Posilování vs Kardio při redukci tuku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Posilování vs Kardio při redukci tuku  Úvodní stránka -> Trénink -> Posilování vs Kardio při redukci tuku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Rejngard

PříspěvekZaslal: út září 27, 2016 2:26 pm    Předmět: Posilování vs Kardio při redukci tuku Odpovědět s citátem

Zdravím, dnes jsem se registroval abych se podělil o moji praxi.
Vždy jsem byl zastánce toho makat a nekecat, ale ne vždy se to vyplatí, když se člověk vydá špatným směrem.

Je mi 25 a do svých 18 let jsem byl obezní (174cm 98kg pasivní hmota u počítače)
Poté do mého života ( stále v 18 letech) vstoupila holka do které jsem se zamiloval a měl jsem obrovskou motivaci na sobě makat. Začal jsem běhat, někdy v září běhal jsem každý den 5km, přisla zima venku sněžilo, bylo naledí a -14C a já jsem za tmy vyběhl za město abych si odběhal svůj okruh.

Stravu jsem řešil, ale nic jsem si nepočítal, najedl jsem se přes den a na noc jsem už nejedl, to mělo za následek že jsem chodil spát hladový.
Výsledek toho všeho snažení byl ten, že jsem zhubl z 98 kg na 74kg a měl konečně hubenou postavu.

Umíte si představit jak trpěli klouby, běhával jsem celé ty měsíce po asfaltce v klasických botaskách a se spoustou kil nadváhy s tělem které 18 let sedělo na zadku.
Za následek to mělo chronický zánět achilovky, bolesti kolen a chodidel.

Se slečnou to nakonec nějak nevyšlo a moji kamarádi mě stahli tou dobou ke chlastu a trávě, netrávil jsem už čas chozením běhat, ale zapíjel jsem svůj smutek. S tímto životním stylem jsem se do roka vrátil zpátky na původní váhu. Když mi bylo 23, rozhodl jsem se opět začít běhat, ale zjistil jsem jaký jsem blbec, problém s achilovkou a koleny stále přetrvával a já si mohl nechat zdát o běhání 5km denně.

Začal jsem tedy chodit do posilovny, zaměřil jsem se na základní cviky, kliky, dřepy, shyby, kliky na bradlech, bench. Vybudoval jsem dostatek hmoty, ale stále jsem byl zalitý.

Uvědomil jsem si jednu důležitou věc, když člověk chodí běhat a běhá tak nějak do pohody tak nespaluje tolik glykogenu, ale ta energie jde dost z tuků.
Moje posilování mělo za následek obrovský energetický výdej, vždy jsem ze svého těla vypumpoval spoustu glykogenu a to mělo pak za následek obrovskou chuť na jídlo, až neovladatelnou.
Takže jsem svůj výdej vždy zaručeně a bohužel dojedl.

Myšlenka celého příběhu je ta, že jsem se ocitl v začarovaném kruhu a obracím se zde na lidi kteří tomu rozumí a dokáží mě poradit.

Svůj výdej v posilovně kam chodím 4x týdně vždy dožeru, protože se tam vyštavím a to tělo pak žebrá a tahá mě vyžrat celou ledničku.

Kardio drží můj apetit stabilnější, ale kvůli mému stavu s achilovkou a koleny moc nepřipadá v úvahu.

Chci zase zhubnout, nepotřebuji držet formu.

Co je podle vás nejvíce efektivní pro to abych zhubl zpět na 74kg ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magumi

PříspěvekZaslal: út září 27, 2016 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Musíš se naučit kontrolovat apetit, očividně u tebe není problém trénink. Tzn. zaměřit se na objemná, kaloricky "řídká" jídla, která tě zasytí, ale budou obsahovat méně kaloriií - necpat se junk foodem, vařit si z čerstvých potravin, mít dost bílkovin a vlákniny. Začni tím, že si budeš čtrnáct dní poctivě psát každé, ale opravdu každé jídlo, které sníš, a teprve na základě téhle informací uprav stravovací návyky.

Co se týče kombinace funění a zvedání, tady máš k tomu pár článků:

http://strengtheory.com/avoiding-cardio-could-be-holding-you-back/
http://strengtheory.com/cardio-hypertrophy/
http://strengtheory.com/practical-considerations-for-combining-cardiovascular-training-and-lifting/
http://strengtheory.com/cardio-and-lifting-cardio-wont-hugely-impact-your-gains-in-the-short-run-and-may-be-beneficial-for-strength-and-size-in-the-long-run/

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
sk

PříspěvekZaslal: út září 27, 2016 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

imho muzes zacit chodit plavat
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út září 27, 2016 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můžeš sem prosimtě postnout tvůj trénink, abych viděl co to je obrovský výdej energie?
PMKB5

PříspěvekZaslal: út září 27, 2016 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Postni trénink i jídelníček.
Frybis

PříspěvekZaslal: út září 27, 2016 4:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus ketózu, nebo alespoň ketózu přes týden s nacukrováním se o víkendu, což je dobrá varianta i pro lidi co dost chlastaj (o víkendech) :-D
Rejngard

PříspěvekZaslal: út září 27, 2016 5:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky borci za rychlou odezvu.
Momentálně nějak moc netrenuju, jsem v mrtvém bodě a spíše hledám cíl co následovat.

Ale minulý měsíc to bylo opravdu šílené, trenoval jsem 6x týdně.
Odjel jsem v každém treninku

Dřepy 90kg
Shyby +10kg
Kliky +20kg
Bench 70kg
Dipy +10kg

Vše 4 serie po 6-10 opakování.

Umíte si asi představit jak na tom byl apetit, měl jsem neustále hlad a chuť na sladké. Dojedl jsem 250g steaku s bramborama a měl jsem do 40 min obrovský hlad. Trenink jsem poté snižil na 4x týdně a i přes to mi apetit zůstal, občas to bylo tak hrozné, že jsem ve 3 hodiny ráno vstal z postele a šel si navařit.
Každopádně jsem po měsici nezhubl nic.

Můj jidelníček je těžké postnout, protože si jídlo nevážím ani nepočítám.
Ale zase nebude těžké vypsat potraviny co jím.

Maso, vejce, ořechy, brambory, rýže, zelenina a ovoce.. nejím nic v čem je lepek, mám lehkou intoleranci a vyhýbám se mlečným výrobkům, protože je mi po nich těžko.
Dojím jídlo a pak si dám ovoce, dám si banán a nevydržím to a s ním banány tři, tady bude ten problém, ten apetit. Když jsem jen chodil běhat, neměl jsem s tímto problém.

Myslíte, že by to mohl vyřešit přechod z full body na split ? Mě přijde že vydám méně a budu jíst možná stejně a nikam se nepohnu. Navíc mě full body baví.

Na odkazy mrknu, děkuji a ketozu jsem nezkoušel, mám z toho respekt. Přejít na ketozu by asi znamenalo vůbec netrenovat ne ?
sk

PříspěvekZaslal: út září 27, 2016 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

opravdu si sepis co za den sezeres ... cim presneji tim lepe. Zkus to aspon tyden zapisovat, at mas aspon nejake cislo do zacatku kolik kcal a z ceho do sebe dostanes.

A ten trenink si uprav...treba 4 serie na drepy jsou prd a 70kg na bench s tvoji vahou je taky nejak malo, mrtvola ti ve vypisu chybi :)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út září 27, 2016 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, přečti si nějaký články tady na ronnie pro začátečníky, protože jsi úplně mimo.
Mablung

PříspěvekZaslal: st září 28, 2016 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyz to vezmu logicky, vyhovuje ti ve vsem kardio, ale nemuzes ho delat kvuli problemum s achilovkou a koleny. Podle me by bylo lepsi se soustredit na to, aby jsi znovu mohl zacit behat. Co presne s nimi mas? Jake ti dali ortoped a fyzioterapeut moznosti na zlepseni stavu?
Pokud se to zlepsit nemuze, co jiny sport? Kolo, plavani,...?
ryvaru

PříspěvekZaslal: st září 28, 2016 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud ti kardio vyhovuje, tak ho k tomu tréninku dej nějakou jinou formu než jenom běhání... běh je pro tělo dost náročnej, podle mě by kolo, nějakej rotoped nebo třeba to plavání mohlo být v pohodě

co se týče hladu po tréninku, tak si hlídej co jíš... když tam nebudeš mít moc cukrů, tak se klidně najez, tuk bys moc přibírat neměl... obzvlášť když budeš mít výdej z tréninku a ještě nějakýho toho kardia
decarabas

PříspěvekZaslal: st září 28, 2016 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ako tu už niekto písal, videl by som problém skôr v hlave.

Sú tu hromady ľudí, čo, pri všetkej úcte, majú tvoje tréningy len v rámci rozcvičky a vedia sa ovládať, čo sa stravy týka
Čiže všetky odporúčania, čo tu padli sú správne, ale možno by nebolo od veci zamyslieť sa aj nad sebaovládaním.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st září 28, 2016 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

4 serie pri drepoch, benci, mrtvolach je zvycajne rozcvicka, po ktorej sa zacina. Pozri do logu napr. decarabasa, co je to treningovy objem. Zaroven to neber ako navadzanie na presne kopirovanie :-) , to len aby si mal predstavu o energetickom vydaji pri normalnom treningu. Alebo freimenov fest, co je podla mna super trening.
No a potom je to uz velmi jednoduche. Ked mas trening, teda po treningu, zozeres aj psovi granole. V den ked trening nemas, nezeres.
Je to urcita obtiaz, ktora ale po zvyknuti si zaberie par minut denne - kaloricke tabulky a mat naplanovane, co budem jest dalsi den. Ak si robim ryzu, vazenie trva asi tak 12 sekund...a tiez mam prehlad, kolko kg kuracich stehien mam na roste v rure, napr...
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: st září 28, 2016 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no zlepsi techniku behu protoze 5 km kazdej den neni moc aby jsi byl takhle odrovnanej ale pres 20 kg zhubnout to jsi nejedl nic vubec ne a co kuze takhe po hubnuti je ok

Rychle na stránku:

Přejdi na: