|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Makuška

|
Zaslal: út září 13, 2016 10:34 am Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: | | Ale je mozne, ze tyhlety poldencisti namahaji nejaky vic trhaci svaly, zatim co my pumpicky muzeme byt v klidu... |
Tak je pravda, že my "poldencisti" (to je dobrýýý slovo - to si zapamatuju), si svaly natahujem víc než je zdrávo, ale ten princip je stejný. Strečingem se má sval protáhnout. A protahovat aktuálně potrhaný a napumpovaný sval prostě není úplně dobrý a je jedno, jestli jsi pumpička nebo baleťák, co si dá nohu za ucho. Prostě je to riskantní - kór při těch pokusech o strečing, které na silových sportovcích vidím velmi často - takový to chytnu se rukou stojanu, vytočím rameno a mám velice pocit jak protahuju a během 15min protáhnu celý tělo.....
Magumi to říká dobře...po silovém tréninku sval jediný co chce, je odpočívat a má na to nárok. Zahřej ho a protáhni ho až další den a věnuj tomu oddělenou péči např. hodinu na vrchní polovině těla. Budeš mít větší rozsah pohybu, lepší dráhu pohybu, bude se ti lehčeji rozcvičovat i cvičit a když budeš cvičit těžké cviky, nebude ti hrozit, že když ti to náhodou někde trochu ujede z té precizní techniky, že se ti něco urve jen proto, že to trošku uhlo a sval byl natolik zkrácený, že radši prdnul než by to do toho rozsahu pustil a ty to udržel.
Rozsah na zkráceném svalu nevybuduješ 10-15minutami nějaké aktivity hned po tréninku. Rozsah upravíš v odděleném strečingu, který by mě figurovat jako samostatná tréninková jednotka.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Olejnas

|
Zaslal: út září 13, 2016 11:19 am Předmět: |
|
|
Jak rikam, vychazim z toho co mi rikal muj fyzak, z vlastnich zkusenosti a ze zkusenosti, co vidim kolem sebe. I na vedenych v Arene po kazde hodine nasleduje kratky lehky strecink a protazeni. Mozna mame pravdu oba, jen se rozchazime v pojeti co je strecink, co je lehky strecink a co uz je svalotrh :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: út září 13, 2016 11:22 am Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: | | Mozna mame pravdu oba, jen se rozchazime v pojeti co je strecink, co je lehky strecink a co uz je svalotrh :) |
To je klidně možný. Já jen upozorňuju na rizika, které strečing po těžkém silovém tréninku může mít. Takový ten závěrečný cool down strečing stačí i 3minuty a tradá domů. Větší efekt na rozsah a mobilitu kloubů a svalů stejně nemá. Zase jsem zastánce toho, že obzvlášť siloví sportovci by měli aspoň 1x týdně těžší strečing (svalotrh) absolvovat a mám na to zatím pozitivní ohlasy od silově cvičících. Horší je se k tomu dokopat - ono to trošku bolí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: út září 13, 2016 11:27 am Předmět: |
|
|
Taky si nedokážu představit po silovým tréninku (těžkých dřepů nebo mrtvol) se neprotáhnout.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út září 13, 2016 12:08 pm Předmět: |
|
|
Uf, ale že sme toho Randa zahovorili
Mimochodom už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou vyhrabať svoje staršie fotky cca od 15 rokov a spraviť si takú malú "Tak šiel čas s ektomorfným chudákom" prezentáciu.
Hodím tie fotky aj sem, nech sa zasmejete, prípadne to možno niekoho motivuje, alebo čo ja viem čo, hlavne to bude prdel aj pre mňa, lebo na väčšinu mojich starších fotiek reagujem "Čo ti jebeeee!" _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: út září 13, 2016 1:39 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Mimochodom už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou vyhrabať svoje staršie fotky cca od 15 rokov a spraviť si takú malú "Tak šiel čas s ektomorfným chudákom" prezentáciu.
Hodím tie fotky aj sem, nech sa zasmejete, prípadne to možno niekoho motivuje, alebo čo ja viem čo, hlavne to bude prdel aj pre mňa, lebo na väčšinu mojich starších fotiek reagujem "Čo ti jebeeee!" |
2012: Vyzeral smutno, ale na trénink došel vždy... :D
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út září 13, 2016 1:42 pm Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: | | decarabas napsal: | Mimochodom už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou vyhrabať svoje staršie fotky cca od 15 rokov a spraviť si takú malú "Tak šiel čas s ektomorfným chudákom" prezentáciu.
Hodím tie fotky aj sem, nech sa zasmejete, prípadne to možno niekoho motivuje, alebo čo ja viem čo, hlavne to bude prdel aj pre mňa, lebo na väčšinu mojich starších fotiek reagujem "Čo ti jebeeee!" |
2012: Vyzeral smutno, ale na trénink došel vždy... :D |
2012 už som bol fešák charizmatický, statný ako topoľ, "skvelý ako Karel Gott, krásny ako Johny Depp" (ako tvrdia Horkýže SlíŽe), ženami obletovaný (pravda, tými, ktoré mi Rando veľkodušne prenechal, keď sa ich do sýtosti naňuchal).
Počkaj si na fotky tak z 2006, to som bol kurva smutný, Ryvaru by mi balil frajerku a niČ by som mu nemohol, lebo som bol len polovičný _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út září 13, 2016 2:01 pm Předmět: |
|
|
Hmm, zrovna jsem taky nedávno narazil na svou fotku z čtrnácti, možná bych ji sem mohl dát, ať je legrace. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
|
| nahoru |
|
 |
ryvaru

|
Zaslal: út září 13, 2016 7:29 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Počkaj si na fotky tak z 2006, to som bol kurva smutný, Ryvaru by mi balil frajerku a niČ by som mu nemohol, lebo som bol len polovičný |
v roce 2006 jsem byl sotva na světě to bych ti balil možná tak psa
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út září 13, 2016 8:34 pm Předmět: |
|
|
Tak, čo som našiel v análoch (a vážne som tie fotky teda vyhrabal z poriadnej prdele).
Tak šiel čas s ektomorfným chudákom  Nenašiel som použiteľné fotky z 2006 (váha priebežne narastala, ako som dospieval, ale v 18tich rokoch na odvode na vojnu som mal oficiálne navážených 63 kilo pri výške 184cm a to už bol fakt Osvienčim...), ale myslím, že aj 2007 je riadny mordor. Našťastie sa našlo dosť krátkozrakých alebo postihnutých žien, takže som to zas tak moc nepociťoval.
Rok 2007
Výška: 184
Váha: 68 - 70kg
Tréning: Šerm a posilka bez nejakého väčšieho zmyslu. Totálne odjebaný čas v gyme.
Strava: Nepravidelná a mizerná, ale ako každý som sa zastrájal, že jem veľa. Po "tréningu" som pil mlieko s rozmixovaným banánom. Oldschool. Tvaroh som ešte neobjavil.
Rok 2008
Váha: 74kg
Tréning: Pravidelný beh so závažiami, každodenné cvičenie s vlastným telom, dennodenná drina v práci
Strava: Ako čašník som sa nabehal, takže som žral kadečo a veľa, aby som nezdochol v polke smeny. Pomohli toasty o tretej ráno, zaliate pivom  Inak som hodne vyžieral aj orechy, ktoré sme dávali k drinkom, plus som sa dopoval horúcou čokoládou.
Rok 2010
Váha: 76kg
Tréning: Domáce cvičenie s veľkou činkou o váhe cca 50 kilo, beh a šerm, občas kardio v podobe sexu s frajerkou, ktorá už to kardio chcela robiť inde a s iným  .
Strava: Čína. Ako som honosne nazýval pochcaný vietnamský bufáč  Mohol som rovno piť olej z fritézy. Nutričná hodnota môjho obeda sa rovnala pobľutej vreckovke posypanej cukrom. Chuťovo to bolo tiež podobné.
Rok 2011
Váha: 79kg
Tréning: Doma fullbody, tréning začína vyzerať lepšie, idem hlavne základné cviky, stále behám, zápasím, šermujem a cvičím aj s vlastnou váhou.
Strava: Už som si varil doma, tuším v tom čase som si kúpil aj gainer  Začalo moje vyžieranie do podoby niečoho, čo Soraya volá "Ty tučkooooo"
Na fotke mám ofačované lakte, zapálené šľachy v predlaktí, ale vyhral som s tým zápasnícky turnaj.
Rok 2012
Váha: 82kg
Tréning: Tak a kúpená permanentka do fitka  Doma som mal asi 100kg závaží a už to nestačilo (navyše suseda na dennej báze chodila pičovať, že sťahujem nábytok). Stále fullbody, ale doplnené o nejaké pumpovačky na kladkách, niekedy v tom čase som si založil aj log tu na ronnie.
Strava: Domáca strava, gainer a proteín, nech si trošku nalepím špeky okolo pása
Rok 2014
Váha: 85kg
Tréning: Stále svoje základné cviky o malom počte opakovaní. Neustále počúvam, že z toho "nič nemám". Sila ide hore, takže neriešim. Hruď povážlivo zarastá. A narastá. Čím viac sa na seba dívam v zrkadle, tým viac mám pocit, že som zakrnený malý chudák.
Strava: Stále si varím, občas varí Soraya, už potrebujem BCAA a kĺbovku, lebo som hrozná bábovka a primadona
Rok 2016
Váha: 92-93kg
Tréning: Keď to tu čítate, plus mínus máte predstavu
Strava: Žeriem všetko a stále, potrebujem do seba napchať niečo, čo udrží tie bravčové špeky v chode
A keď vydrží zdravíčko a motivícia, možno o pár rokov dorobím pokračovanie  Alebo budem s pivným pupkom, plešinou a zaprdenými trenkami spomínať, aký som bol šampión a blbými poznámkami slizko otravovať stredoškoláčky v MHD _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Naposledy upravil decarabas dne st září 14, 2016 6:53 am, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
dies

|
Zaslal: út září 13, 2016 10:05 pm Předmět: |
|
|
Pekny kus prace, Pepku :)
Podla mojho nazoru tam mas zbytocnych 10kg tuku, ale tak chapem, ze kazdy mame ine ciele. Silove vykony paradne!
|
|
| nahoru |
|
 |
JPS1
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|