chrbát - nemyslím však dvíhanie sa jednou rukou hore)...
Zaujímal by ma váš názor na to.
Moje 3 tréningy celého tela (rozdelené do 6 jednotiek) týždenne sú v podstate rozdelené na :
1. izometrické cvičenie celého tela s vlastnou váhou
2. izotonické cvičenie celého tela s vlastnou váhou (väčšinou pomocou TRX)
3. cvičenie celého tela pomocou odporových gúm, a zároveň unilaterálne

Bolo by podľa vás navštívenie posilňovne napr. 1x za 2 týždne DOBRÝM STIMULOM, spestrením cvičenia s TRX, hrazdou a odporovými gumami ? Proste prísť do posilňovne raz za 2 týždne, a odcvičiť tam celé telo viac "intenzívne", nakoľko "core" (tak namáhaný pri TRX a pri unilaterálnom cvičení pomocou odporových gúm) nie je pri cvičení s činkami natoľko zaťažovaný, takže sa dajú viac "rozbiť" svaly hrudníka, chrbta, ramien (hlavne hornej polovice tela) a nôh ?
PS : Odkedy konečne používam kreatín, tak som s postavou spokjonejší. Návštevu posilňovne 1x za 2 týždne (ako doplnok) nevnímam ako nevyhnutnosť, ale ako spestrenie (s určitým účinkom), ktoré nepovažujem za nevyhnutné. No láka ma to. A TO HLAVNE, KAMARÁTI, PRETO, LEBO PRI CVIČENÍ IZOMETRICKOM, S VLASTNOU VÁHOU A S GUMOVÝMI EXPANDERMI proste môžem zabudnúť na tréning, kde odcvičím sériu napr. po 6 opakovaní .... Moje opakovania pri cvičení na TRX, s odporovými gumami, či s vlastnou váhou tela, sa pohybujú v priemere na počte asi 20-25 opakovaní v sérii na vršok (vždy odcvičené spôsobom, aby to dalo RIADNE ZABRAŤ), pričom u nôh je to ešte viac opakovaní. Chýba mi však aj nízky počet opakovaní v sérii...proste chýba mi . NO RAZ TÝŽDENNE sa mi do posilky chodiť nechce. Raz za 2 týždne ale S RADOSŤOU.
Sympatizujete teda s mojim nápadom začať raz za 2 týždne chodiť do posilňovne odcvičiť celé telo s počtom opakovaní 5-6 v sériách s tým, že beriem do úvahy taký tréning (kvôli tomu, že sa dá odcvičiť len s činkami) buď raz za 2 týždne, alebo vôbec ? Ten tréning by ale bol menej intenzívny, čiže nie "do únavy"...
Ďakujem vám za názory...

PS : mám dodžubkaný meniskus na ľavom kolene ("vzkriesené" zranenie pri drepovaní na jednej nohe....ktoré som 7 rokov dozadu neriešil, lebo prestalo bolieť), čakám na magnetickú rezonanciu (aby zistilo čo a ako) v septembri........Na nohy by som v posilňovni dával tak 10-12 opakovaní v sérií (priemerne s vlastnou váhou a TRX dávam na nohy tak 25 - 50 opakovaní - prispôsobím rýchlosť tak, aby to dalo zabrať)...Len dúfam, že by mi to ešte viac nedožubkalo koleno...

Naposledy upravil Trubens dne čt srpen 18, 2016 12:12 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

toto nikto cele citat nebude napis to v 5 bodoch ako osnovu a niekto ti poradi
Trubens

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak napíšem dodatočne : Cvičím celé telo 3x týždenne, rozdelené do 6 jednotiek (vršok, spodok, vršok, spodok, vršok, spodok)...
Cvičím pomocou váhy vlastného tela, TRX a pomocou odporových gúm.
Cvičím izometricky, izotonicky vlastnou váhou a s TRX, a tretí tréning je unilaterálny pomocou odporových gúm...
Vždy však odcvičím v priemere 20-25 opakovaní na vršok, a 25-50 opakovaní na nohy v sériách...
Chýba mi počet opakovaní okolo 5-6 v sérii na vršok, a okolo 10-12 v sérii na nohy...
Mám teda začať chodiť do posilňovne 1x za 2 týždne a cvičiť výlučne s činkami (lebo len s nimi dám tak málo opakovaní v sérii - keď dám dostatočnú váhu), s tým, že by to bol menej intenzívny tréning (takže nie do únavy), pričom by bol LEN DOPLNKOM NA SPESTRENIE k môjmu terajšiemu cvičeniu s vlastnou váhou, TRX a s gumovými expandermi ?
Napr. odcvičiť tréning celého tela s 5-6 opakovaniami na vršok a asi 10 na spodok, v sérii, ale dať napr. len také 4 série z každého cviku (4 série drepov, 4 série MT, 4 série tlakov na prsia na šikmej lavičke na vrškz, 4 série príťahov na chrbát kľudne unilaterálne, 4 série tlakov na ramená)...Proste sa "nezničiť" (lebo z tréningu s vlastnou váhou tela, TRX a odporových gúm NEUBERIEM).... len dodať nový stimul o nižšom počte opakovaní a vyšších váhach...
POTEŠILI BY SA MU MOJE SVALY ?
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vyser se na svoje myšlenky a běž konečně cvičit.

Je úplněk, máš k tomu ideální příležitost.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
POTEŠILI BY SA MU MOJE SVALY ?

uvezu to pane Lorens?
Makuška

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rando už zase laboruješ nad neřešitelným problémem zda cvičit nebo necvičit to a ono???

Už ti to tu řekli všichni milionkráááááát....důležitý je cíl.

Máš ty vůbec cíl cvičení??? Ptáš se, jestli by tvoje svaly potěšil nový stimul..... a kde máš zbytek??? Stimul k čemu??? K růstu svalové hmoty??? K hubnutí??? K vytrvalosti??? K battlu ve street workoutu?? K čemu??? Čeho chceš dosáhnout????

Tohle si zodpověz a pak rychle přijdeš na to, jestli pro tebe má nebo nemá smysl chodit do posilky.

A pokud na to odpověď nemáš a cvičíš, aby se tvoje tělo těšilo, tak jdi a zeptej se fyzioterapetů - ti ti zakážou cvičit i to co, cvičíš teď, protože se z toho tělo netěší.
Trubens

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Máš ty vůbec cíl cvičení??? Ptáš se, jestli by tvoje svaly potěšil nový stimul..... a kde máš zbytek??? Stimul k čemu??? K růstu svalové hmoty??? K hubnutí??? K vytrvalosti??? K battlu ve street workoutu?? K čemu??? Čeho chceš dosáhnout????

Vylepšiť postavu hoci o 3-5%
Inak, momentálne som s postavou najspokojnejší ako som kedy bol, hoci mám o 4kg menej než bol môj "vrchol" (v kvalite), ale esteticky som na tom lepšie, aj čo sa týka krásne pevného pásu, a symetrickejšieho rozvoja nôh (už nemám slabinu hamstringy a vnútornú stranu stehien), hrudníka (vyplnená vnútorná časť - konečne) a chrbta (nechýbajúce medzilopatkové svaly, ako tomu bolo len pri cvičení s činkami)...
decarabas

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 12:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trubens napsal:
Makuška napsal:

Ako to zmeriaš?

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Makuška

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trubens napsal:

Jakože navýšit objem svalové hmoty o 3-5% rozprostřeně po celém těle jo???

Mám stejnou otázku jako Carabas?? Na jaký měření to počítáš??? Inbody???
Mablung

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Až budu chtít někoho zabít ošklivou smrtí, vsadím se s ním o sto tisíc, že si vydrží povídat s Randem o posilování jeden večer, tj. minimálně 4 hodiny.
Trubens

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
Trubens napsal:
Makuška napsal:

Ako to zmeriaš?

Nijak. Myslím subjektívny pocit. Každý pocit sa dá nejak vyjadriť aj matematicky... A 1kg navyše postačí.
Trubens

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Trubens napsal:

Jakože navýšit objem svalové hmoty o 3-5% rozprostřeně po celém těle jo???

Mám stejnou otázku jako Carabas?? Na jaký měření to počítáš??? Inbody???

Zoberme si to takto : Teraz sa napr. na seba pozrieš do zrkadla, a napadne ti .... "Hmm...vyzerá to fajn, ale...ešte by sa to dalo vylepšiť....Vrámci mojich možností (nechcem užívať AS a nejakú inú chémiu) a na základe toho že nechcem cvičeniu "dať všetko", si myslím, že ešte by sa môj subjektívny pocit z môjho tela (čo sa týka svaloviny) dal esteticko-objemovo vylepšiť o také 3-5% v prípade, že niečo pridám (nejaký posilovací prvok do cvičenia), a vrámci možností budem SPOKOJNÁ, lebo si vylepším postavu"... Porozumeli sme sa ? (neopováž sa napísať, že nie)
Olejnas

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 3:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Me by zajimalo, kdy cvicis, protoze vymyslet neustale tyhle picoviny, bez ohledu jake pro ne mas nadani, musi zabrat neskutecnou furu casu. Mel by ses lecit...
Trubens

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 3:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Me by zajimalo, kdy cvicis, protoze vymyslet neustale tyhle picoviny, bez ohledu jake pro ne mas nadani, musi zabrat neskutecnou furu casu. Mel by ses lecit...

Nebyť mysliteľov, boli by sme "za opicami" a klaňali sa "bohu dažďa". Takže sa lieč ty.
charvi

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2016 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nejaka aktualka aby sme vedeli na cem si a z ceho vychazet;) forum ctu uz velmi dlouho a mam za to,ze nekdy byl i slib aktualkyae na tu nedoslo,takze treba ted?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Cvičenie len s "VVT" TRX a odporovými gumami Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: