Co po Freimenově FESTu? Trenál pro kancelářskou krysu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co po Freimenově FESTu? Trenál pro kancelářskou krysu  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Co po Freimenově FESTu? Trenál pro kancelářskou krysu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mandor

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 5:36 pm    Předmět: Co po Freimenově FESTu? Trenál pro kancelářskou krysu Odpovědět s citátem

Ahoj,

po velmi dlouhé době se mi povedlo dokopat se relativně pravidelně do posilovny, jel jsem program FEST a pro mě překvapivě - zlepšil jsem se.

Dovolím si poprosit o doporučení tréningového plánu, který by byl typově podobný, tedy přijatelný pro takřka začátečníka ektomorfa, pracujícího, 30 plus let starého s velmi pestrou zdravotní kartou - fakt blbě regenerujícího (v minulosti onko/radio léčba, jsem na hormonální substituci a trávení na houby, jedu na hydrolyzovaném proteinu, měl jsem kompresivní fraktury bederních obratlů, dřep a MT dávám max. jednou do týdne).

Napadá mě nějaká pyramida, rozdělení těla na vršek/spodek, trenál 3x týdně?

Nečekám zázraky, cíl je snad realistický - z 71kg při 14% bf se dostat na 75kg a 12%bf do 6 měsíců, zlepšit kondici a sílu (teď jsem docvičil FEST s finální váhou 60 kg na BP, 70 kg na dřep a 80 kg na MT).

Druhý, velmi specifický dotaz na zkušené - chtěl bych se ujistit, že mám v pohodě všechny pro cvičení relevantní hormony, TST, štítnou žlázu a inzulín mi na endokrinologii sledují, ale co si proklepnout ještě - HGH? Něco dalšího relevantního?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Benchuj, dřepuj, tahej alespoň každej trénink, přihazuj kotouče na činku, a uvidíš výsledky.
classic

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Naposledy upravil classic dne út prosinec 06, 2016 10:20 pm, celkově upraveno 1 krát
JogyNo

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokiaľ dobre reaguješ, daj si týždeň deload a pokračuj FEST s prihadzovaním záťaže, je to dobre postavený a podľa môjho súdu aj dlhodobo udržateľný tréning...
Iný 3 dňový full body bude vždy veľmi podobný, len s inými číslami na sériách / opak, čo je často dostatočná zmena na nový impulz, ale človeka to nebude baviť večne.. Vyskúšať niečo na spôsob lineárnej periodizácie s cvikmi, čo ti vyhovujú..

Ak by si chcel skúsiť niečo iné a cvičiť 4 x do týždňa, skús ťažko/ľahký Freimenov tréning, prípadne podobnú (mne sympatickejšiu) alternatívu:
kód:
https://www.t-nation.com/training/blending-size-and-strength-20

tiež dlhodobo udržateľná záležitosť s pekným potenciálom na prihadzovanie a progres...
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

classic napsal:
Berserk_Grom napsal:
Benchuj, dřepuj, tahej alespoň každej trénink, přihazuj kotouče na činku, a uvidíš výsledky.

jak můžeš takovou hovadinu vypustit z úst? četl sis tu jeho zdravotní kartu? to je fuška pro kvalifikovaného odborníka sestavit správný tréninkový a stravovací plán, tím, co jsi napsal, se jen shazuješ... je umění, když o něčem nic nevím, mlčet. toto umění bys měl taky někdy trénovat, namísto tréninku v posilovně...

Nemusim si citat nikoho zdravotnú kartu aby som mu povedal aby robil veľkú 3ku. Inak napísal že drepy a ťahy robí aj teraz tak neviem čo pičuješ.
Bench drep a ťah nespôsobujú bolesti, ale ich odstráňujú.
Šuhaj nechcel napísať tréningový plán (čo by mu na mieru ani nebol nikto tu schopný zostaviť lebo ho nepozná dosť dobre na to :D), ale pýtal sa čo ísť ďalej, na čo som mu dal jednoudchý recept, aby sa zlepšoval.

A nič neviem? Koľko máš ty odsúťažené a nadvíhané?! :D
classic

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 8:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Naposledy upravil classic dne út prosinec 06, 2016 10:20 pm, celkově upraveno 1 krát
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

classic napsal:
Berserk_Grom napsal:
A nič neviem? Koľko máš ty odsúťažené a nadvíhané?! :D

raw bench 230, equipped bench 300, raw drep 3x255, equipped drep 310, raw mrtvola 272.... 2x mistr sveta v silovem trojboji, 5 svetovych rekordu jako dorostenec-junior...

presto si neodvazuju radit mandorovi s tak "nejednoduchou" zdravotni historii co by mel a co by nemel cvicit, a nejprve bych se nejspis zameril na travici soustavu...

ten bench luxusný. pri akej telesnej vahe to bolo?

Aj tak si myslím, že ak môže tie cviky vykonávať, tak nevidím dôvod, prečo by v nich nemal pokračovať.
mandor

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

classic napsal:
Berserk_Grom napsal:

jak můžeš takovou hovadinu vypustit z úst? četl sis tu jeho zdravotní kartu? to je fuška pro kvalifikovaného odborníka sestavit správný tréninkový a stravovací plán, tím, co jsi napsal, se jen shazuješ... je umění, když o něčem nic nevím, mlčet. toto umění bys měl taky někdy trénovat, namísto tréninku v posilovně...

mandorovi nedokážu poradit, ale otázky mě napadají - špatné trávení - proč je špatné? tím bych se asi osobně zabýval nejdřív, protože zlepšením trávících schopností se zlepší vstřebatelnost živin a zlepší se regenerace (protein není ta nejvhodnější "potravina" když mám problémy trávit) nějaké mrtvoly nejsou vůbec důležité, dřepy stačí s vlastní vahou, atd....

Díky, to trávení je dané kvantem orálních léků, s tím moc neudělám, panzytrát jsem bral, ale teď to už nějak jakž takž jde. Jen jsem se tím disclaimerem chtěl vyhnout radám typu jez půl kila hovězího a dej si Korte ...

Ono to zase takové drama není, od posledního podělu - braní imunosupresiv po transplantaci kostní dřeně to letos bude 8 let, takže stav je konsolidovaný, fysioterapii na záda jsem si dával, normálně funguji, jen budu vděčný za tip na zábavný trenál. Jak asi chápeš, není to alfa a omega mého života, jen si chci pro vlastní ego vylepšit postavu, a činky mi dělají dobře na kosti, po kortikosteroidech jsem měl v prdeli i denzitu ...

BTW studoval jsem v Brně, pokud chápu správně, jsi Jakub Havelka, myslím, že jsem Tě viděl párkrát v Blue Gymu
classic

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 8:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Naposledy upravil classic dne út prosinec 06, 2016 10:19 pm, celkově upraveno 1 krát
classic

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Naposledy upravil classic dne út prosinec 06, 2016 10:19 pm, celkově upraveno 1 krát
mandor

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 9:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V Brně už nejsem, po škole přišel přesun do Prahy. Za jakoukoli radu budu vděčný, nemusí splňovat mé požadavky.

Moc díky, že se tím zabýváš, postoval jsem svůj dotaz právě na toto forum protože mi tady v minulosti lidé, kteří tomu rozumí - tehdy Bara a Daniel James dokázali přes PM pomoct a vysvětlit věci, které jsem ze svého, díky Bohu již bývalého endokrinologa nemohl dostat.

Jinak nechci si tady zase hrát na chudáka a škemrat o odbornou pomoc zadara, daří se mi vlastně fajn, doklepnout ještě výkonnost a cvičení je taková třešnička na dortu, takže se neciť pod tlakem, že nad tím musíš strávit moře času ,)
classic

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mandor napsal:
V Brně už nejsem, po škole přišel přesun do Prahy. Za jakoukoli radu budu vděčný, nemusí splňovat mé požadavky.

Moc díky, že se tím zabýváš, postoval jsem svůj dotaz právě na toto forum protože mi tady v minulosti lidé, kteří tomu rozumí - tehdy Bara a Daniel James dokázali přes PM pomoct a vysvětlit věci, které jsem ze svého, díky Bohu již bývalého endokrinologa nemohl dostat.

Jinak nechci si tady zase hrát na chudáka a škemrat o odbornou pomoc zadara, daří se mi vlastně fajn, doklepnout ještě výkonnost a cvičení je taková třešnička na dortu, takže se neciť pod tlakem, že nad tím musíš strávit moře času ,)

Co zkusit změnu ve stylu
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7350-plyometricky-trenink.html
Sice po tom nenabereš, ale na kondičku by to mohlo mít dobrý vliv.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co po Freimenově FESTu? Trenál pro kancelářskou krysu
Rychle na stránku:

Přejdi na: