Nemam motivaci, usti to v deprese

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nemam motivaci, usti to v deprese  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Nemam motivaci, usti to v deprese
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
Tak hlavně že mám 43 cm přes biceps na 170 cm výšku.. to že nemám teď sílu je zapříčiněné tím, že jsem měl dlouhou pauzu od cvičení ne od toho že bych nevěděl co to je.

A když dám tolik serii full body cviků, myslím si že je to stokrat větší výdej glykogenu než si jít na 60 min zaběhat ven.

Hm, ne. Nevím, za kolik času vypráskáš významnou část glykogenu při běhu, ale v posilce to bylo odhadováno na 2-3 hodiny. V posilce máš příliš dlouhé přestávky a často ti jedou jenom malé svaly. Při běhu jedou neustále nohy (tj. největší svalová skupina v těle)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Onlywatch

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 8:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co že mám přestávky ? Shyby, kliky, dipy, dřepy, tlaky v jednom treninku.. to jsou komplexní cviky na všechny svalové partie a všechno to snad musí jet na glykogenu, zase nedávám hodinový přestavky mezi seriema a jedu intenzivě a rozhodně jsem zničenější než kdybych si šel zaběhat 2 hodiny po cyklostezce..
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mne to pride ze vsetko vies a zbytocne sa tu pytas. lebo uz sme ti poradili x veci a stale len to svoje si ides
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kreatinfosfát ti vystačí na cca 15 sekund intenzivního pohybu, to znamená, že kulturistický trénink určitě vyčerpá glykogen. Čím více práce odvedeš, tím více glykogenu vymlátíš, jen ti tedy přesně neřeknu kolik, ale studie na toto existují také. Po tréninku nohou nemám problém do sebe dostat až 100g maltodextrinu s proteinem a za dalších 90 minut jídlo s dalšími 70-90g sacharidů.

Osobně bych dával v dietě sacharidy v okolí tréninku. Raději bych volil po cvičení, protože bych měl strach, že mě ssacharidy před tréninkem spíše uspí. Pak je také otázka tvého celkového příjmu energie za den. Ale vzhledem k tvým výkonům si se vší úctou myslím, že prostě řešíš zbytečné složitosti a neumíš pořádně máknout.
Onlywatch

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Kreatinfosfát ti vystačí na cca 15 sekund intenzivního pohybu, to znamená, že kulturistický trénink určitě vyčerpá glykogen. Čím více práce odvedeš, tím více glykogenu vymlátíš, jen ti tedy přesně neřeknu kolik, ale studie na toto existují také. Po tréninku nohou nemám problém do sebe dostat až 100g maltodextrinu s proteinem a za dalších 90 minut jídlo s dalšími 70-90g sacharidů.

Osobně bych dával v dietě sacharidy v okolí tréninku. Raději bych volil po cvičení, protože bych měl strach, že mě ssacharidy před tréninkem spíše uspí. Pak je také otázka tvého celkového příjmu energie za den. Ale vzhledem k tvým výkonům si se vší úctou myslím, že prostě řešíš zbytečné složitosti a neumíš pořádně máknout.

Konečně pořádná odpověď díky! :)
Magumi

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 8:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:

Tady máš jednu takovou studii. https://www.unm.edu/~lkravitz/Article%20folder/glycogen.html Na to, abys spálil glykogen jen zvedáním, musíš opravdu hodně máknout, není to jen tak.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za článek. Projel jsem ho letmo a píše se tam např. toto:

citace:
For instance, Robergs et al. (1991) demonstrated that subjects performing 6 sets of leg extensions at 35% and 70% of 1RM resulted in a decrease in muscle glycogen by 38% and 39%, respectivel

Je to sice jen jedna studie, neznám metodiku, ale 6 sérií "blbých" předkopů vyčerpala glykogen (předpokládám že v dolních končetinách) o 38 %, což není tak málo. Když vezmež v potaz to, že kulturistický trénink na spodní část těla by těch sérií celkově mohl obsahovat třeba 16, tak těch sacharidů se může spálit během takového tréninku poměrně dost.
sk

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jen jednou mi ,,dosel,, glykogen, bylo to na bezkach a bylo to velice vtipne, protoze jsem vypadal jako ti horolezci, co se pohybuji v 8 tisicich rychlosti jeden krok za minutu

no a jednou jsem zazil hypoglykemii, kdyz jsem vylezl z fitka nastesti v nejakem OC a zachranil me stanek od KFC. Sice uz jsem videl cernobile a pomalu se zacinalo stmivat, ale jeste jsem si stihl objednat a dovravorat s kelimkem ke stolku o zbytek se postarala Pepsi Cola :)
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
jen jednou mi ,,dosel,, glykogen, bylo to na bezkach a bylo to velice vtipne, protoze jsem vypadal jako ti horolezci, co se pohybuji v 8 tisicich rychlosti jeden krok za minutu

no a jednou jsem zazil hypoglykemii, kdyz jsem vylezl z fitka nastesti v nejakem OC a zachranil me stanek od KFC. Sice uz jsem videl cernobile a pomalu se zacinalo stmivat, ale jeste jsem si stihl objednat a dovravorat s kelimkem ke stolku o zbytek se postarala Pepsi Cola :)

to se ti jako podarilo?
sk

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Berserk_Grom napsal:
sk napsal:

to se ti jako podarilo?

ty bezky, to bylo po nemoci, po nejake chripce cerstve vylecene a to fitko, to jsem mel zase vic nez mesic ruku v sadre, takze jsem vlastne nic nedelal a pak jsem plny nadseni nabehl do fitka a odcvicil jsem trenink jako pred tim urazem (s mensima vahama samozrejme)...citil jsem se v pohode, teda jen do doby nez zacalo hucet v usich atd....
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 10:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
Tak hlavně že mám 43 cm přes biceps na 170 cm výšku.. to že nemám teď sílu je zapříčiněné tím, že jsem měl dlouhou pauzu od cvičení ne od toho že bych nevěděl co to je.

A když dám tolik serii full body cviků, myslím si že je to stokrat větší výdej glykogenu než si jít na 60 min zaběhat ven.

Tak ono i když se pominou ty váhy, tak to nemění nic na tom, že ten trénink je úplně nahovno 
Jeden cvik na záda oproti třem tlakovým, to nebude zrovna ok.
Milda18

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:

Kdyby jsi měl 43cm na 1,7m kvalitní hmoty s minimem tuku tak by to byla pecka..ale podle toho tréninku to tak určitě nebude..pokračuj stím tréninkem v kombinaci s kalorickým deficitem a nezbude na tobě nic..
Hulkie

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2016 10:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:

citace:
For instance, Robergs et al. (1991) demonstrated that subjects performing 6 sets of leg extensions at 35% and 70% of 1RM resulted in a decrease in muscle glycogen by 38% and 39%, respectivel

Je to sice jen jedna studie, neznám metodiku, ale 6 sérií "blbých" předkopů vyčerpala glykogen (předpokládám že v dolních končetinách) o 38 %, což není tak málo. Když vezmež v potaz to, že kulturistický trénink na spodní část těla by těch sérií celkově mohl obsahovat třeba 16, tak těch sacharidů se může spálit během takového tréninku poměrně dost.

Každý kdo jel někdy CKD ví, jak dlouho a jak intenzivně je třeba cvičit, abys vyčerpal všechen glykogen. Tohle se mi moc nezdá.
Vyspělí vytrvalci jsou prý schopni spálit všechny svoje glykogenové zásoby za cca 1.5 hodiny běhu...
Magumi

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2016 4:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:

citace:

Odhaduje se, že na vyčerpání glykogenu potřebuješ tak 10 až 12 séríí po 10 až 12 opakováních na svalovou partii. Z vlastní zkušenosti, když jsme dělali s Vlkem těch našich deset sérií dřepů po dvanácti se sto čtyřiceti, pořád jsem měl ještě na konci tréninku nějakou šťávu. Silový trénink opravdu spálí mnohem míň, než se zdá. A to nemluvím o pár sériích shybů, kliků a lehkých dřepů, to nemáš šanci s tím hnout.

Co se týče metodiky, většinou se to dělá tak, že je nechají cvičit a pak udělají biopsii konkrétního svalu a z toho to měří. Šest sérií při 35 procentech je kolik opakování na sérii - třicet, čtyřicet? To už je v podstatě vytrvalecký trénink.

Pro nás bude realističtější scénář tahle studie: "In a study by Tesch et al. (1986), nine bodybuilders completed five sets each of front squats, back squats, leg presses, and leg extensions to fatigue, comprising 30 minutes of exercise. Biopsies of muscle samples were obtained from the vastus lateralis before and immediately after exercise. Muscle glycogen concentration was 26% lower post-exercise."

Magumi

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2016 4:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Každý kdo jel někdy CKD ví, jak dlouho a jak intenzivně je třeba cvičit, abys vyčerpal všechen glykogen. Tohle se mi moc nezdá.
Vyspělí vytrvalci jsou prý schopni spálit všechny svoje glykogenové zásoby za cca 1.5 hodiny běhu...

Jj, to tak zhruba odpovídá, glykogen na nule mívají fotbalisti na konci těžkého zápasu.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nemam motivaci, usti to v deprese Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: