|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mendrovec
|
Zaslal: so září 03, 2016 9:29 am Předmět: Jak spravne manipulovat s kaloriemi v diete |
|
|
Ahoj,
uz je to 5 mesicu co jsem v diete z 84 jsem zhubl na 76 (179cm) a nize jsem se jeste nedostal. Jednou jsem si zastavil metabolizmus , protoze jsem si myslel ,ze kdyz budu jist malo (1600-1700 kcal) tak zhubnu , z tohohle jsem se vyhrabaval asi dva mesice. Momentalne jsem na 2 600 kcal ( 191b 281s a 82t ). Pohybu si uz kvuli praci vice dovolit nemohu , momentalne to vypada takhle = 4x tydne fitko, 2x tydne kardio (chuze do kopce 45 min) a 1x hiit 20 min cca.
Je moje jedina sance tedy snizit prijem ? O kolik si ho mohu dovolit snizit a kam az mohu zajit bez toho abych si posral metabolizmus ? V diete jsem poprve ,takze nemam zadne zkusenosti . Kdyz budete chtit rozepisu zde muj jidelnicek ,
diky za rady
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
FrantaatnarF
|
Zaslal: so září 03, 2016 10:52 am Předmět: Re: Jak spravne manipulovat s kaloriemi v diete |
|
|
| Mendrovec napsal: | Ahoj,
uz je to 5 mesicu co jsem v diete z 84 jsem zhubl na 76 (179cm) a nize jsem se jeste nedostal. Jednou jsem si zastavil metabolizmus , protoze jsem si myslel ,ze kdyz budu jist malo (1600-1700 kcal) tak zhubnu , z tohohle jsem se vyhrabaval asi dva mesice. Momentalne jsem na 2 600 kcal ( 191b 281s a 82t ). Pohybu si uz kvuli praci vice dovolit nemohu , momentalne to vypada takhle = 4x tydne fitko, 2x tydne kardio (chuze do kopce 45 min) a 1x hiit 20 min cca.
Je moje jedina sance tedy snizit prijem ? O kolik si ho mohu dovolit snizit a kam az mohu zajit bez toho abych si posral metabolizmus ? V diete jsem poprve ,takze nemam zadne zkusenosti . Kdyz budete chtit rozepisu zde muj jidelnicek ,
diky za rady |
Uber kolem 200 kcal.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so září 03, 2016 12:10 pm Předmět: Re: Jak spravne manipulovat s kaloriemi v diete |
|
|
| Mendrovec napsal: | Ahoj,
diky za rady |
Pokud tě baví vaření, místo manipulace s množství kalorií si zkus nízkosacharidovou dietu či paleo.
Ale pokud neděláš nějaký sport, kde potřebuješ nízkou váhu, tak bych se být tebou spíše pokoušel nabrat nějaké svaly.
Co se pohybu týče, nechceš začít hrát fotbal, tenis, kickbox, ..., prostě nějaký zábavný sport?
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: so září 03, 2016 12:19 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mendrovec
|
Zaslal: so září 03, 2016 2:54 pm Předmět: |
|
|
Zkousel jsem ketogenni - paleo dietu a nevyhovovala mi. Nizkosacharidovou jet nechci. Zkousel jsem ject dalsi sport ale zasahuje mi to do regenerace a hlavne v ten den mam i fitko ,takze to bylo na prd. Chci ted proste zhubnout tak aby vylezly brisaky a az budou dostatecne videt tak zvednu kcal a budu nabirat ale furt se chci drzet na nizkym % tuku
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: so září 03, 2016 3:11 pm Předmět: |
|
|
vazim a merim priblizne stejne kdyz se snazim zhubnout uberu sachry na 150-200g , bilkoviny 150g+ a tuky okolo 70-80g a jednou tydne to nacukruju 350-400g sachru jedu to takhle uz roky a vzdycky to funguje
|
|
| nahoru |
|
 |
Mendrovec
|
Zaslal: so září 03, 2016 3:24 pm Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | vazim a merim priblizne stejne kdyz se snazim zhubnout uberu sachry na 150-200g , bilkoviny 150g+ a tuky okolo 70-80g a jednou tydne to nacukruju 350-400g sachru jedu to takhle uz roky a vzdycky to funguje |
Taky jsem uvazoval ,ze zaradim takovyhle refeed. Momentalne mam kazdou sobotu 1 cheat meal. Jak uz zde bylo napsano uberu o 200 kcal z prijmu a uvidim , kdyztak zase uberu. Ja jen mam strach z toho ,ze si zase zastavim metobolizmus kdyz budu takhle ubirat .. minule jsem jedl 1600 kcal a to jsem mel 82 kg a nezhubl jsem ani hovno. Jak jsem pridal na 2600 -2700 zacal jsem hubnout a zhubl jsem az na tech 76 a uz se to zastavilo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: so září 03, 2016 5:15 pm Předmět: |
|
|
| Mendrovec napsal: | | coder napsal: | | vazim a merim priblizne stejne kdyz se snazim zhubnout uberu sachry na 150-200g , bilkoviny 150g+ a tuky okolo 70-80g a jednou tydne to nacukruju 350-400g sachru jedu to takhle uz roky a vzdycky to funguje |
Taky jsem uvazoval ,ze zaradim takovyhle refeed. Momentalne mam kazdou sobotu 1 cheat meal. Jak uz zde bylo napsano uberu o 200 kcal z prijmu a uvidim , kdyztak zase uberu. Ja jen mam strach z toho ,ze si zase zastavim metobolizmus kdyz budu takhle ubirat .. minule jsem jedl 1600 kcal a to jsem mel 82 kg a nezhubl jsem ani hovno. Jak jsem pridal na 2600 -2700 zacal jsem hubnout a zhubl jsem az na tech 76 a uz se to zastavilo. |
Radši sem napiš, jakej máš jídelníček, tady ty hodnoty v kaloriích jsou úplně nic neříkající
|
|
| nahoru |
|
 |
Mendrovec
|
Zaslal: so září 03, 2016 5:34 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Mendrovec napsal: | | coder napsal: | | vazim a merim priblizne stejne kdyz se snazim zhubnout uberu sachry na 150-200g , bilkoviny 150g+ a tuky okolo 70-80g a jednou tydne to nacukruju 350-400g sachru jedu to takhle uz roky a vzdycky to funguje |
Taky jsem uvazoval ,ze zaradim takovyhle refeed. Momentalne mam kazdou sobotu 1 cheat meal. Jak uz zde bylo napsano uberu o 200 kcal z prijmu a uvidim , kdyztak zase uberu. Ja jen mam strach z toho ,ze si zase zastavim metobolizmus kdyz budu takhle ubirat .. minule jsem jedl 1600 kcal a to jsem mel 82 kg a nezhubl jsem ani hovno. Jak jsem pridal na 2600 -2700 zacal jsem hubnout a zhubl jsem az na tech 76 a uz se to zastavilo. |
Radši sem napiš, jakej máš jídelníček, tady ty hodnoty v kaloriích jsou úplně nic neříkající |
9:00 snídaně , na pečícím papíře na pánvi placka z :
50g ovesných vloček
2ks vejce
125 g tvaroh nízkotučný
10g protein cfm 80
5g medu
3g skořice
k tomu 18g kešu natural a někdy 100g nějakýho ovoce když je v lednici.
12:00
150g hovězí zadní
60g rýže/240g brambor
150g zeleniny
15:00
100g kuřecích prsou
60g rýže/240g brambor
150g zeleniny
17:30
75g sýr eidam 30%
60g rýže/240g brambor
150g zeleniny
20:00
100g pangas
60g rýže/240g brambor
150g zeleniny
22:30
tvaroh nizkotučný 250g
125g bílý jogurt nízkotučný
10g protein cfm 80
30g strouhaný kokos
2 608 kcal
191 B
281 S
82 T
suplementace průběžně behem dne : multivitamin multimineral, omega 3 strong, hliva , CLA, chrom, B komplex, colafit, coenzym q10, vit C, bcaa , glutamin
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: so září 03, 2016 6:34 pm Předmět: |
|
|
| Mendrovec napsal: | | Maerlyn0 napsal: | | Mendrovec napsal: | | coder napsal: | | vazim a merim priblizne stejne kdyz se snazim zhubnout uberu sachry na 150-200g , bilkoviny 150g+ a tuky okolo 70-80g a jednou tydne to nacukruju 350-400g sachru jedu to takhle uz roky a vzdycky to funguje |
Radši sem napiš, jakej máš jídelníček, tady ty hodnoty v kaloriích jsou úplně nic neříkající |
9:00 snídaně , na pečícím papíře na pánvi placka z :
50g ovesných vloček
2ks vejce
125 g tvaroh nízkotučný
10g protein cfm 80
5g medu
3g skořice
k tomu 18g kešu natural a někdy 100g nějakýho ovoce když je v lednici.
12:00
150g hovězí zadní
60g rýže/240g brambor
150g zeleniny
15:00
100g kuřecích prsou
60g rýže/240g brambor
150g zeleniny
17:30
75g sýr eidam 30%
60g rýže/240g brambor
150g zeleniny
20:00
100g pangas
60g rýže/240g brambor
150g zeleniny
22:30
tvaroh nizkotučný 250g
125g bílý jogurt nízkotučný
10g protein cfm 80
30g strouhaný kokos
2 608 kcal
191 B
281 S
82 T
suplementace průběžně behem dne : multivitamin multimineral, omega 3 strong, hliva , CLA, chrom, B komplex, colafit, coenzym q10, vit C, bcaa , glutamin |
No vidíš, z toho už se něco dá vymyslet
Podle mě máš moc sacharidů, vyhodil bych to jídlo rýže + sýr, místo toho dal nějaký ovoce.
Maso tam máš podle mě taky hodněkrát, dvakrát je úplně dostatečný, nech ho na oběd a večer rybu.
To kuřecí s rýží bych nahradil třeba burákovým máslem s něčím, ne moc sacharidů.
A prohodil bych to, tudíž:
1) snídaně (stejný)
2) oběd (stejný)
3) ovoce + třeba jogurt
4) burákový máslo + protein?
5) ryba s bramborama (stejný)
6) tvaroh jogurt (stejný)
To je tak co napadá mě, snad to nejsou úplný blbosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: so září 03, 2016 9:15 pm Předmět: |
|
|
Ja bych se nebal uplne opustit tenhle kulturisticko-nesmyslny system ala 6+ jidel denne a zkusil bych si na mesic treba #Whole30, klidne i s nejakym prvotnim prevazovanim a planovanim jidla pres kaloricke tabulky, protoze malokdo odhadne kolik je potreba ceho od oka. Pokud ma clovek alespon nejakou disciplinu, tak to da v pohode. Pokud ji nema, pak je beztak nejake laborovani v jidle dlouhodobe k nicemu, vysledky mit nebude.
Osobne mi to pomohlo nakopnout zabity metabolismus, zpomaleny ruznymi vyzivovymi pokusy-omyly a povedlo se mi tim velmi slusne shodit "problematicka" kila (*/ takova ta posledni 4-5kg, nez to zacne vypadat), kdyz sem to drzel nejake 2-3 mesice v kuse. Pri tom jsem cvicil 3x tydne siove-funkcni veci, trenink okolo 60-75min vcetne rozcvicky (*velka trojka, hrazda, primal moves a nejake lehci wody), nic extremniho na silu, ale clovek si maknul i tak.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mendrovec
|
Zaslal: ne září 04, 2016 4:55 pm Předmět: |
|
|
díky za pomoc , kouknu na to jak bude čas a zkusím to změnit. každopádně jsem už ubral cca 200 kcal. Měl bych dva dotazy ještě ať nezakládám nové téma tak to napíšu sem.
1, CLA - ma smysl do sebe cpát tenhle suplement ?
2, Dřepy - mam takovej menší problém a to ,že jak mam na zádech více jak 110 kg tak mě to hrozně drtí záda , že z toho cejtim až cely žebra ( měl jsem blokadu proto to asi cejtim, ale timhle tempem mohu jít znova na aktivaci žeber :D ).. Mam oslabený nějaký sval ,že mě to tak níčí nebo to je normalka ?
diky za odpověď
|
|
| nahoru |
|
 |
JogyNo
|
Zaslal: ne září 04, 2016 5:26 pm Předmět: |
|
|
| Mendrovec napsal: |
2, Dřepy - mam takovej menší problém a to ,že jak mam na zádech více jak 110 kg tak mě to hrozně drtí záda , že z toho cejtim až cely žebra ( měl jsem blokadu proto to asi cejtim, ale timhle tempem mohu jít znova na aktivaci žeber :D ).. Mam oslabený nějaký sval ,že mě to tak níčí nebo to je normalka ?
diky za odpověď |
Valsalvov manéver používaš? _________________ Soak your nuts!
|
|
| nahoru |
|
 |
Mendrovec
|
Zaslal: út září 06, 2016 9:01 am Předmět: |
|
|
| JogyNo napsal: | | Mendrovec napsal: |
diky za odpověď |
Valsalvov manéver používaš? |
Nepouzivam.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|